lördag 29 maj 2010

Det börjar ...

...likna något!

Igår var jag och köpte lite uteblommor (i ösregnet) till min veranda och terrass Jag vet inte riktigt vad jag vill ha ännu, så det får bli lite inköp efter hand.


Jag köpte en jättefin ampel med två olika växter i, som jag planterade i en urna som jag fullkomligt älskar. Den ena blomman är en petunia, som jag egentligen avskyr. Men den ser inte riktigt ut som en petunia, utan mer som en liten ros. Det blev i alla fall jättefint, tycker jag!


Det inhandlades även lite andra växter, som dock inte har blivit planterade ännu. Jag väntar på bättre väder fastän solen nu skiner. Men så fort jag ska gå ut börjar det regna!

Idag besökte jag vårt lokala loppis och fyndade ännu en korgstol för endast 50,-. Det kallar jag fynd!

Det var även lite jippon i vår lilla stad idag, det var bland annat Musikskolans dag, med uppträde av olika slag, både små och stora, söta barn som tutade och spelade fiol, samt sjöng lite körsång.

Nu har jag precis gjort en pizzadeg som står på jäsning; ikväll blir det italienskt för hela slanten, även vinet!

Ha en riktigt skön fortsättning på helgen!
Susanne




torsdag 27 maj 2010

Det är mycket nu!


... ni får ursäkta att det har dröjt mellan inläggen, men det är lite mycket just nu. Eftersom jag bara vill skriva om bra saker på min blogg har jag lite idétorka.

Trots det försöker jag i alla fall njuta av allt som blommar ute nu! Alla mina frukträd blommar och de är helt ljuvliga, särskilt äppelblommorna. Jag har 12 fruktträd så hela trädgården går i rosa och vitt!
På kvällen när det skymmer så är det nästan som om träden är självlysande, det är magiskt. Tyvärr blir det inte så bra på bild så ni får nöja er med lite äppelblommor i dagsljus istället.

Syrenerna börjar också slå ut, de är så härliga att ta in och så luktar det gott också! Tyvärr står de inte så länge inne men här är ett par tips för att de ska hålla längre:

- ta bort bladen från kvistarna, vill du har grönt i buketten sätt i andra bladrika kvistar.

- ge kvistarna en lång snittyta med en vass kniv.

- ställ dem i ljummet vatten, och byt vatten ofta, gärna varje dag.
Ha en fortsatt bra torsdag, så hörs vi i helgen!


Susanne

söndag 23 maj 2010

Glad i hatten!

... och glad utan hatten med! (dotterns citat)

Jag älskar hattar av alla de slag. Tyvärr är jag ingen person som klär i hatt, till mitt stora förtret!

Därför får jag använda dem i inredningen. Dessa två hattar har min dotter fått (jag lånar dem) av sina farföräldrar. De är gamla och äkta och kom i sina originalkartonger. De pryder klädskåpet i vår hall. De ligger på en gammal väska som jag hittade på föräldrarnas vind. Den tillhör nog egentligen min syster men jag "lånar" den också.

Jag använder även andra klädesplagg som dekoration i mitt hem! Ett par gamla skor är jättefint att ha framme. En sjal lite slarvigt slängd över en stol, en vacker klänning på en galge i sovrummet...

Nu mina vänner, är jag färdig med verandan, äntligen! Ja, inte riktigt men nu är den skurad från topp till tå, alla möbler är tvättade, dynor och kuddar har plockats fram. Det luktar så gott av såpan, så nu kan vi sitta där på riktigt! Nu ska det bara sys gardiner och dynöverdrag, fixa lite fler blommor och annan dekoration innan jag visar resultatet. Jag har lite beslutsågest när det gäller färg på dynorna!

Sen är det dags för vin och skvallerkväll! (väntar bara på lite kvällsvärme)

Ett stort tack till min älskade föräldrar som hjälpte mig! Dottern hade varit på fest, så henne hade jag ingen hjälp av *fniss*.

Ha det gott!

Susanne










onsdag 19 maj 2010

Då var den äntligen här...


... åtminstone för ett par dagar!

