söndag 29 augusti 2010

Fy vad...

...helgen gick fort!

Ännu en helg som bara försvann! Vart tog den vägen?

Lördagen ägnades åt det sedvanliga loppisbesöket, en runda på stan med lite shopping och därefter fika hos föräldrarna. Jag hann precis plantera min nyinköpta kryssbollar innan det började regna. De står på framsidan vid trappan, en vid varje stolpe! Resten av dagen ägnades åt tvätt, lite pyssel och plock!Idag, söndag, har jag jobbat lite på förmiddagen. Så är det när man är borta, det är ingen som tar ens jobb! Eftermiddagen tillbringar jag på altanen med lite tidningar (inte dagstidningar) som kommit under min frånvaro, det var en rejäl hög vill jag lova. Snart är det dags att titta på stadens stoltheter som spelar fotboll på tv!

Jag kom på att jag lovat visa min tavellist med tillhörande ramar i tidigare inlägg. Så jag visar den nu!

Jag använde en 'slipteknik' för att få ett gammalt utseende. Jag grundade listen med en grå färg. Sen tog jag ett stearinljus över de ytor som jag ville att den grå färgen skulle synas igenom, detta gör det mycket enkelt att sandpappra efter jag målat med den vita färgen.Sen slipade jag försiktigt med sandpapper där jag ville att den grå färgen skulle titta fram. Jag gjorde likadant med ramarna, de grå grundades med vit färg.

Ha en bra vecka, imorgon är det mysiga måndag!

Susanne

fredag 27 augusti 2010

Nu är jag...

hemma igen!
Jag har spenderat några dagar i vår huvudstad tillsammans med dottern! Vi har shoppat och shoppat, besökt museum, ätit gott, suttit på uteserveringar och fikat och tittat på folk. Det blev även en del utflytker, till både slott och loppis!

Vi har haft det toppen, men det är skönt att vara hemma igen!

Nu är det äppeltider! Det är härligt att kunna gå ut i trädgården och plocka några äpplen när man vill. Mannen som anlade min trädgård för sådär 60 år sedan var mycket smart. Han planterade fem olika äppelsorter som mognar efter hand från augusti till december!

Istället för den tradionella äppelkakan tycker jag ni ska testa denna äppelpizzan som ska serveras nygjord med vaniljsås!

Receptet hittar ni här!

Ha en riktigt skön helg!

Susanne

söndag 22 augusti 2010

En liten...

...uppdatering!

För er som inte har följt min blogg, så befinner jag mig i Stockholm. Jag och dottern är på besök hos min syster ett par dagar.

I fredags gjorde vi stan och shoppade lite. Eftersom min dotter älskar böcker och är en flitig inköpare av sådana, blev påsarna ganska tunga. Fast vi handlade annat också! Vi var lite trötta i ryggen och armarna var långa när vi kom hem på kvällen. Men lite Sushi från ett av Stockholms bättre sushiställen hjälpte!
Igår tog vi bilen till Taxinge slott för att strosa i parken och fika. De har nog sveriges största kakbuffé. Åh, vad fint, gott och mysigt det var där!

Ha en skön söndag mina vänner, det ska jag ha!

Susanne


tisdag 17 augusti 2010

Det börjar bli ...

... mörkt tidigare på kvällarna nu, det är kanske dags att plocka fram ljus och tändstickor igen!

Det har varit två hysteriska veckor på jobbet med mycket övertid, är helt slut när jag kommer hem och hjärnan helt tom. Därför har det dröjt mellan inläggen. Det är tur att jag ska vara ledig (igen) ett par dagar.
Dottern och jag ska ge oss ut på en roadtrip till Stockholm. Vi ska hälsa på min syster som bor där. Vi brukar åka dit minst tre gånger om året, men nu har vi inte varit där på ett helt år. Stockholm är en stad jag verkligen älskar, stor men liten!

Vi ska köra på torsdagmorgon, och kommer nog att köra kustvägen upp denna gången, fast inte hela vägen via Kalmar utan vi genar genom Småland. Kanske sover vi över någonstans på vägen, vi får se. En sak vet jag iallafall, vi ska ta det lugnt och stanna ofta och njuta av det vi ser!

