torsdag 28 juni 2012

Tänker göra...

... ingenting!

Vet ni vad? Idag börjar jag min sommarledighet och det känns... ja underbart. Så idag har jag tänkt göra ingenting! Fast jag är sugen på en liten utflykt, vi får se vad det blir! Visst är det härligt med orörda dagar, utan krav och måsten, bara göra det som faller in *fniss*! Och nu kommer ju också det fina vädret...

Men jag kan inte lata mig så länge. Nästa vecka är det nämligen Medeltidsmarknad i vår lilla stad och vi i boden ska ha några bord där, så lite tillverkning måste det nog bli iallafall, fast det är så roligt. Både att sälja och tillverka. Just nu är jag på gång att tillverka smycken som jag är väldigt nyfiken på, hoppas de blir som jag tänkt mig!



På tal om sälja, jag jobbade i boden på midsommardagen och gissa om det var mycket folk. Det kom över trehundra besökare så ibland var det väldigt trångt i den lilla stugan *fniss* och det fanns inte tid till att varken äta eller pausa, men oj vad roligt det var!



Mina ljuvliga rosor blommar för fullt just nu och kommer att göra det fram till frosten, visst är de fina! Satte några på mitt ljusfat tillsammans med mina "Två små fåglar på en gren" (som finns till försäljning *fniss*), jag tycker de är ljuvliga (rosorna alltså) och de sprider en ljuvlig doft!

Nej, nu ska jag nog planera en liten utflykt!

Ha det gott!
Kramar
Susanne

lördag 23 juni 2012

Reklam...


...paus!

Hej mina vänner! Hoppas ni hade en bra Midsommarafton och fick fira den som ni vill! Själv hade jag en fantastisk dag, med mycket god mat och dryck och jättehärligt sällskap. Tack alla som var där!

Nu blir det reklam! *vacker musik spelas*. Har ni inget för er eller har gäster som behöver roas, så varför inte ta en tur till Härliga Hällevik och besök mig i "Hantverksbon". Vi har öppet idag mellan kl. 11- 16!

Ha en skön Midsommardag!
Kram
Susanne

fredag 22 juni 2012

Ha en ....


... härlig Midsommar!


Vill bara titta in och önska er ALLA en riktigt skön Midsommar! Själv ska fira den med god mat och dryck( i massor om jag känner min värdinna rätt) och trevligt sällskap! Kanske det blir sju sorter blommor under kudden...

Men först ska jag gratulera mina älskade föräldrar på deras Guldbröllopsdag! Det blir inget stort firande, vi tar det när systra min kommer ner i sommar.


I år blir det ingen vanlig jordgubbstårta till midsommar.Istället har jag bakat väldigt enkela men oj så goda, Jordgubbsrutor med vit choklad! Har ni ont om tid eller jordgubbar över imorgon så är receptet här!

Vispa 3 ägg och 3 dl socker pösigt. Smält 100 g smör och häll i 1,5 dl mjölk. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda 4,5 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker och vänd ner i smeten. Häll ut smeten på en smord och bröad braspanna. Dela 5 dl jordgubbar i mindre bitar och fördela över smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen som är på 175 grader i 25-30 minuter. Ta ut plåten och fördela 100 gram riven choklad över. Grädda i ytterliggare 5 minuter. Ta ut kakan och njut av doften av varma jordgubbar! När den svalnat skärs den i lagom stora rutor. Den kan ätas som den är men är god med en klick grädde till!

Ser ni det superfina fatet jag har lagt kakorna på, ja egentligen är det en pajform! Jag gillar den fina färgen och så matchar det mina nya dynor på verandan perfekt *fniss*. Det kommer nog att bakas många pajer i den i sommar! Jag har köpt det i en av våra lokala butiker, och det var inte alls dyrt och finns i flera härliga pastellfärger!

Ha det bra!
Stor Midsommarkram
Susanne







fredag 15 juni 2012

Många...

... avslutningar!

Puh, nu är denna veckan äntligen över men det är med både med glädje och sorg jag skiver det! Glädje för att barnen och min personal (en del av dem) har fått sommarlov och sorg för de elever och personal som inte ska vara kvar på mina skolor utan gå vidare till andra skolor och jobb!


