söndag 29 juli 2012

Mina...


... små!

Tiden går tydligen lika fort när det är varmt och soligt som andra dagar! Fy vad denna veckan gick fort, fråga mig inte vad jag har gjort, för det vet jag inte. Det sa bara tjoof *fniss*! Och nästa vecka är vi inne i august *snyft*, jag känner mig inte alls redo för att börja jobba, så det är tur att jag är ledig ytterligare en vecka!

Varje vår köper jag några nya pelargonsticklingar, helst doftpelargoner. Det gjorde jag även i år, men brist på värme och sol (och kanske kärlek) har de tagit lite längre tid på sig att växa till sig och blomma, men den som väntar på något gott...


I år blev det "Rose" som luktar ros (såklart) och har små rosa blommor, "Corinda" som doftar underbart av eucalyptus och cederträ och har stora rosa blommor, "Orange" som såklart luktar apelsin och har varmrosa blommor med vinröda streck i, jättefin. Det bästa är att man även kan ha dem i mat och bakverk, både som krydda och dekoration. Sen var jag såklart tvungen att köpa favoriten "Moskito Shocker" som ska hålla myggorna borta med sin tallbarr och citrondoft!


Idag ska jag ha en riktigt slappesöndag, bara "mosla" omkring, titta på OS, fotboll och greja lite! Imorgon ska jag och dotter på utlykt till metropolen Malmö. Vi kommer även att göra ett besök på Ikea, Stoff och Stil och Chilli, mina favoritaffärer *fniss*!

Ha det gott!
Kramar
Susanne

måndag 23 juli 2012

Nostalgi...

...tripp!

Hur har ni det i sommarvärmen *fniss*! Själv har jag det ganska bra, fast den där riktiga semesterkänslan vill inte riktigt infinna sig. Jag hoppas den kommer denna vecka!

Men igår hade jag en härlig dag; jag och dottern åkte på Samlarmarknad i Degeberga. Det är en riktig nostalgitripp att gå där och titta på allt, och det är inte lite saker som finns där!

Där fanns sådant som man kommer ihåg som barn att föräldrarna hade på 60- och 70-talet och leksaker man hade som barn. Det fanns även mycket som man minns fanns hos mor- och farföräldrarna när man var liten. Som sagt det blev många minnen, till och med dottern hittade saker från sin bardom även om det mesta var saker som hon lekt med som liten som varit mina eller min systers!

Det fanns mycket som man ville ha, äntligen har de börjat sälja mer gamla franska saker,sådant som jag verkligen gillar, tyvärr tar de bra betalt för dem också. Men lite handlade vi och hade plånboken varit tjockare så hade det säkert kunnat bli mer *fniss*!


Vad köpte vi då; jo dottern köpte den fina lilla kikaren, hon har varit på jakt efter en sådan och nu fick hon en till bra pris (hon lyckades pruta, något jag är sämre på). Hon köpte även lite tidningar och andra samlarobjekt i Star Warstemat (ja, hon är lite nördig). Jag lyckades pruta till mig det franska flask/glasstället, genom att se lite besviken ut när hon nämnde priset (det funkade också *fniss*) Jag ska försöka hitta glas och flaskor som passar och kanske ha blommor eller annat fint i, vi får se vad det blir. Jag hittade även den trevliga nyckeln som är en korkskruv och kapsylöppnare, både fin och praktiskt. En fin gammal stor linneduk inhandlades också till ett mycket bra pris, och lite annat smått och gott!


Idag ska jag försöka njuta av dagen och göra färdigt lite pryttel att ta med mig till boden imorgon när det är min tur att stå för försäljningen!

Ha en härlig dag!
Kramar
Susanne


onsdag 18 juli 2012

Ut i ...

... det blå!

Igår fick jag förmånen att följa med två trevliga damer på en utflykt. Vi styrde kosan österut i vårt vackra landskap, något som jag sällan gör, men något som jag definitivt kommer att göra igen!

Vi körde ut på öarna utanför Karlskrona och stannade vid alla småbutiker med lokalt hantverk, örter och annat smått och gott som vi hittade! Efter fikapaus körde vi vidare och hamnade efter diverse stopp i Kristianopel. Jag tänkte att där fanns det väl inget, men oj vad fel jag hade. Den lilla staden med sin fina hamn och genuina små trähus och småbutiker var underbar och solen sken från en blå himmel. Staden är känd för sina rosor, jag har aldrig sett så många trädgårdar med så mycket rosor och ovanliga sådana!

Vi åt middag på den gamla Gästgivargården, det var väldigt trevlig och gott! Vi gjorde ett besök på Rosengården som säljer rosor för jag ville ha en speciell ros som jag sett utanför ett hus men tyvärr var den slutsåld! Men hade vi haft plats i bilen och större plånbok hade jag kunnat köpa ett hur många som helst!

På vägen hem gjorde vi ytterliggare ett stopp för att inta lite dessert, det blev i Torhamns hamn, en väldigt pittoresk liten hamn med väldigt god glass!