Vi blir i Stockholm ett par dagar. På helgen blir det nog lite utflykter med bilen. Jag misstänker att min syster vill göra ett besök på IKEA, eftersom hon inte har någon bil och det är svårt att frakta stora paket på buss och tunnelbana. Men det kan jag nog ställa upp på! De andra dagarna blir nog att springa på stan med dottern och ett eller två museum ska vi nog hinna besöka!

Ha det gott mina vänner, jag kanske avlägger en rapport under besöket, annars hörs vi när jag är hemma igen!

Susanne

fredag 13 augusti 2010

Det gamla uttrycket..

...Äntligen fredag!

Nu får man börja använda det uttrycket igen, nu när det inte fredag alla dagar längre!

Har jobbat för fullt, och mer än så, i en vecka nu, och det märks för jag är helt slut på kvällarna!

Fast det värsta är att man kommer så snabbt in i rutinerna igen, man glömmer nästan att man varit ledig!

Men nästa vecka har jag lite ledighet kvar att se fram emot, då jag och dottern ska göra en road-trip till Stockholm ett par dagar! Som jag skrivit tidigare kommer en utförligare rapport när det närmar sig.

I helgen får jag väl röja och göra lite fint här hemma. Dottern ska ha besök av några vänner, som visserligen just nu bor i Sverige, men är ursprungligen från Asien, och då vill man ju visa sig från sin bästa sida!

Sen får jag väl fixa något gott till dem att äta. Gärna något typiskt svenskt eller varför inte blekingskt!

Igår gjorde jag en typ av färskost och bjöd mina kollegor på, de sa att den var god iallafall!
Receptet hittar ni här!
Ha en riktigt skön helg!
Susanne

söndag 8 augusti 2010

Jag har gjort en tavla...

... eller två!

Nu är jag uppkopplad igen. De ringde i fredagskväll och skyllde på en stackars sommarjobbare som ansvarig för mitt telefontrubbel. Men jag fick prata med många nya människor som skulle till någon helt annan, de flesta var trevliga!

Idag har det varit en riktigt "slappesöndag"!

Jag har inte gjort så mycket; läst, tvättat och gjort två tavlor (att hänga på väggen). De ska nog få hänga på mitt ena jobbkontor som blivit renoverat!

Imorgon börjar allvaret med full arbetsvecka, det ska bli kul att träffa både gamla och nya arbetskamrater igen!

Ha en bra vecka, vi hörs!

Susanne
torsdag 5 augusti 2010

Tillbaka till...


... verkligheten!

Förmodligen kommer det vara lite si och så med mina blogginlägg ett tag nu. Jag har stora problem med mitt bredband, min telefon och även med mitt mobila bredband. Gud vad man är beroende. Man kan inte: 1) se vilka man ska kontakta vid ovanstående problem, 2) kolla sina mail, 3) hålla koll på sina FB-vänner *fniss*, 4) kolla sina favoritbloggar, 5) se om de fått hem något trevligt i webbutikerna! Jag har fått åka hem till föräldrarna för att kunna skriva detta, så att ni inte tror att jag har slutat blogga!

Som sagt var; tillbaka till verkligheten. Jag har börjat jobba denna vecka, jag mjukstartade med att jobba tre dagar. Det var lagom! Jobba förresten, jag fick agera flyttkarl istället. Man har renoverat mitt kontor under semestern och nu skulle allt på plats igen. Men det blev bra!

Det är ny månad också, jag gillar Augusti. Det är dock lite vemodigt när man tänker tillbaka på sommaren och allt man gjort och inte gjort men också tid för nystart, man återvänder efter semester och ledighet, redo (förhoppningsvis) för nya tag.

Ikväll blir det en liten kräftskiva hemma hos föräldrarna. Min syster från Stockholm har varit ”himma” ett par dagar och ska åka hem imorgon igen. Detta ska vi fira *fniss*!

Ha det gott mina vänner, så hörs vi (när det nu blir)!

Susanne