lördag 26 maj 2012

Länge...

...sen!

Hej mina vänner, det var ett tag sedan! En vecka kanske inte är så länge kan tyckas men i bloggvärlden är det ett ganska långt uppehåll *fniss*. Men långa och intensiva arbetsdagar och trötthet på kvällarna (trots det underbara vädret) är orsaken!


Men jag har i alla fall orkat plantera mina växter jag köpte förra helgen! I de fina zinkkrukorna jag fick när jag fyllde år planterade jag uppstammad lavendel, någon småblommig rosa växt som jag faktiskt inte vet vad heter (men den är fin) och en trevlig grågrön bladväxt som hänger ner. Det är så härligt med lavendel, jag älskar dem, när man tar på dem eller nuddar dem så sprider sig en ljuvlig doft, sen är de fina att titta på också! En av mina drömmar är att få åka till Provence och titta på deras fantastiska lavendelfält!

Idag ska jag ut och fara! Min älskade lilla papsen fyller 75 år idag (det är nu jag inser att jag själv inte är någon ungdom längre) och det måste ju firas! Han vill inte ha något kalas och inte åka på någon resa så det blir en dagsutflykt med hela klanen (pappa, mamma, syrran, dottern, dotterns pojkvän och så jag). Vart vi ska kan jag inte avslöja för det kan ju vara någon nyfiken som läser detta *fniss*! Men så mycket kan jag väl säga att det kommer ingå en väldigt god middag!

Förmodligen kommer det inte dugga tätt mellan inläggen nästa vecka heller, jag har lite att stå i. Vi öppnar nämligen Hantverksbon nästa helg, och jag har en hel del kvar att göra inför det. Men något inlägg ska jag nog hinna med, ni måste ju få reda på när vi har öppet!

Ha en härlig pingsthelg! Glöm inte lilla Mamsen imorgon!
Kramar
Susannelördag 19 maj 2012

Vackra...


... vår!

Visst blir man lika hänförd varje år när äppelträden blommar? Att dessa gamla knotiga träd kan få så underbara små skapelser som deras blommor är! I min trädgård finns det fem äppelträd i olika storlekar och sorter som blommar för fullt just nu ifrån vitt till mörk rosa!Att solen skiner idag och man har två dagars ledighet till att njuta av, gör ju inte saken sämre *fniss*!Igår var jag ledig och efter en pysselförmiddag tog jag mamsen på en inköpsrunda, hon skulle köpa uteväxter. Hela bilen blev full med blommor för jag kunde ju inte heller motstå att köpa några. Jag hade planerat att jag skulle köpa till mina fina krukor jag fick när jag fyllde år och efter lite letande hittade jag det jag ville ha. Sen blev det lite annat också. Så idag ska det planteras!


Fast först ska det provkokas marmelad (som ska säljas) jag vill ha någon ny i år Vad det är för sort får bli en hemlighet så länge! Jag har även gjort provdeg på knäckebröd som ska lig.ga i kylen ett dygn, så hur de smakar får ni veta en annan gång!


Ha en fortsatt härlig helg!
Kram
Susanne

måndag 14 maj 2012

Mysiga...

... måndag!

För nytillkomna läsare kanske uttrycket "Mysiga måndag" behöver en förklaring; jag gillar inte måndagar (vem gör det) särskilt mycket och kom då på att om jag kallar det mysiga måndag skulle det kanske kännas lite lättare. Och det fungerar faktiskt för det mesta och nu är vi fler som använder det!

Men denna måndag kändes ändå ganska bra, det är ju en kort vecka! Nu låter det som om jag inte trivs på mitt arbete men det gör jag. Mitt jobb ärt mycket roligt och omväxlande ( fast det kan bli väldigt omväxlande ibland) och jag har jättehärliga kollegor!

Igår städades verandan färdigt så nu är det bara  det roliga "piffet" kvar. Gardinerna ska upp, de nya dynorna plockas fram, lite fina blommor (väntar på mina doftpelargoner) och så ska köksvagnen på bilden också flyttas ut. Men det får vänta till slutet på veckan!


Jag köpte bänken/vagnen när de sålde dem för en väldigt billig peng i lågprisbutiken som börjar på N, tänkte att den skulle bli bra att ha på verandan. Den har många praktiska funktioner, små korgar, lådor, hyllor och flaskhållare. Nu har den stått i köket ett tag i väntan på värmen och tyvärr passar den rätt bra även där, men som sagt den ska få flytta ut! (den får väl komma in till hösten igen)

Den trevliga besticklådan och trälådorna är också nya (inte från samma butik) de passade väldigt bra på bänken och är praktiska att ha ute!

Ha en go vecka!
Kramar
Susanne

fredag 11 maj 2012

Ännu en ....

 ... vecka!

Jaha då var det härliga fredag igen! Det har varit en intensiv vecka med utbildning, besök på det stora möbelvaruhuset och jobb. Och så har jag firat födelsedag!


Det blev en bra dag med jobb som vanlig och sedan bjöd föräldrarna mig och dottern på en fantastisk god middag och paket fick jag också! Jag fick bland annat nya dynor, eller snarare tyg till nya dynor inklusive sömnad, till verandan. Två fina utekrukor och presentkort till växter som ska planteras i dem. Av dottern fick jag en box med filmer (brittiska klassiker) och den jättefina fågelburen på bilden! Den bli perfekt att ha på verandan i sommar!

Imorgon fortsätter vi firandet med en tripp till Malmö, jag och dottern! Tyvärr ska väl inte vädret bli det bästa men vi får det nog trevligt ändå. Som avslutning på dagen ska vi äta middag hos dotterns "svärföräldrar"!

På söndag får jag nog vila *fniss* och sen ska verandan städas och pyntas färdig! Sen håller vi tummarna att det blir lite värme så vi kan ha vin- och skvallerkväll på verandan!

Ha en go helg!
Kram
Susannelördag 5 maj 2012

Sköna Maj...

... välkommen!

Oj, oj nu vill jag stoppa tiden lite, för det var väldigt vad den går fort! Maj är min favoritmånad då allt blommar och slår ut och jag vill hinna njuta av allt det vackra!

Det har varit en konstig vecka, vi har både firat Valborg och Första maj och eftersom det var helg mitt i veckan är jag inte riktigt överens vilken dag det är, men det var skönt med lite extra ledigt!

Jag hoppas ni hade en härlig helg för det hade jag. Den tillbringade med familjen eftersom min kära syster var på besök. Det blev många goda middagar hos föräldrarna och goa skratt. Men första maj tillbringade jag i trädgården vilket resulterade i regäl träningsvärk,men den var ju gratis!


Under maj månad kommer det nog bli lite si och så med mina inlägg, det är mycket annat nu som kräver min uppmärksamhet både på jobbet och hemma, med bland annat prytteltillverkning, Det närmar sig nämligen första juni då vi öppnar vår bod, så jag har mycket som ska göras! Bland annat de söta fåglarna, på bilden, som sitter på en knotig gammal gren. De fick ersätta påskäggen i min lykta som står i köksfönstret!

Igårkväll hade min arbetsgivare (kommunen) anordnat fest för alla anställda, det var jättetrevligt med god mat och dans (träningsvärk idag igen *fniss*).Tack alla ni som gjorde min kväll rolig! (extra tack till A:s dotter för skjutsen).

Ha en härlig helg, vi hörs!
Kramar
Susanne