Värmen alltså, jag vet att alla tjatar om den. Men som vi har längtat!

Förhoppningsvis följer det med en dos ork och inspiration med den, för det saknas just nu.

Till helgen måste jag ta tag med min veranda. Då åker såpan och skurborsten fram! Bort med den tråkiga solblekta gardinkappan; istället ska jag sy så kallade 1700-tals rullgardiner. Det får bli vita som släpper in ljuset.

Det ska också bli nytt tyg på dynorna. Nu har jag ett blå- och vitrutigt tyg på dem, det fungerar utmärkt i stilen, men nu är det dags för något nytt. Får se vad det blir!

Tänk att jag äntligen kan sätta ut mina pelargoner också, i alla fall dagtid!

Ha en fortsatt skön vecka, och njuuuuut!

Susanne


måndag 17 maj 2010

Det blir inte alltid...


... som man tänkt sig!

Dags för en ny arbetsvecka efter fyra dagars härlig ledighet. Jag hade storslagna planer för helgen, det var mycket som skulle göras. Men vad händer? Jag får ”ryggskott”. Typiskt!!!

Men istället har jag fått göra lite lugna aktiviteter, som till exempel läsa mat- och inredningstidningar, börja läsa en ny bok och göra ett födelsedagskort till kusinbarnet som fyllde år igår.
Jag har iallafall fått upp min tavellist som jag målade. Nu väntar jag bara på några ramar som jag beställt och som ska målas. Jag visar resultatet när allt är färdigt.

Att jag sen vaknande imorse med en riktig ”bonna”-förkylning gjorde mig inte gladare. Men det finns de som har det värre! Men när min snälla kollega på jobbet hade med sig 3 chiliplantor till mig idag steg humöret!

Ikväll tänder vi ljus och myser, det är ju Mysiga Måndag!

Ha en fortsatt bra vecka!

Susanne

fredag 14 maj 2010

Vill bara ...


... önska er en trevlig helg!

Idag har det varit lite varmare, trots att solen lyst med sin frånvaro.

Jag har varit ledig idag och passade på att ta en tur till Växthuset i stora grannstaden. Åhh, vad mycket fint de hade där! Köpte några riddarsporrar i vitt, blått och rosa samt vita malvor och en svart stockros. Men det fanns som sagt hur mycket som helst där så det lär nog bli fler besök! Hoppas vädret och framför allt min rygg blir bättre så jag kan plantera dessa i helgen.

Vi åkte också till en tygaffär i närheten eftersom dottern ska på "neandertalsfest" nästa helg och behöver en Flintstoneklänning. Hittade det perfekta tyget och lite päls därtill. Får se vad det blir av det.

Ha nu en riktigt toppenhelg alla, ikväll blir det kanske ett glas vin eller?

Susanne

torsdag 13 maj 2010

Jag saknar...


I många tidningar har de börjat de skriva om studenten, allt ifrån kläder, mat och andra tips.

Själv hade jag en studenttjej förra året. Jag saknar faktiskt den tiden med allt var det innebar.

Jag saknar:

- letandet efter det perfekta mönstret och tyget till balklänningen, vilken mormorn sydde. Hon fick även sy studentklänningen som inte skulle vara vit utan ljusrosa. Hon har alltid varit lite speciell, min dotter. Balklänningen skulle inte vara som alla andras heller, det blev en väldigt vacker klänning i grålila och silver i 20-talsstil. Hon såg ut som en filmstjärna.

- planeringen av maten. Jag hade buffé med bla. marinerad lax, rostbiff, inbakad potatissallad, örtmarinerade rödbetor med parmesan, foccacia med färskpotatis, sallad och en härlig grön sås med spenat och vitlök. Jag gjorde allting själv, eftersom jag tycker att sånt är roligt. En del rätter gick att planera och lägga i frysen, och en del gick att förvara i skafferiet, som till exempel knäckebrödet jag bakade. Detta serverades med en hemgjord rabarbermarmelad med portvin i och en god brieost. Mamma bakade den mest fantastiska tårta som även den förvarades i frysen.

