onsdag 31 mars 2010

Lite fler ...


... hemgjorda ägg!

Skulle egentligen städa när jag kom hem idag, men fastnade istället i "pysselhörnan" och gjorde färdigt mina ägg! Det var väldigt avstressande, skönt att tänka på annat än jobb.

Det blir nog lite städning under kvällen iallafall, skulle vara skönt att komma hem imorgon och ha det färdigt (kan bli lite stressigt eftersom jag flyger till Blåkulla under kvällen).

Nu är allt pyssel inför påsken nästan klart, ska bara göra något åt mina krukor vid trappen på framsidan. Fick tag i redan nerhugget hängbjörkris, så det blir nog någon form av krans med plantering i. Vi får se!

Ta hand om er!

tisdag 30 mars 2010

Glömde ...

... att jag lovat visa hur mina gardiner blev!

Jag är själv mycket nöjd, det blev precis som jag tänkte mig.

Påsk är lika med godis för många, varför inte göra lite eget chokladgodis för vuxna.

Prova att göra tryffeläggen som jag lagt under Mina Recept. Det är inte så svårt som man tror!


Ha en fortsatt bra vecka!

söndag 28 mars 2010

Just nu...


...skiner vårsolen!

Igår var jag på Symässan i Malmö, köpte lite "göra själv" smyckedetaljer, mönster och lite tyger till kuddar. Det blev även ett besök på det stora möbelvaruhuset och min favorittygaffär Stoff och Stil.

Där köpte Dottern kapptyg och jag köpte tyg till två klänningar och en kjol. Detta ska min kära mor sy, hon är pensionär och behöver ha något att göra!

Nu går vi in i påskveckan, jag gillar påsken!

Man är lite ledig, äter god mat och träffar familj (min syster kommer och hälsar på några dagar)och vänner helt utan krav. Förhoppningvis blir det lite vårsol så man kan skaffa sig lite fräknar.

Visar mina ägg som jag gjorde färdiga imorse. Ska fixa lite ris och hänga dem i, fast jag tycker det är väldiga fina i sin ask. Har även gjort lite andra ägg som jag kommer att visa senare.
Pyntade även min ljusbricka med lite fjädrar och ägg. Som ni förstår är jag inte så förtjust i det färgglada påskpyntet, fast det är fint hos andra. Därför gör jag det på mitt sätt!

fredag 26 mars 2010

Äntligen...


...fredag!

Vad veckorna går fort, nu får det gärna gå lite långsammare när vi närmar oss våren. Varför inte sätta in lite vårlökar för att öka vårkänslorna?

Varför inte inleda helgen med en god drink ikväll?

Förlag; en Lennart eller kanske en Lisa. Recepten hittar ni under Mina recept.

Imorgon bär det iväg till Symässan i Malmö. Får se om jag kommer hem med några fynd!

torsdag 25 mars 2010

Äntligen......är dom här!

Mina älskade pelargoner.

Var tvungen att köpa två Mårbackapelargoner till mitt köksfönster. Visserligen har jag några stycken i källaren på uppvak, men kan inte vänta på att de ska börja blomma!

Imorgon är det äntligen fredag igen!

onsdag 24 mars 2010

Lite DIY........det vill säga gör det själv, det blir både billigare och roligare!

När dottern tog studenten förra året blev det en hel del bilder. Som stolt mamma vill man ha någon bild framme. Istället för fotoförstoring eller köpa färdig canvastavla med foto, gjorde jag en egen design till ett mycket lägre pris. Att det även var roligt gjorde ju inte saken sämre!

Canvasdukar kan man hitta ganska billigt. Till min bild har jag använt ett särskilt sorts ”tygpapper” som är till bläckstråleskrivare, men det går lika bra med vanligt papper. Lite canvaslim räcker, var dock lite försiktig när du tar lim över bilden, den kan smeta ut färgen lite. Jag målade min först med akrylfärg, men det är inte ett måste. Skriv ut bilden, limma den på duken enligt anvisningar på limmet, och tavlan är färdig!

Väggord och texter är väldigt inne (jag har haft mitt jättelänge). Snål som man är gjorde jag mitt eget; ett recept som sitter på mitt kylskåp. Jag ville inte skriva direkt på kylskåpet så jag köpte genomskinlig plast på rulle (finns även på metervara i färgaffären). Skrev ut texten på datorn och la den under plasten. Sen är det bara att fylla i med vattenfast tuschpenna på plasten och klistra upp den på kylskåpet!
Fördelen är att det är lätt att ta bort, eller byta recept när man känner för det, jag är inne på mitt tredje. OBS! Fungerar inte på målade väggar eller tapeter, men det funkar på skåp, kylskåp med mera!


Make some DIY!