fredag 29 april 2011

Sköna Maj...


... Välkommen!

Jaha, då var det fredag igen! Denna veckan försvann i ett huj, fast jag skulle nog kunna vänja mig vid fyra dagars arbetsvecka, alldeles lagom tycker jag!

Sista april i morgon och jag har aldrig varit med om att april bara försvann sådär! Fast det beror nog på att jag har varit mer eller mindre sjuk hela månaden! Men nu ska det bli bra när härliga maj kommer!

Jag upptäckte när jag bläddrade igenom bloggen att det blivit många blombilder på senaste tiden och idag ni får en till! (jag gillar blommor) På bilden ser ni hur mitt plommonträd blommar NU! Tror aldrig jag har upplevt att det blommat innan första maj!

Jag får önska er en härlig Valborg med mycket skönsång och brasa eller vad ni nu ska hitta på! Själv  hoppas jag hinna med lite av alla mina projekt, både lite trädgårdsarbete och tillverkning av "pryttel" till mitt sommarprojekt. Jag har upptäckt att jag nog måste sätta fart eftersom vi öppnar den 1 juni och jag har ingenting helt färdigt ännu!

Ha det så gott och var rädda om varandra!
Susanne

måndag 25 april 2011

En annan ...

...dag!

Vilken påskhelg vi har haft med många lediga dagar och ett underbart nästan sommarväder! Jag hoppas ni har haft en bra helg, så som ni vill ha den! Kanske med god mat, dryck, trevlig sällskap och lite vila!

Dottern har till min stora glädje varit hemma hela helgen! I torsdags tog vi våra kvastar och åkte till den lite större staden för lite avkoppling och shopping. Det var skönt att komma iväg lite efter nästan fyra veckors isolering! Jag var också tvungen att handla sandaler på grund av min lite trasiga tå. Det var inte det lättaste, jag hittade inga som föll mig i smaken så jag fick ta de som jag ogillade minst och var billigast! Förhoppningsvis ska jag inte behöva ha dem så länge!


I fredags gjorde jag ett tappert försök att rensa lite i trädgården.  Men det skulle jag låtit bli för jag blev dålig på kvällen med lite feber, halsont och mer hosta än vanligt. Så det blir nog att ta det lugnt en vecka till, åtminstone tills penicillinkuren är över! (Nej, nu var jag lite gnällig iallafall)

Resten av helgen har rullat på, det har ätits mycket godis och god mat fast inga starka drycker (tyvärr)! Jag har också gjort en del som ska användas till sommarens projekt (se tidigare inlägg)!

Tyvärr är det är alltså mycket kvar som jag måste göra i trädgården och fönster som behöver putsas men det ska jag inte göra idag på annandagen, utan det får bli en annan dag!

Imorgon är det tillbaka till verkligheten, det är konstigt ju längre man är ledigt desto jobbigare är det att återgå till jobbet och vardagen!

Ha det gott mina vänner!

Susanne

fredag 22 april 2011

Glad Påsk!


Jag vill önska er alla en riktigt Glad Påsk!

Ha det riktigt gott och njut...


Susanne

onsdag 20 april 2011

Lite påsk...


... pyssel!

Idag har jag bara jobbat halvdag och nu väntar fem dagars härlig ledighet!

Jag hade inte tänkt göra något påskpyssel i år eftersom jag gjorde så mycket nytt förra året. Men eftersom jag känner att orken och lusten sakta (väldigt sakta) börja komma tillbaka blev det några "ägg" i alla fall!

Jag har använt ägg av fanér, olika sorters papper, knappar, band, fjädrar ja, lite som Kajsa Warg, man tager vad man haver! Får man inte tag i fanérägg går det säkert lika bra med tjock kartong! Mina går lite åt "vintagehållet" men jag är säker på att de kan bli fina om man gör dem med färgglada papper och fjädrar också!

