fredag 30 september 2011

Åtta veckor...


... till första advent!

Nu har det slagit runt på riktigt för henne, tänker ni säkert. Och att jag skriver det just idag, när det är rena sommarvärmen ute! Men i de månadsmagasin som jag läser, så gör de reklam för nästa nummer och alla ska handla om advent och jul! Det är väl lite tidigt tycker jag, men samtidigt kommer de  ut i slutet av oktober, och då är det nästan bara fyra veckor kvar*ler*. Men det känns ändå fel!

Ni har väl fredagsfikat idag? Dessa bullar bakade jag förra helgen. Visst gillar jag kanelbullar men tycker det är roligt med lite annorlunda bullar. De här innehåller smör, tunt hyvlade päron, hackad mörk choklad, kolasmakande farinsocker och är väldigt goda!

Denna helgen blir det inget kändisvimmel (se förra inlägget) och skumpa (ja, man kunde köpa det på bokmässan), utan en helt vanlig lördag med ett besök i den lilla pittoreska staden (enligt Filip och Fredrik) och fotboll. Söndagen ska ägnas åt lite trädgårdsarbete och plocka in trädgårdsmöblerna, trots att det ska vara fint väder ett tag till!

Jag hittade ett jättebra arabiskt ordspråk idag;
"Tänk positivt, snälla tankar gör dig vacker"

Kramar
Susanne

söndag 25 september 2011

Vilken...


... rolig dag!

Idag har jag lite träningsvärk, nej jag har inte börja på gym, utan jag var på Bokmässan i Göteborg igår! Oh, vad roligt det var! Det inte första gången jag besöker denna, men det är alltid lika roligt att komma dit. Synd bara att man inte har en fetare plånbok, fast det kanske är tur, för det börjar bli trångt i våra bokhyllor/skåp här hemma!

Resan dit och hem kändes inte allt lång, dottern hade nämligen två pratglada (inte negativt) vänner med sig i baksätet, så det blev en hel del goda skratt!

Det är hur stort som helst och alla som kallar sig författare är där, både svenska och utländska. Patrik Sjöberg var lååång, Dolph Lundgren var inte så stor som jag trodde (fast snyggare), Martina Hagg lika trevlig som vanligt, GW person inte så gubbig och Jan Guillou var..., Jan Guillou!  Mest omsvärmad var nog Maria Montazami, tanterna var som galna när hon visade sig (inte jag) *ler* men dock dotterns kompis! Och Malin Wollin hade fel, när hon sa att det skulle gå åt h...e för Mjällby i gårdagens allsvenska fotbollsmatch, jag var ju tvungen att tala om var jag kom ifrån när hon signerade sin bok!

Jag fastnade av någon anledning (kanske för att få vila mig en stund) framför kockscenen där jag såg bland annat Plura laga spanska tapas (med tröjan på), Tareq Taylor (känd från TV) steka fisk, Lisa Lemke (också från TV) göra grilltillbehör och Pernilla Wahlgren laga julmat!

Bilderna som vi tog igår har tyvärr mystiskt försvunnit från kameran, så det blir inga kändisbilder! Ni får nöja er med en bild på lite av min och dotterns skörd! De flesta av mina böcker är signerade, en del är lite tråkiga och skriver bara vem den är till och andra kan skriva en mindre uppsats, jag fick både och!

Nu kanske ni förstår varför jag har träningsvärk *ler*!

Ha en fortsatt härlig söndag!
Susanne

fredag 23 september 2011

Matchande...


... dörrkrans!

Fredag igen, och en härlig helg väntar! Idag blir det bara ett litet inlägg, så ni vet att jag fortfarande finns *ler*!

I onsdags när jag kom hem från jobbet snodde jag ihop dörrkransen på bilden! (jag behövde rensa huvudet) För att det skulle matcha mina planteringar (se förra inlägget) använde jag mig av lilarosa ljung och både grovt och fint tovat ullband i lilarosa. En liten träskylt fick också hänga med. Jag tycker den blev ganska okej faktiskt!


