fredag 31 augusti 2012

Äntligen...

... helg!

Min förhoppning om att denna vecka skulle bli lite lugnare föll pladask. Jag tror att denna veckan slog alla rekord, nästan i alla fall. Men nu tror jag att jag ser ljuset i tunneln *fniss*!

Nu är köket färdigt, ja målning och sånt. Nu återstår lite grovarbete innan det är dags för finliret som är det roligaste. Så helgen ska ägnas åt skåp- och lådrensning, det är inget rolig jobb men det blir bra när man är färdig (hoppas jag)!


För nu vill jag bara hänga upp gardiner, köpa lite nytt och inreda. Det bli nog inga nya gardiner eftersom jag inte hittat några som jag gillar ännu, så de jag köpte förra hösten får hänga med ett tag till. Men när man minst anar det så dyker de som jag vill ha säkert upp! Några nya blommor blir det nog inte heller, även om jag gillar höstblommor så tycker jag mina pelargoner är för fina för att bytas ut. Så de får nog hänga med ett tag till (eller inte). Men lite annat nytt ska det bli!

Så imorgon innan stora renset börjar ska jag nog ta en tur till stan och loppiset och se om det finns något trevligt. Nästa vecka ska ni få se resultatet!

Ha en fin helg mina vänner!
Kram
Susanne

fredag 24 augusti 2012

Lite...

...till!

Ännu en helt galen jobbvecka, men nu ska det förhoppningsvis lätta lite! Så därför har det inte blivit några inlägg denna vecka heller, det finns ingen ork kvar på kvällarna.


Det börjar bli lite höstlikt ute, trots sommarvärmen vi hade i början på veckan. Vissa träd har redan börjat skifta färg. Visserligen gillar jag hösten men inte riktigt ännu! För att behålla sommarkänslan lite till dekorerade jag mitt ljusfat med massa av snäckor av alla de sorter, lite "fågelfjädrar" som jag tillverkar i olika storlekar och säljer i boden. Lite sommarminnen på ett fat!

Renoveringen av köket går framåt, panelen är på plats, taket är målat och ena väggen är målad! Det ser ut som om jag ska få mitt drömkök! Men det blir rörigt när man ska göra lite större projekt, möbler och prylar överallt. Men det tar jag gärna!

Imorgon är det min sista dag i boden för den här säsongen, på söndag stänger vi. Det kan nog bli lite besökare imorgon eftersom det är "Röganatta" i Hällevik med massor av aktiviter!

Nu ska jag fortsätta röja i röran!

Ha en god helg mina vänner!
Kram
Susanne

lördag 18 augusti 2012

Rolig..


... helg!

Puh, äntligen helg och lite lugnt (förhoppningsvis), det kan behövas efter en väldigt intensiv arbetsvecka! Därför har det inte duggat tätt med inläggen denna vecka, men jag ska skärpa mig *fniss*, förhoppningsvis kommer inspirationen när allt lugnat ner sig lite!

Här hemma är det lite kaos för tillfället, jag (läs; min kära pappa) har börjat fixa till mitt kök!. Det är ingen storrenovering på gång men ibland räcker det med det lilla för att förändringen ska bli stor! Så nu längtar jag till att det ska bli färdigt så jag kan börja inreda och skaffa lite nya inredningsdetaljer till köket!  Jag återkommer med resultatet *fniss igen*!


Igår när jag körde hem efter en trevlig lunch med kollegorna på mitt ena jobb, åkte jag förbi en liten butik på vägen som hade utförsäljning. Det kunde man ju inte missa och vilken tur att jag stannade till jag hitta nämligen denna fina skylt som nu ska få hänga i min trapp. Namnen är busstopp i London, så det blir en liten nostlgitripp varje gång jag går förbi den. För sådär tio år sedan var vi väldigt ofta i London (billiga flyg och bekant med lägenhet) och då stod dessa namn på "vår" buss. Åh, vad jag vill dit igen!

Idag har vi trädgårdsdag i vår lilla stad, det brukar vara en väldigt trevlig tillställning med många utställare och besökare. Jag hoppas jag hittar lite nya växter till mina krukor på framsidan! Och imorgon är det min nästsista jobbhelg i boden innan vi stänger för den här säsongen!

Ha en go helg!
Kramar
Susanne

fredag 10 augusti 2012

Inget långt...... inlägg!

Oh, vad jag kommer att sakna de lugna mornarna man kan unna sig när man är ledig. Denna vecka har jag både jobbat och varit lite ledig, en lagom mjukstart! För nästa vecka drar det igång på allvar!

Idag blir det inget långt inlägg, det har inte hänt så mycket som är värt att berätta, sen har det ju ägnats mycket tid till OS *fniss*!


Som jag har väntat på lampan som nu pryder mitt lilla bord i matrummet. Varje gång jag har haft möjlighet att köpa den på det stora möbelvaruhuset, så har den varit slut. Men när jag var där förra veckan så hade några stycken kvar. Gissa om jag blev glad och den passade så bra hos mig! Satte till några stora härliga vita hortensior, de är så maffiga med sina stora blommor!

Nu har jag bestämt mig för att göra om lite i mitt kök, det ska blir lite nytt på väggarna, så nu har jag börjat tömma och slänga lite. Ser verkligen fram emot detta, äntligen ska jag få mitt riktiga lantkök!

Imorgon är det jobb i boden igen och det blir nog en dag med mycket besökare, för det pågår en Jazzfestival i det lilla samhället och de räknar med flera tusen besökare och några av dem letar sig säkert in i boden också!

Ha en härlig helg!
Susanne

lördag 4 augusti 2012

Lite...


bilder!

Japp, då var det helg igen, fast det är ju helg alla dagar när man är ledig *fniss*! Denna vecka har gått i ett rasande fart men jag vet iallafall vad jag har gjort; i måndags var det heldag i Malmö med mycket shopping *fniss*. För en gångs skull hittade jag lite, både kläder, inredning och gottigott (visar en annan gång)! I tisdags och onsdags var jag och jobbade lite på mitt riktiga jobb och tillverkade pryttel, i torsdags var jag och jobbade i boden och igår var jag på inköpsrunda av tillverkningsmaterial!

Eftersom det inte händer så mycket annat just nu så bjuder jag på lite bilder från boden (för nytillkomna läsare, se tidigare inlägg) idag! Det mesta är på en del av mina saker eftersom de andra är rädda för "copycats". Bordet i mitten (på bilden ovan) "dukas" om varje vecka, där ska vi alla vara representerade, och vi turas om att fixa det; denna gången är det jag som dekorerat det!

"storsäljaren" ljuspåsar, rosband, servettringar, smycken
askar och boklådor

Ljusmanschetter "två i ett"
lite godsaker


Ha en härlig helg!
Kramar
Susanne