Nu ska jag städa och påskpynta lite, så jag kan ta det lugnt imorgon innan avfärden! Fast jag är inte så mycket för det påskiga (gult) så jag vårpyntar istället!

Ha det bra!

Susanne

måndag 18 april 2011

Jag gav upp!


Idag gav jag upp och beställde tid hos farbror Doktorn! Jag orkade inte längre gå och må så här dåligt och ständigt vara jättetrött ( i fyra veckor)- Usch vad jag låter gnällig, men jag är så trött på det och jag har så mycket jag vill göra!

Så nu har jag varit hos den trevliga doktorn och fått en hel kasse medicin och blivit en massa hundralappar fattigare! Den ska hjälpa mot luftvägsinfektion, bihåleinflammation och hosta! Han ville till och med sjukskriva mig, men jag sa att det nog inte behövdes! Så du j*klar ska det bli fart på tanten igen *fniss*!

Nu tar jag nog ett par dagars blogguppehåll för att vila och förbereda mig inför resan till Blåkulla på torsdag! Fast det är svårt att låta bli, det är så roligt! Så det kanske kommer några påsktips iallafall!

Förresten, gissa hur många gånger jag slagit i stortån idag då (se tidigare inlägg)? Rätt gissat; en massa gånger såklart!

Vi ses mina vänner! Några av er träffar jag kanske på torsdag!

Susanne

söndag 17 april 2011

En nästan ...


...perfekt lördag!

Dottern var hemma och jag kände mig på bättringsvägen. Vi började dagen med det obligatoriska loppisbesöket och det blev en del fynd! Jag köpte en jättefin gammal glaskanna för mjölk och en gammal bok som jag ska använda till ett projekt! Blir det bra kanske ni får se det!

Sen fortsatte vi med en runda i den lilla staden, där det också lite fynd, för dotterns del iallafall! Därefter ett besök och fika hos morföräldrarna! Fotbollsmatch på tv där det lokala allsvenska laget fick sin första vinst!

Men sen hände en liten olycka som förvandlade en perfekt dag till något mindre rolig! Jag skulle gå ner i källaren och hämta en sak innan jag skulle gå och lägga mig då det hände en liten olycka! Jag fick en  tung träplatta (fråga inte hur det gick till) på stortån och halva nageln (längs med tån) försvann! Fy f*n vad ont det gjorde!

Jag ropade på dottern som kom ner där stod jag dubbelvikt med foten i en blodpöl och det enda hon sa var "fy f*n" ett antal gånger! Så nu sitter jag här med en halvt nagellös blodig stortå som gör ont!

Jag som skulle gå ut idag och hitta lite björkris att hänga mina fina ägg i, men nu kan jag inte ha någon sko på ena foten och det blir nog lite kallt att gå ut barfota!

Ha en härlig söndag!

Susanne

onsdag 13 april 2011

Här händer...


... ingenting!

Jaha, då var det onsdag allaredan och vårsolen har tagit en paus! Just nu är min ork och inspiration helt borta. Hoppas jag hittar den snart för jag har så mycket jag vill göra!

I helgen testlagade jag denna härliga Cheesecake! Den innehåller få ingredienser som är lätta att få tag i. Den är lättlagad och framför allt jättegod! Fast det var väldigt dumt att baka en kaka för minst åtta personer när man är hemma själv! Receptet hittar ni här!

Jag serverade hallon till min kaka den ena dagen, och blandade bär den andra och tredje dagen *fniss*! Det var lika gott med vilket som, fast hallonen var nog lite godare!

Testa den, jag lovar att ni inte blir besvikna om ni som jag älskar Cheesecake!

Ha en fortsatt bra vecka!

Susanne

söndag 10 april 2011

Vilken härlig...

...helg!

Vilket väder vi har! Synd bara att man inte har ork att ta vara på det och kan börja göra iordning i trädgården. Men tyvärr är jag fortfarande inte helt kurant ännu! Ryktet säger att det tar minst sex veckor innan man är helt återställd, men så länge vill jag absolut inte vara så här! Håll tummarna att jag är ett undantag!