Imorgon ska jag och dottern på utfärd, vi ska till den stora bokmässan i Göteborg och mingla med kändisar *fniss*. De flesta av Sveriges författare brukar vara där, och även andra mer eller mindra kända personer. Vi får se hur många böcker jag kommer hem med denna gången. Det är alltid kul att få de signerade och så brukar de vara så trevliga också, författarna alltså! Förmodligen blir det väl någon kokbok *fniss igen*! Jag lovar en rapport på söndag!

Nu måste jag återgå till städningen!

Ha en skön helg!
Susanne

söndag 18 september 2011

Höst...

...fägring!


Nu duggar det tätt mellan inläggen *ler*, man får passa på när man har lite inspiration, eller hur?


Nu är sommaren definitivt över för idag åkte de sista sommarblommor väck (de på framsidan vid trappan) och jag har planterat lite härliga höstblommor istället! I år blev det inga kryssbollar, jag tycker de är fina men nu ville jag ha något annat. Det blev lila ljung, spräcklig alunrot och något silverfärgat trassel, lite pinnar och band! Färgerna blev perfekta ihop, jag är jättenöjd och det är ju huvudsaken!


 Igår var jag på vikingamarknad (se tidigare inlägg), det var jättemysigt. Jag köpte en underbart god krydda (går och luktar på den hela tiden) och lite linnetyg till mina ljuspåsar! Vädret var perfekt när vi var där,men det blev lite småkyligt när vi skulle hem, och det var lagom med folk!  Men vi höll på att aldrig komma därifrån eftersom det var en strid ström av bilar på väg dit, och vägen var inte bred!

Vi hann även med vår vanlig loppisrunda, men det blev inte så mycket fynd. Jag hittade två saker (som jag letat efter) till ett "experiment" jag har tänkt göra, får se vad det blir av det!

Nu är det dags sätta in en äppelpaj som ska avnjutas till eftermiddagens fotbollsmatch på TV (ja, jag är lite idrottsnörd också, fast inte hockey), det är vårt lokala allsvenska lag som ska möta serieledarna och de måste vinna! Idag blev det en vanlig hederlig smulpaj, men det är ju så gott det med. Fast för att "piffa" till den lite brukar jag strö ljust muscovadosocker på äpplena, de får då en härlig kolasmak!

Ha en fortsatt härlig söndag och imorgon är det Mysiga måndag!
Susanne

fredag 16 september 2011

Aubergine...


... är en fin färg!

Idag ska jag inte skriva om tiden som går fort men ärligt; har inte denna veckan gått extremt fort, eller är det något fel på mig? Nog om detta *fniss*.

Min ambition har varit att jag ska få igång bloggande lite mer igen,  men huvudet är helt tomt. Jag vill ju inte skriva om ingenting. Och eftersom det fortfarande är ganska tomt så blir det inget långt inlägg idag!

Jag har i alla fall haft lite höstinspiration och gjort om mitt ljusfat som står på soffbordet! Höstens stora accentfärg i mitt vardagsrum kommer nog att bli aubergine och plommon, den där fina mätta nästan grålila färgen. Fatet dekorerades med härliga svartlila fläderbär och murgröna! Jag tycker om att plocka in dekorationer från naturen. Nu saknar jag nya kuddar i samma färgskala, det blir nog så att jag får beställa lite tyg och sy dem själv. Då får man ju det som man vill ha det!

I helgen är dottern hemma, vilket jag tycker är toppen! Imorgon ska vi väl ta vår vanliga lördagsrunda, men vi ska också besöka en Vikingamarknad i en närbelägen liten by. Inte för att jag är så mycket för vinkingatiden men det ska tydligen vara över 80 utställare, så något ska väl passa mig!

Ha nu en riktigt go helg mina vänner!
Susanne

fredag 9 september 2011

Stoppa...


...tiden!