- inte trädgårdsarbetet och städningen, men det var ett nödvändigt ont. När det gäller trädgården hade jag fantastisk hjälp av mina föräldrar, som förresten hjälpte till med det mesta. Utan dem hade det nog inte gått.

- planera dukning och tält, fixa bord och stolar. Som tur är har man goda vänner och snälla kollegor som kunde bistå med utlåning och hemkörning av dessa.

- att göra inbjudningkort, servettringar, plakat, ordna bil till kortegen och annat småpyssel för att göra den här dagen oförglömlig för dottern. Och absolut inget fick vara i gult och blått. Det mesta gick åt det lila, rosa och vita hållet.

Behöver jag säga att dagen var jätterolig och väldigt lyckad, trots att regnet öste ner hela kvällen?

Fast det bästa var nog när jag hämtat dottern från det lokala danshaket klockan ett på natten, och vi satt i köket med all disk undanplockad och åt köttbullemacka och drack Baileys (jag kunde inte smaka något innan för jag skulle skjutsa).

Jag tänker ofta på detta både med ett leende och en tår i ögat. Nu studerar dotter på Högskolan, så om 2 år är det kanske dags för en ny fest!

(Om ni tycker att vädret är fint för att vara regn och ballongerna är lite "slaka" så är bilden tagen dagen efter).

Vi hörs!

Susanne

tisdag 11 maj 2010

Igår firade...


... jag födelsedag!

Det var ingen födelsedag som jag egentligen ville fira, fast det är alltid roligt när man blir uppmärksammad.

Av mina kära föräldrar fick jag dessa underbara utemöbler som jag länge önskat mig. Det roliga var att de hade varit hemma under dagen och satt upp dem, men jag hade inte märkt något när jag kom hem från jobbet så när de kom på kvällen med en söt pelargon som skulle vara till utemöblerna fattade jag ingenting. Jag blev både överraskad och mycket glad!
Min kära Dotter hade också flera paket till mig; en inredningsbok (som jag önskat mig), jättefina vinglas, te och choklad och en tripp till London i höst *jippi*. Vilken underbar och fantalastisk dotter jag har!

Kvällen firades med Föräldrar och Dotter, vi åt en väldigt god på middag med lite vin, fastän det var måndag. Jag bjöd på helstekt fläskfilé, egengjorda gratinerade potatisbollar med rostad mandel och en jättegod sparrissås. Till kaffet blev det en rabarberkaka med vit choklad.

Denna kaka bjöd jag även mina kära kollegor på jobbet på, den togs emot med stor förtjusning och många ville har receptet. Så här är det! Servera den som dessert med ett gott dessertvin till eller som en god kaka till kaffet.

Ha det gott, vi hörs!

Susanne

lördag 8 maj 2010

Jag har varit...


... på utflykt!

Efter tips från en kollega begav vi (jag, dotter och mor) oss iväg till Tages i Söndraby. Nej, det är inte en man i sina bästa år, utan en liten butik på landet. Och då menar jag landet!

Hos Maria (jag tror hon heter så) som är en mycket trevlig butiksinnehavare hittar man heminredning, blommor, både snittblommor och krukväxter, samt konst och smycken.

Butiken ligger i källaren i hennes hus, den var inte så stor men jättemysig med mörka stenväggar, djupa fönsternicher och små vrår, allt inrett i gammal stil. Det som såldes gick i den lantliga stilen; där fanns trådkorgar, glasklockor, muggar, doftande tvålar, fina krukor och helt underbara järnkrukor. Och en hel del annat smått och gott. Ville ha allt!

Hon säljer också snittblommor väldigt billigt. Jag kunde inte motstå en vit, ljuvligt doftande lövkoja, så nu luktar det vår hemma iallafall.

Det fanns även uteblommor som lavendel i olika former (bla en pyramidformad), hortensior, vit afrikansk lilja och mycket mer.

Jag köpte väskan på bilden och en paket servetter som ska användas till annat än att torka sig med. Men som sagt det fanns mycket jag ville ha.

Det blir garanterat fler besök. Nästa gång tar jag kameran med mig så ni får se bilder på butiken också!

Ha en fortsatt skön helg!

