tisdag 23 april 2013

Vad...

... hände!

Vad hände här då? Plötsligt har det gått över vecka utan inlägg, jag fattar ingenting. Tyckte det var nyss som jag skrev, men det är jobba, äta och sova som gäller just nu, det saknas ork! Skulle behöva en riktigt energiboost, förslag någon?

Inför helgen som gick hade jag många planer (som vanligt) en del blev gjorda, en del inte! De som inte var gjorda var de tråkiga sakerna (en av andledningarna att skjuta dem framför sig). Men källaren blev städad efter vintern, så nu slipper jag gå slalom mellan allt som landat där under vintern och nu hittar jag mina pysselsaker! Tack till mamma för städhjälpen och pappa som körde skräpet till miljöstationen! Det blev även lite prytteltest inför sommaren, en del blev bra och något blev mindre bra! Det är bara att testa vidare!


En annan trevlig sak som jag testade var att laga ”Lakritspannacotta”. Jag hade beställt hem en burk lakritspulver (jag älskar lakrits) som jag var tvungen att prova. Så det blev i en Pannacotta. Jag använder Gelésocker multi (recept finns på paketen) när jag gör den, så enkelt och smidigt! Jag smaksatte den med  Lakritspulver efter smak och även en uns vanilj. Till detta hade jag färska hallon! Var det gott då? Ja, det var jättegott, förutsatt att man gillar lakrits förstås!

Ha en fortsatt bra vecka, och jag lovar att det inte ska dröja lika länge till nästa inlägg!
Kram
Susanne


söndag 14 april 2013

Skön...


... helg!

Har ni haft en skön helg! Visserligen gick den snabbt som vanligt, men det känns ändå som jag faktiskt hunnit en del! Och sen har inte det sköna vädret gjort saken sämre...

Igår tog jag och mamsen en runda på stan, jag hade ett litet uppdrag från min kära syster! Sen blev det en tur till blomsteraffären utanför stan för jag behövde lite pelargonjord till mina nya tillskott. I veckan kom nämligen mina nya pelagorsticklingar som skulle planteras; jag behövde nya eftersom frosten tog mina pelargoner i höstas!

I år blev det nästan samma som alltid, man har ju sina favoriter. Det blev några doftpelargoner (ros, choklad, och lime), en ljuvlig rosenpelargon och nya för i år är tulpanblommande- och stjärnpelargon. Eftersom man beställer dem i trepack delar jag med mig till kära mamsen! Jag beställde även några gula till henne, jag avskyr gula blommor, så hon fick alla tre!*fniss*

Jag har även hunnit med att färdigställa en beställning på inbjudningskort, som nu är packade och skickade! Byt däck på bilen (ja, inte själv), planterat mina penséer, provlagat nya recept som jag kom på (ett blev inte bra och det andra har jag inte smakat det ännu), börjat på en ny beställning av kort och planerat lite nytt till boden! Och det bästa av allt; plockat de första vitsipporna!

Ha en bra vecka!
Kram
Susanne

onsdag 10 april 2013

Utekänsla...


 ... fast inne!

Början på denna veckan har varit lite mer intensiv än vanligt därför är det skönt att det redan är onsdagskväll.  I måndags hade vi i hantverkskollektivet, som säljer våra alster i den lilla boden under sommaren, möte för att planera upp sommaren! Det känns konstigt att tänka på det nu när det fortfarande är minusgrader på mornarna, men det är tydligen mindre än två månader tills vi öppnar (första juni). Och som vanligt har jag inte börjat tillverka en enda pryl, har knappt ens funderat på det. Mycket av det som ska säljas är samma som tidigare, men det kommer även en hel del nytt (hoppas jag). Jag har lite tankar!


I lördags gjorde jag en liten utflykt för att hitta våren; det blev besök i tre blomsteraffärer! Jag kom hem med lite små vita penséer, som dock inte har blivit planterade ännu, lite härliga kryddor och denna underbara vita Hortensian. Det var egentligen den som var målet med utflykten, jag hade sett en bild med en vit hortensia i en grov korg och jag tyckte att det var så fint. Lite utekänsla med den grova korgen och den vita skira blomman! Jag hade tur i den tredje affären och hittade denna till ett bra pris och även en korg i exakt den färg jag ville ha! Så nu står den ståtligt på mitt matbord och jag är så nöjd!

Ha en fortsatt bra vecka. Vi hörs!
Kram
Susanne

lördag 6 april 2013

Det är...


... på gång!

Denna veckan gick snabbt, men det kanske beror på att det bara var fyra arbetsdagar och sedan fuskade jag lite igår och var ledig ett par timmar! *fniss*

Fast ledig vet jag inte om jag var, jag städade och sydde klänning! Men det blev tillfälle till en spaningspromenad i skogen också; och jag kan avslöja att de fanns där! Visserligen fick man lyfta på löven för att se dem, små, bleka och späda. Men de är på gång; Vitsipporna! Ett par dagar med sol och framförallt värme ska nog göra susen!


Ett annat säkert tecken på att det går på rätt håll är pelargonerna; jag var ju tvungen att köpa två Mårbackapelagoner (min favoriter) och sätta i köksfönstret som alla andra år! *fniss* De fullbordar verkligen drömmen om ett lantkök!

Ska ni hitta på något roligt i helgen! Själv blir det en runda i lilla staden, för att kolla in lite nyheter och få inspiration! Sen har jag två beställningsjobb som ska färdigställas och levereras, men det är ett kul jobb! Lite annat pyssel ska nog också hinnas med eller inte! Vi får se....

Ha en avkopplande helg!
Kram
Susanne

måndag 1 april 2013

Tomt...

... och tyst!

Nu är även dottern levererad till tåget och huset är tomt och tyst igen! Dotterns pojkvän och min syster åkte redan igår, så jag och dottern fick en dag extra tillsammans!

De här lediga dagarna har gått väldigt fort, men man får väl tänka på devisen; tiden går fort när man har roligt! För det har vi haft, det har blivit en runda på stan, loppisbesök, hårfärgning, bropromenad men framför allt har vi ätit alldeles för mycket god mat, lite godis, skrattat och umgåtts!


Påskafton firades hemma hos mig och som ni vet tycker jag det är roligt att lägga lite tid på dukningen.  I år var temat; man tager vad man haver och det blev en pastellig dukning med lite påsktema. Jag tog en kruka med minipåskliljor och delade dessa och satte dem i mina fina pastellfärgade små koppar tillsammans med lite ris och fjädrar, några av kopparna fick bli ljuslyktor. Det blev en vårlig dukning tycker jag! (Denna gång  är det dottern som lekt med kameran!)

Men som sagt nu är det tomt och tyst och imorgon är det tillbaka vardagen igen, jag hade mycket väl kunnat tänka mig någon dags ledighet till, för att vila upp mig! *fniss*

Ha en skön vecka!
Kram
Susanne