söndag 27 januari 2013

Nostalgi...

 
...helg!

Eftersom min lilla unge ska lämna det trygga boet och flytta till eget tillsammans med pojkvännen, har helgen ägnat åt packning. Vi ha packat, sorterat, slängt och sparat. Det dyker upp mycket roligt när man börjar sortera i lådor, bokhyllor, och garderob. Så det har blivit mycket skratt och lite tårar. Något som ledde till många skratt var en dagbok från lågstadiet, oj vad vi skrattade och mindes. Det var allt från undulatköp till skidsemester! Och fast vi har packat många lådor, är det mycket kvar!


På tal om minnen; jag har inte visat mina nya komihågtavla. Den köpte jag till mig själv i julklapp! Så fort jag såg den visste jag att den måste jag ha. Den passar så bra i min hall. Förutom att den är praktisk så är den snygg också!

Imorgon är det mysiga måndag igen, ha det gott!
Kram
Susanne


onsdag 23 januari 2013

Läs...

...lampa!

Redan onsdag igen! Klockan är halv fem och det är fortfarande ljust ute. Det finns trots allt hopp!

När dottern fyllde år så gjorde jag en lampa till henne av gamla böcker som blev lampfot. Den blev så fin och annorlunda att jag var tvungen att göra en till mig själv också. Hennes är dock högre och har fler och större böcker. Men jag tycker min är alldeles lagom och passade perfekt på mitt skåp i vardagsrummet!
Vi har ganska många gamla böcker på lager, men de flesta är heliga och får inte förstöras enligt dottern. Därför fick jag gå på bokjakt, det är noga utvalda böcker när det gäller både färg, mönster och storlek! *fniss*. Lampfotspinnen och skärmen hade jag sedan tidigare, så det blev en väldigt billig lampa!

Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa min nya inredningstidning och hoppas jag kan få lite mer inspiration!

Ha en fortsatt go vecka!
Kram
Susanne


lördag 19 januari 2013

Lördags...... frukost!

Lika mycket som jag gillar fredagskvällen med en god middag och ett glas vin, gillar jag lördagsfrukostar!
Man lägger ner lite mer tid och faktiskt sitter ner och äter *fniss*. Min frukost brukar bestå av kokt ägg, nybakat bröd och en god kopp cappuccino och sen veta att man har en hel dag framför sig med aktiviteter man själv valt!


Idag var frukosten extra god! Jag fick nämligen en påse med nyplockade ägg av min "bodenkollega" i måndags från hennes egna höns. Hon har inga vanliga höns utan stora vackra, prydda med fina fjädrar, som springer runt i hennes trädgård! Äggen var fantastiskt goda. Jag tycker ägg är vackra, med sin släta och mjuka runda form och helst ska de vara bruna eller fläckiga. Dessa var extra vackra för de var i olika beiga (nästan rosa) och bruna nyanser!

Denna helgen är dottern hemma, så det blir väl som vanligt en loppisrunda, en tur på stan och fika hos föräldrarna! En helt vanlig lördag med andra ord!

Ha en avkopplande helg!
Kram
Susanne

tisdag 15 januari 2013

Lite smått och...


 ... gott!

Hej mina vänner!

Det var ett tag sedan sist! Men jag har haft lite annat för mig (läs jobb), och sedan har jag inte varit riktigt kurant.Men igår fick jag nog efter att ha varit kass i mer än fyra veckor och kontaktade läkare. Han ordinerade en penicillinkur, så nu hoppas jag att krafterna kommer tillbaka!


Och vinter har vi också fått. Jag som hade fått lite vårkänslor, det är tur man kan han vår inne! I helgen var jag och mamsen på utflykt och köpte nya blommor till nästan hela huset! Bland annat ett par primula, som är en riktigt vårblomma för mig med sina härliga färger. En satte jag en en burk, som jag också köpte och skulle ha allt löst skräp i, som ligger på hallsekretären. Men när jag gick här och pysslade med mina blommor kom jag på andra tankar och den förvandlades till en fin kruka istället!

Igår hade jag mina "Bodenkollegor" här på årets första möte. Det känns konstigt att börja tänka på sommarförsäljningen redan nu. Några av dem hade varit riktigt flitiga och hade redan en massa nya saker på gång. Jag har precis landat efter julförsäljningen har inte ens tänkt på det, men det löser sig. Det är ju länge till vi ska öppna, eller...

Ha en skön tisdagskväll!
Kram
Susanne

torsdag 10 januari 2013

För länge...

... sedan!


Idag för 23 år sedan vet jag exakt vad jag gjorde. Jag låg med min lilla nyfödda prinsessa bredvid mig en liten plastbalja på BB!  Ja, det känns som igår och jag kan inte fatta att det är så länge sedan, jag känner ju mig inte mycket äldre nu än då, men däremot fått en massa erfarenhet och många underbara minnen i bagaget! Nu är hon inte någon liten plutt längre utan en ung kvinna, fast hon kommer nog alltid att vara min lilla plutt! *fniss*

Så idag var det paket och skönsång (dottern håller inte med) på morgonen. Sedan blev det en god lunch och bakelse på ett av stadens caféer.  Därefter var det avfärd för dottern mot sydligare breddgrader (Malmö) för att fira resten av dagen med pojkvännen, vilket säkert är mycket roligare än med mamsen! 


Eftersom hon är i flyttagen blev det lite tema på presenterna; kokbok, förkläde, duk till köksbordet, gardiner till köket, lykta och lite annat smått och gått (anar ni temat). Hon fick även lite gamla silverbestick som jag sparat ihop, hon gillar sådant precis som sin mor *fniss*. Jag tror hon var nöjd med presenterna!

Nu är snart första arbetsveckan på det nya året till ända, skönt!
Kram
Susanne

söndag 6 januari 2013

Lata...

... dagar!

Oj, vad jag har latat mig denna veckan när jag varit ledig! Jag har inte gjort många knop, bara "morslat" runt i mysbyxor, tittat på film, läst och ätit praliner *fniss*! Men det var välbehövligt och nu känner jag mig redo för nya tag!


Idag åker julen ut, nästan lite sent för att vara mig. Jag älskar julen innan jul, men efter nyår vill jag börja på ny kula med nya fräscha blommor och sätta fram de fina julklapparna jag fick av tomten. Jag har redan hängt upp de nya gardinerna jag fick (visar en annan gång) och det har redan smugit in sig en bunt tulpaner. Mitt adventsljusfat fick byta skepnad och bli ett blom- och ljusfat. Jag tycker att fatet är så fint så det får vara kvar, det är ju nästan som en liten duk!


Imorgon är det dags att gå ur bubblan och tillbaka till verkligheten, men jag tycker faktiskt att det ska bli kul att träffa alla trevliga kollegor igen!
Ha en skön trettondag!
Kram
Susanne