Nu ska jag iallafall ta mig ut och plantera dessa helt fantastiska Ranunklarna som jag köpte igår! Är de inte helt magiska? Även dessa är en av mina absoluta favoritblommor. De ska planteras tillsammans med lite penseér som inhandlades för flera veckor sedan men inte har blivit planterade! De ska stå vid entréetrappan. Jag tycker det är trevlig med en välkomnande entrée, fast nu är den redan ganska trevlig med ett hav av blå scillor som brer ut sig!

Ett tips; idag (eller det började igårkväll) provade jag Kungsörnens mjölmix för kalljästa frukostfrallor (havre). Man rör ihop mjölet med jäst och kallt vatten på kvällen, ställer in bunken i kylen över natten, På morgonen klickar man ut bullarna och gräddar i ugnen (utan jäsning) och vips så har man nybakta frukostbullar. Superenkelt och de var goda också!

Nu ska jag ge mig ut och plantera innan jag åker ut till föräldrarna för att titta på vårt lokala allsvenska fotbollslag ta sig an huliganerna från Stockholm! Jag har själv inte den kanalen som visar matchen, men det blir ju flera flugor i en smäll; dels ett besök hos föräldrarna, man får god fika och förhoppningsvis en spännande underhållande match!

Ha en fortsatt härlig söndag!

Susanne

torsdag 7 april 2011

Halloj...

... jag är tillbaka!

Idag gäller det att hålla i hatten och hålla tummarna att takpannorna ligger kvar! Men det gör inte så mycket att det stormar (så länge inget blir förstört) när solen skiner så härligt och luften är ljummen!

Nu är jag på banan igen efter min sjukfrånvaro, ja nästan iallafall. Det tar nog ett tag innan jag är helt okej igen, men jag är tillbaka på jobbet. Visseligen får jag använda kvällarna till vila! (När man inte ens orkar läsa de nya favorittidningarna som kommit i brevlådan, är det illa)

Men idag när jag kom hem gick jag en liten runda (utan att svimma) och hittade dessa små raringar! Jag behövde inte ens leta, hela backen var full av min favoritblomma. Ljuvlig!! Jag vet nästan inget som är bättre än doften av de första nyplockade vitsipporna. Det är förknippat med så många minnen, både från ens egen barndom och dotterns uppväxt! Jag blev genast piggare!

Imorgon är det fredag igen, det ser vi fram emot!

Susanne

lördag 2 april 2011

Nu ska jag avslöja...


... mitt hemliga projekt!

Här råder fortfarande sjukstuga (inget roligt) och därför blir det långt mellan inläggen! Dagens mål är att försöka tillbringa mer tid i lodrätt ställning. De tre senaste dagarna har mest tillbringats i vågrät på soffan framför TV:n, så nu är man inne i Hem till gårdens alla intriger. Nog om detta!

Nu till något betydligt trevligare! Ni som läser min blogg vet att jag tidigare skrivit om förfrågan och hemligt projekt; nu kommer avslöjandet! Jag blev för ett par veckor sedan erbjuden (vilken ära) att ingå i ett litet hantverkskollektiv som har försäljning under sommaren.  Som ni förstår behövde jag inte särskilt lång betänketid innan jag svarade JA!

De har sin försäljning under sommaren i en liten röd bod i Hällevik, som är ett av de pittoreska små fiskesamhällena utanför staden! Jag ser fram emot detta med skräckblandad förtjusning! Det ska bli jättekul att få sälja sina alster samtidigt undrar jag om jag hinner bli färdig med det jag tänkt sälja! Tiden går och vi öppnar redan den första juni! Jag får nog kalla på lite förstärkning i form av en väldigt hjälpsam mamma!

På bilden ser ni en prototyp på en väska/kasse som jag kommer att tillverka och sälja! Vad jag mer ska sälja? Det får bli hemligt så länge!

Ha en riktigt skön helg!

Susanne