lördag 23 februari 2013

Det var ett...... tag sedan!

Denna vecka är det sportlov i södra delen av vårt land och alla elever och vissa andra (är inte bitter) har varit lediga! Men jag har haft fullt upp och något sportande har det inte blivit! Det skulle i så fall vara vinterrally på hala och snöiga vägar, för det har varit lite farande mellan de olika jobben och andra jobbärenden som har uträttats!

Men igår var jag ledig och var hos dottern tillsammans med mina föräldrar för att hänga upp gardiner och piffa lite och lämna fler flyttlådor fulla med böcker och kökstolar (som min pappa målat). Så bilen var fullpackad! De har fått det jättefint i sin lägenhet, men det är en del kvar som det oftast är när man flyttar för första gången. Men det blir stor skillnad när man får upp lite gardiner, det bli lite mer hemtrevligt, tycker jag.

Dottern har ärv mitt intresse för gamla och udda saker så därför består en del av deras inredningen av målande och renoverade gamla möbler (de är jättefina, lite avis). Sovrummet går i svala grå och vita toner, köket i vitt med ljusgråa skåp och anissvart gammalt köksbord med ljust turkosgröna stolar (färgen heter isglass) och är lite färgglatt! Det stora vardagsrummet har en lite tuffare stil i vitt, grått och engelskt rött! Och alla rummen har förstås matchande gardiner! *fniss*


Jag har också hängt upp nya gardiner i mitt vardagsrummet, dock inte i samma tuffa stil som dottern. Jag gillar mer den franska lantstilen så därför blev det vita gardiner med grått tryck och randiga hissgardiner i vitt och grått! Och så min favoritväxt (när det gäller gröna växter) "plättar i luften", den passar så bra med sina skira blad i den ruffa betongkrukan! Och idag ska jag fortsätta hänga gardiner; det ska bli nya i mitt sovrum och så ska jag byta i köket också!

Ha en härlig helg och njut av snön, ni som gillar den, för nästa vecka försvinner den för den här gången!
Kram
Susanne
Susanne

fredag 15 februari 2013

Lite...

... vår!

Vilken konstig vecka det har varit. Jag var ledig från jobbet i måndags, fast det var ingen vila eftersom jag hjälpte dottern med flytten! Men jag fick en dag extra tillsammans med dottern, vilket alltid är trevligt! De andra dagarna ägnades däremot åt jobb och kvällarna till vila! Jag har varit lite trött och haft ont både här och där efter helgens flyttbestyr!


Och nu är det helg igen! Ute är det bara grått, grått och grått, man kan lätt hamna i februarikoma! För att lysa upp det gråa fick det bli ett besök i den lokala blomsteraffären idag för att inhandla lite vårblommor. Det blev rosa dubbla primulor och vitapärlhyacinter. Jag satte dem i en trälåda som jag klädde med fint papper och lite spansk mossa runtom som döljer de fula krukorna! Det känns lite som en vårrabatt, och den gör mig glad när jag är i köket!

I helgen ska jag fortsätta packa dotterns saker som inte flyttades i första omgången, bland annat alla hennes böcker och de är många. Som tur är ska inte alla flytta ännu. Sen ska jag försöka få ordning på "hennes" rum, nu när hon tagit med sig alla möblerna gapar det tomt!

Ha en skön helg!
Kram
Susanne

fredag 8 februari 2013

Roligt och ...


...sorgligt!

Jag vill bara tala om att jag lever. Om förra veckan gick fort så gick denna ännu fortare så jag har inte hunnit (eller orkat) med något bloggande  !

Imorgon går flyttlasset med dotterns möbler och packlådor. Det gör mig både glad och ledsen, glad för att hon ska få eget boende och bli sambo (man kommer ju själv ihåg känslan) och ledsen för att det blir tomt utan henne. Visserligen ska hon inte flytta till världens ände men tillräckligt långt bort för att man inte kan ses så ofta. Hon har varit borta under veckorna nu med, så jag är van, men nu är det annorlunda! Men sånt är livet...


Egentligen skulle jag visat bilder på mina små snödroppar som kommit upp i rabatten men den eländiga snön förstörde mina planer så ni får nöja er med reprisbilder! *fniss*

Min kära syster är "himma" på besök från huvudstaden så ikväll blir det familjemiddag hos föräldrarna. Hon har åkt 60 mil för att hjälpa till med flytten (det var väl snällt) Så vi kommer säkert att har roligt (vi är lite knäppa när vi är tillsammans) samtidigt som vi bär lådor och möbler, packar upp, hänger gardiner och gör allt annat som hör till när man flyttar!

Ha en härlig helg!
Kram
Susanne
lördag 2 februari 2013

Vi vänder...

.blad!


... blad!

Oj vad denna vecka gick fort! Men jag får väl tänka på ordspråket ”Tiden går fort när man har roligt” *fniss*

Nu har vi också lämnat tråkiga januari bakom oss och vänt kalenderblad. Inte för att jag tycker att februari är så mycket bättre men det är ett steg närmare mot våren! Fast igår hade jag faktiskt lite vårkänslor, snön var borta, det har kommit upp snödroppar i rabatten, solen sken och fåglarna hade fått fnatt. Men den känslan försvann i morse när jag rullade upp rullgardinen, det var vitt överallt igen! *suck*


Jag är inte någon större samlare av saker, men en samlarpassion har jag och det är fina flaskor i alla storlekar och formar. Det kan vara både gamla och nya, fast de flesta är gamla och köpta på loppis. I vanliga fall står min samling i mitt lilla köksfönster över vasken. Det blir så fint när solen lyser igenom dem!

Men idag får några av dem bli vaser till mina tulpaner. Jag satte en del av dem på min bricka och och gjorde tvärtom, istället för många tulpaner i en vas satte jag en tulpan i många vaser (flaskor)! *fniss* Det blev ganska effektfullt, tycker jag. Särskilt när solen skiner och man ser de små bubblorna i vattnet! 


Hoppas ni får en skön helg! Själv ska jag ta en liten tur på stan med lilla mamma och ikväll ska jag på födelsedagskalas. Imorgon kommer dottern hem och vi ska fortsätta med packandet för nästa helg går flyttlasset!

Ha det gott!
Kram
Susanne