fredag 26 augusti 2011

Bambi, rosor och...

 ... nostalgi!

Jag ska försöka få till ett litet inlägg; jag sitter nämligen på dotterns minidator och skriver (min vill inte idag, problem med nätverket). Jag är inte van vid denna plutt och dess lustiga knappar så det blir kanske en del fel *fniss* Idag är det fredag igen, det har varit ännu en hektisk vecka. Jag hade hoppats det skulle bli bättre men; nej det blev det inte! Så idag köpte jag en bukett rosor till mig själv för gott jobb denna vecka! Det blev vita, skira som får stå på matsalsbordet, där ser jag dem både från köket och vardagsrummet!


När jag kom hem från frissan i eftermiddags hade jag åter igen (se tidigare inlägg) finbesök i trädgården, till en början låg han (Bambi) så försynt på gräsmattan men när han började mumsa på mina träd och buskar fick jag nog och körde faktiskt iväg honom. Han får äta middag någon annanstans!

På tal om middag; dottern är i Stockholm över helgen och när hon är bortrest brukar jag äta sånt hon inte gillar till middag; som räkor! Jag har länge gått och funderat på en maträtt som min mamma gjorde på 80-talet med bland annat räkor. Jag ringde och frågade henne men hon hade inte sparat receptet och kom heller inte ihåg det. Men jag har faktiskt lyckats hitta det på nätet, fantastiskt! Så ikväll ska jag  testa det, förmodligen är det inte alls som jag kom ihåg men det blir i alla fall en nostalgitripp!

Imorgon är det dags för jobb i Boden igen, det blir sista gången den här sommaren! På söndag är det städning och stängning som gäller. Vi får se om det blir något nästa sommar!

Ha en riktig härlig helg, den sista i augusti!
Susanne

lördag 20 augusti 2011

Lite......nytt!

Äntligen ett inlägg! Eftersom det har varit ännu en "hysterisk" vecka på jobbet har det inte blivit något skrivet på bloggen denna veckan heller. Dels har jag varit helt slut när jag kommit hem och ofta somnat på soffan och sen har jag absolut inte haft någon inspiration och därför inte haft något att skriva om. Och eftersom min blogg ska vara positiv så kan jag inte skriva om jobbet *fniss*. Nej, så farligt är det inte! Efter denna veckan lugnar det förhoppningsvis ner sig lite och jag får lite mer tid över till bloggen, jag tycker ju det är så roligt att blogga och fotografera!

Lite inspiration fick jag i onsdags när jag var nere i vår lilla stad (ett jobbärende). Jag var inne i en av våra affärer som säljer en del inredningsdetaljer och hittade dessa fina krukorna på bilden. Jag var bara tvungen att köpa dem, mest för att pigga upp mig själv! Men de blev perfekta i mitt vardagsrum. Jag satte i min favoritväxt "Plättar i luften" i dem, det är en perfekt "inredningsväxt" de är skira och liksom fyller så bra! Jag blev väldigt nöjd! Men det fanns hur mycket till som jag ville ha! Men man får ta lite i taget.

Idag är det trädgårdsdag i vår lilla stad, med många fina utställare! Det brukar vara trevligt men tyvärr har jag inte möjlighet att besöka evenemanget *snyft* eftersom jag ska jobba idag också (i boden). Det blir nog inte som många besökare i boden idag eftersom semestern är slut för de flesta. Så har ni inte varit och besökt mig, har ni chansen idag *fniss*! Det finns fortfarande lite varor kvar, nästa helg stänger vi!

Ha en riktig skön helg!
Susanne

söndag 14 augusti 2011

Så var det...

... söndag (igen)!

Nej, jag har inte rymt, gått under jorden eller åkt på semester, jag har börjat jobba! Fy, vilken hektisk veckan det var varit. På kvällarna har jag varit som "en urviden disklase" helt färdig (därför har det inte blivit några inlägg), men ändå inte kunnat sova om nätterna (mycket i huvudet). Men nu kan det bara bli bättre (hoppas jag)!