Jag var väldigt nöjd med min dag i det blå, så tack till damerna! Nu fick jag ju ingen ny ros så jag får njuta av de jag redan har *fniss*.

Idag ska det bli en miniutflykt med två andra damer (min mamma och faster), sen kommer min syster hem för att stanna en vecka så det blir säkert fler utflykter!

Ha en go dag!
Kram
Susanne

lördag 14 juli 2012

Min rosa...

...hörna!

Ännu en vecka som bara försvann, och än har jag inte känt mig särskilt ledig, men nästa vecka så...

Jag brukar inte plantera så mycket växter i krukor eftersom hela trädgården är full med blommor. Men lite på den nedre altanen vill jag ha. I år blev det en rosa hörna! Det är ett litet salixträd med fina rosa blad, en rosa småblommig petunia, en rosa väldoftande lavendel och så en mårbackapelargon förstås! Jag gillar egentligen inte petunior men denna småblommiga ser nästan ut som små rosor så den är okej, eller så har jag blivit tant *fniss*. Jag har satt mina blommor i plåthinkar av olika slag och storlekar, jag tycker det blir fint med lite ruffare plåt mot det skira rosa!


Idag är det Kulturdag i Hällevik och det innebär invasion. Men det är en trevlig invasion av turister, hällevigare, andra listerbor och stabor. Det är olika aktiviteter, loppisar, marknadsstånd, mat och så är ju ett besök i vår bod ett måste. Därför jobbar vi allihopa där idag, det är jätteroligt men intensivt! Kulturdagen börjar tio och håller på till fyra, har ni inte varit där så är det värt ett besök!

Vill ni besöka boden men slippa allt folk kan ni komma dit imorgon för då jobbar jag också *fniss*!

Ha en härlig lördag (för det är det väl *fniss igen*)
Kram
Susanne

söndag 8 juli 2012

Vilken...... vecka!

Puh, vilken vecka det har varit, visserligen har jag semester men det har varit full rulle! I måndags var jag först på mitt riktiga jobb sedan hjälpte jag en kollega att hänga tavlor till sin utställning. Hon ställer ut tillsammans med en vännina i vår lilla stads bibliotek. Det är väl värt ett besök!

I tisdag blev det en runda till jobbet innan det var jobb i boden. I onsdags startade vår lilla stadsfestival  med krämarmarknad och sen kom min kära syster ner (hon åkte hem igår igen). Det var faktiskt en bra marknad med många stånd och besökare och perfekt marknadväder! Puh, veckan är inte slut ännu, torsdagen och fredagen ägnades åt tillverkning och förberedelse inför lördagens event. Och sen blev det ju förstås ett par turer till stan för det var ju en del man inte ville missa *fniss*!

Så igår var det dags att flyttas tillbaka till medeltiden. I medeltidskläder stod jag och mina hantverkskollegor från boden på stans Medeltidsmarknad och sålde vårt "pryttel" (bilden är därifrån, tagen med mobil). Det var fullt  med besökare och vi fick en hel del sålt! Visst är det roligt när folk gillar en saker och man får snälla kommentarer! Men det är ännu roligare att få möjligheten att möta så många olika människor från både när och fjärran!

Idag tar jag det lugnt, har bara lite beställningar som har gjorts färdiga för leverans. Imorgon är det dags att stå i boden igen, men sen är det inget på programet (förutom lite matuppdrag och tillverkning) förrän på lördag, men mer om det kommer i veckan!

Ha det gott mina vänner!
Kramar
Susanne

söndag 1 juli 2012

Ännu en....


... favorit!

Det är skönt med ledighet fast jag har inte legat på latsidan för det, men det är något helt annat när man gör saker när man själv känner för det *fniss*!

Det blev ingen utflykt i fredags, men det blev en tur till Hällevik iallafall. Mest för att kolla om jag behöver fylla på något i boden, men det blev även besök i några av de lokala butikerna som ligger i där. Fast jag köpte inget! Det var faktiskt lite som behövde fyllas på så det har jag fixat och så har jag gjort lite nya saker också (fina halsband), det ska jag ta med mig för idag är det min tur att stå för försäljningen. Kom gärna och hälsa på! Jag jobbar även på tisdag om det passar er bättre då *fniss*!


En av mina absoluta favoritblommor (de är många har ni säkert märkt) är pioner, helst rosa eller vita! Denna fina Rosa Pionen fick jag av mamsen (jag har själv pionener i trädgården men tyvärr inte så här fina). Jag satte den tillsammans med några väldoftande lavendelkvistar i en gammal glasflaska (ett loppisfynd). Tycker det är fint att använda annat än vaser att sätta mina blommor i!

På tal om loppis, igår hade jag bestämt att jag inte skulle besöka det lokala loppiset men när jag kom ner till stan var det fyll loppiskommers på torget. Det mesta var inget för mig men jag fyndade ett par salladsbestick och två ljuslyktor i fattigmanssilver!

Ha en skön söndag!
Kram
Susanne