Susanne

torsdag 6 maj 2010

Mmmmmm...

... engelsk konfekt!

Men inte sådan som man köper på båten eller flyget.

Dessa godbitar hade mina kära dotter med sig hem från Malmö idag. Tydligen var det någon form av marknad på Stortorget med produkter från tex. Grekland, Spanien, Italien, Frankrike och England. Det var ostar, marmelader, oliver, ja en massa gott.

Tyvärr har min dotter beslutsångest när det är för mycket att välja på. Det blev lite godisbitar från England. Men de är inte små, och de smakar ljuvligt!

Det blir nog en bit till fotbollen ikväll!

Håll ut, imorgon är det fredag!

Susanne

onsdag 5 maj 2010

Kudd...

...krig!

Fastän det inte är någon vidare värme ute vill man ändå känna att försommaren är på väg, och ett enkelt sätt att förändra är att byta lite kuddar!

Jag har plockat bort mina mörka kuddar med falskt broderi på. Jag älskar de här kuddarna, men de känns de lite mörka och murriga just nu, så de får gå i ide ett tag. Istället för att brodera på dessa kuddar har jag målat/ritat mönstret med en textilpenna i silvergrått. Det blev jättebra tycker jag.

Men nu ska de bytas ut mot…


… lite ljusare kuddar. På dessa kuddar, som är sydda av vanlig vit lakansväv, har jag strukit på bilder som jag själv skrivit ut på ett specialpapper. De är inte nya, och jag har lite idéer på andra, men de får duga så länge.

Nu ska jag måla min nya tavellist. Jag ska använda mig av en målningsteknik som jag inte provat innan. Jag visar resultat en annan gång och hur förklarar hur jag gjorde, om det blir bra *fniss*.

Ha en fortsatt bra vecka, och tack för ni har tittat in!

Susanne

söndag 2 maj 2010

Jag firar...

... över tusen!

Nu har min blogg laddats upp över tusen gånger, vilket för mig är jättemycket. Med tanke på att jag inte har bloggat lite mer än i en månad.

Det finns alltså människor där ut som gillar det jag skriver och tipsar om. Superkul!

Idag har jag varit och handlat städprylar för nu ska jag ta itu med min altan (fast jag vill kalla den veranda för det låter mycket mysigare). Det är möbler som ska tvättas, fönster som ska putsas och ett golv som ska skuras.

Det kommer inte ske idag, för det orkar jag inte. Man måste ha lite vila också. Men nu har jag i alla fall ingen ursäkt, jag har allt som behövs.

Sedan ska årets pelargoner få komma ut, bilden är från förra året! Ett tips; skriv på krukan vad det är för sort; jag har skrivit med en permanent tuschpenna.

Jag återkommer med nya bilder när det är färdig!

Ha en bra vecka!

Susanne

lördag 1 maj 2010

Tänkte bara...

... visa resultatet!

Idag är inte hjärnan på topp när det gäller bloggandet. Inte för att jag var ute länge eller intog starkare drycker igår.

I vår lilla stad skulle de införa en ny tradition när det gällde valborgsmässofirande. Det skulle först vara skönsång och tal från en liten scen/vagn följt av en brasa på en flotte i vattnet. Allt detta skulle ske i hamnen, vilket för övrigt är ett mycket fint område. Men nu var det ett stort problem, nämligen att det var mörkt och ingen vidare belysning.

Man såg varken kören eller vilka som var där, så var det några som jag kände och inte hälsade på så får ni ursäkta! Och vilken brasa sen, över på tre minuter och med ett stort rökmoln, som kunde stoppat vilket flyg som helst. Fiasko!!

Nu till rubriken. Visar bilder på den omtalade kappan som min kära mor har sytt till Dottern. Tyget är ett linne/viskose i gråblått. Vi tycker den är väldigt snygg, och hon har redan fått många kommentarer. Som ni ser vill dottern inte vara med på bild, därav de huvudlösa bilderna, vilka heller inte gör kappan rättvisa. Visar nog lite bättre bilder längre fram, när dottern är på humör för fotografering.

Ha en fortsatt härlig helg!

Susanne