Det har varit en väldigt intensiv vecka med väldigt långa men roliga dagar. Fördelen med att ha fler arbetsplatser är att man får uppleva alla trevligheter två gånger *fniss*! I onsdags var det personalsamkväm på min ena enhet, jag hade fixat en liten ost- och vinbuffé och jag tror den var uppskattad för jag fick en jättefin blomma av personalen igår. Igår var det dags för min andra enhet att fira; först var det en jättefin skolavslutning i kyrkan på kvällen och efteråt samlades vi  för personaltrevligheter! De bjöds på en liten italiensk buffé som jag hade lagat och eftersom det togs tabberas på maten förmodar jag att de tyckte om den *fniss igen* och även där fick jag väldigt fina presenter (bla de fina boklådorna) av personalen!

Och idag var det skolavslutning igen, med tårta, tal, och skönsång av eleverna. Och varje gång det sjungs "Den blomstertid.." så kommer tårarna!

Så imorgon ska jag göra ingenting.... Men på söndag är det dags för jobb igen, roligt sådant för då ska jag stå i "Boden" igen!

Nu lovar jag att det ska bli lite tätare mellan inläggen, när allt har lugnat ner sig!

Ha en fantastisk helg!
Kramar
Susanne

lördag 9 juni 2012

Full...

... rulle!

Hej mina vänner! Ännu en vecka utan inlägg, men det har varit fullt upp! Så är det när man jobbar i skolans värld (administrativt på tre olika enheter) veckorna före skolavslutningen. Då är det mycket, så jag har varit rätt tom i huvudet när jag kommit hem!


Men lite annat har jag hunnit med, fast inte allt som jag önskat. Vädret visar inte sina bästa sida så utearbetet har fått ligga på is! Men det har blivit lite tillverkning; bland annat marmelader, örtsalt, ljusmanschetter och lite annat smått. Lagret behövde fyllas på *fniss*!


Vi öppnade Boden förra helgen och trots det dåliga vädret kom det besökare. Idag är det min tur att stå för försäljningen, så har ni inget för er så kan ni ta en tur till härliga Hällevik och hälsa på mig! Det är inget köptvång *fniss*!

Nu hörs vi nog inte förrän nästa helg för denna veckan är helt galen men jobb...

Ha en fin helg och rocka lugnt!
Kram
Susanne


lördag 2 juni 2012

Det sa...


...swisch!

Nu är vi inne i juni månad, jag bara undrar; vart tog Maj vägen? Finns det ingen stoppatidenknapp!

För er som är nyfikna på hur förra helgen gick med firande och allt så kan jag rapportera att det blev en jättebra dag! Först en rejäl frukost hos föräldrarna, sen bar det iväg till härliga Österlen. Några små stopp på vägen innan vi stannade på Brösarps Gästis för att äta middag. Vi åt vildsvin med gräddkokta murklor, rödvinssås och en rolig potatiskaka, det var fantastiskt gott. Till dessert blev det såklart en cremè bruleè, ett måste för mig när det finns på menyn. Med andra ord; vi hade en fantastisk dag och det bästa av allt var att hela familjen var samlad!


I veckan har det stått (förutom jobb) marmeladkokning, tvåltillverkning och lite annan tillverkning, på schemat för idag öppnar vi Hantverksbon i Hällevik! Och igår var vi där och städade och packade upp, det är en speciell känsla att sätta upp sina saker på hyllor och bord. Det är både roligt och nervöst, man vet ju inte om folk gillar det!

För nytillkomna läsare som har missat det, så är jag med i ett Hantverkskollektiv som har sommarförsäljning i en av våra små fiskesamhällen utanför staden. Vi är fyra tanter och en man som säljer våra alster där!


Denna helgen har vi öppet lördag och söndag mellan 11.00 och 16.00, det är även öppet på onsdag samma tider. Men vill ni träffa mig så står jag inte där förrän nästa lördag *fniss*! Men det blir ingen vila för det, det står både städning, plantering och mer tillverkning på schemat.

Ha en härlig helg!
Kram
Susanne