Igår jobbade jag även i boden i Hällevik. Sedan i  torsdags har det pågått en jazzfestival i det lilla samhället. Igår var det jättemycket folk i rörelse, det spisades jazz både här och där och även mat, allt i från den klassiska sillamackan till älgkebab! Det rådde fri parkering så det stod bilar både härs och tvärs. Men det var inga sura miner någonstans, och vädret visade sig från sin bästa sida (nästan iallafall, det var lite kallt och blåsigt, men det regnade inte och solen sken då och då, man kan ju inte få allt)! Tyvärr fick jag inte möjlighet att själv gå runt bland tält och stånd, men jag njöt ändå! Pratat med folk från alla delar av vårt land och många danskar (de tycks gilla jazz)! Kul att det händer något i vår lilla stad!

Idag är det söndag och jag (eller snarare dottern) väntar på fikabesök, så jag har precis tagit ut en härlig äppelkaka från ugnen (egna äpplen)! Det är en härlig tid nu (om man är en matnörd som jag) med alla härliga höstprimörer som börjar bli färdiga. Morötterna på bilden kommer från mitt egna lilla land. Jag satte lite blandade fröer, så det blev både oranga, vita, röda, gula och lila morötter! Om de smakar annorlunda vet jag inte men de är fina att titta på *fniss*.

Ha en fortsatt härlig söndag och mysig måndag!

Susanne

lördag 6 augusti 2011

Jaha, det var...

... den semestern!

Nu är den över för denna gången; semestern alltså! Jag har aldrig varit med om en semester som gått så fort, vad sista veckan tog vägen har jag ingen aning om! Jag vet inte om det är bra eller dåligt när det går fort; det är väl bra för det tyder på att man har haft det bra och dåligt är väl att jag känner mig inte redo att börja jobba ännu! Men man kommer fort in i rutinerna igen och så blir det nog en mini mini semester i september då jag och dottern förmodligen tar en tur tll huvudstaden!För att komma in i rutinerna gjorde vi (dottern och jag) en helt vanlig lördag, det vill säga loppisbesök, en runda i staden och fika hos föräldrarna! Det blev lite fynd på loppisen; de fina flaskorna i en härlig grönblå färg med hederliga patentkorkar och några böcker. Jag ska inte läsa böckerna, jag köpte dem för de hade fina färger och passade bra på mitt skåp i vardagsrummet! Dottern hade också lite med sig hem!

Ikväll ska vi på 25-årskalas, det ska blir kul, det är alltid roligt att träffa släkten! Imorgon ska jag stå i boden och förhoppninsvis sälja lite pryttel, så jag hinner nog inte med någon söndagsångest!

Ha det gott!

Susanne

tisdag 2 augusti 2011

WSJ! Alltid...


...redo!

Idag har jag gjort en jorden-runt-resa på tre timmar! Jag har varit och besökt Skånes fjärde största stad; World Scout Jamboree i Rinkaby! Det var häftigt!Det första man möttes av när man väl kommit dit - man får åka och checka in på ett ställe för att sen åka buss ut till lägret  (om man nu inte ha sådan tur att ens dotter har presskort och får köra ända in med bilen :o) - var alla dessa flaggor från världens alla hörn. Det var 166 olika flaggor som representerade deltagarländerna. Alltså var det deltagare från de mest "konstiga" ställen, som till exempel Santa Lucia, Trinidad/Tobago och något konstigt land på K som jag aldrig hade hört, och inte heller kommer ihåg *fniss*.


Varje land (nästan) hade byggt upp utställningar, och en del länder hade även restauranger där man kunde äta deras specialiter! Lägret var uppdelat i fyra städer och i dessa städer fanns det sedan småstäder med tält i alla möjliga färger och andra roligheter som de byggt upp; det går inte att fatta hur stort det var! Och alla var jätteglada (trots att det regnade hela förra veckan)! Tro inte att det bara var vi som var på besök; nej hela besöksparkeringen var full med bilar från hela världen och det avgick bussar till lägret hela tiden! Men det var absolut inte trångt, det enda man märkte att det var mycket folk där var på de långa köerna till de olika matställena!Jag hade nog inte åkt dit om det inte varit så att dottern skulle dit och göra reportage (och pussa på pojkvännen som jobbar där som volontär), och om hon inte hade varit där tidigare på besök och pratat sig varm om detta! Det är så mycket jag skulle vilja berätta men jag vet inte vad jag ska börja eller sluta!

Det håller på till söndag; så ni har fortfarande tid att åka dit!

Ha det gott!
Susanne