Jag såg att det är en hel vecka sen förra inlägget, var tar tiden vägen, den går alldeles för fort! Man tycker på måndagen att man har en hel jobbvecka framför sig och plötsligt är det fredag! Visst kan det vara skönt att vissa jobbdagar går fort, men det går lika fort andra dagar också!

Idag tog jag några timmars kompledigt, tyckte jag var värd det *fniss*! Jag tog med mig lilla mamsen och körde till den lite större grannstaden för att shoppa och få lite inspiration! Shoppade vi något? O,ja det blev en hel del till hemmet! Vi gick inte in i en enda klädaffär utan koncentrerade oss på inredning- och delikatessbutiker. Fick jag någon inspiration då? O, ja, nu vill jag göra om överallt men det får bli små förändringar, det behövs egentligen inte så mycket för att det ska kännas nytt! Jag kommer att visa min inköp efterhand som de plockas fram! Vill ju putsa lite fönster och sånt innan!


Det är ju äppeltider nu, så här kommer ett recept på en jättegod äppelpaj med vit choklad! Serveras med god vaniljglass till! Gillar man inte valnötter (jag brukar inte ta så mycket som står i receptet), så går det säkert bra med mandlar istället! Man behöver inte göra den i små formar, men jag tycker det är trevligt när alla gäster får varsin liten paj, det känns extra speciellt och omsorgsfullt, utan den kan göras i en stor form också.

Ha en riktigt skön helg, det ska jag ha! Så trevligt det nu kan bli med fönsterputs och storstädning av badrum! Fast jag har ju lite nya saker att plocka fram när det är färdigt *fniss*!

Susanne

fredag 2 september 2011

Fredags...

  ... gott!

Härliga fredag är här (och jag ligger på soffan med huvudvärk)!  Det fanns ett visst intresse för min 80-talsräkrätt (se tidigare inlägg) så här hittar ni receptetIndisk risrätt med räkor!

Som sagt det är ingen vacker rätt, men väldigt god, enkel att göra och en bra representant för maten på 80-talet, och det var inget fel på den! Det är egentligen en kvällsrätt, så är ni storätare och ska ha den till middag så rekommenderar jag att ni lagar lite extra! Servera den tillsammans med bröd, varför inte indiskt naanbröd och lite sallad!

Ha en riktigt härlig helg, det ska visst bli fint väder!
Susanne





torsdag 1 september 2011

Nya...


... tider!

Idag är det första september, den första höstmånaden! Det är lite sorgligt när sommaren tar slut men jag gillar hösten som är mindre kravfylld, man kan vara inne med gott samvete. Eller ute med för den delen. Naturen fylls av alla vackra färger och luften är hög och klar! Rosenskäran på bilden förgyller min trädgården just nu med sina härliga färger och "dilliga" blad!


Nu när det lugnat ner sig lite på jobbet och jag skulle ha tid och ork att "greja" lite här hemma och fotografera och skriva mer på bloggen; vad händer då? Jo jag blir sjuk! Inte så sjuk så jag har varit hemma från jobbet (fast jag kanske borde), men jag har fått en rejäl förkylning med elak hosta, snuva, halsont och heshet (det gillar kanske omgivningen eftersom jag har svårt att prata). Så det har inte blivit något gjort här hemma denna veckan heller, jag har tillbringat kvällarna på soffan! Håller tummarna att det blir bättre till helgen!

Ni som undrar om räkrätten i förra inlägget; den blev som jag kom ihåg den! Bara jag kände doften när den kom ur ugnen kom minnena tillbaka, och den smakade precis som jag kom ihåg, jättegott! Det är ingen vacker rätt; den består av en risbotten, på den räkor och kokt ägg i klyftor (jag vet att det låter konstigt) på det häller man över en currystuvning med finhackade äpple, lök och champinjoner i , på det lite riven ost och gratinera! Vill ni ha exakt recept så hör av er!

Ha en härlig fredag med lite extra goefika!
Susanne