onsdag 31 juli 2013

En doft av ...


... Provence!

Ja, jag är vid liv även om det inte har märkts här på bloggen! Nu är jag inne på sista semesterveckan och jag känner mig inte alls redo att börja jobba igen! Fast jag har varit på jobbet både igår och idag, jag försöker vänja mig *fniss*

Vad har hänt sen sist då? Ja, det har varit tillverkning till boden, men det är ju positivt för det betyder ju att varorna tar slut *fniss* och i söndags var jag där och sålde. Oj, vad många härliga människor man möter där, både inhemska och turister! I tisdags kom mitt nya kylskåp, så hela dagen gick åt att få det på plats och få ut det gamla. Men jag lyckades med hjälp av mamma och  pappa, ja vi fick kämpa jag och två gamlingar! *fniss* Nej, så farligt var det inte...Tyvärr blev det ingen tur till Provence denna sommaren heller! Det är en dröm jag har och någon gång hoppas jag den ska bli uppfylld. Jag skulle gärna vilja dit och titta på deras lavendelfält, vackra hus, äta god mat och dricka gott vin! Ja någon gång så...

Så då får man skapa sitt eget Provence här hemma. Jag skulle ha lite nya blommor till matrummet, men utbudet var inte så stort så det fick bli lavendel även inomhus, det har säkert också i Provence! Jag dricker även gott vin och äter god mat. Och förresten är det är säkert alldeles för varmt där nu ändå....

Imorgon finns jag i boden igen!

Ha det gott mina vänner!
Kram
Susanne

torsdag 25 juli 2013

Sköna...


... dagar!

Hur har ni det i det vackra sommarvädret! Själv har jag det bra, förutom att dagarna rinner iväg och det snart dags att återgå.... nej det vill jag inte tänka på nu!

Vad jag gör min ledighet vet jag faktiskt inte riktigt, dagarna bara går. Men i helgen som gick hade jag några avkopplande semesterdagar i Skåne. Jag åkte med dottern och svärsonen till Malmö på fredagskvällen, efter en dag i boden. Dottern och jag hade planerat att spendera lördagen i Helsingborg och Helsingör, men vi ändrade de planerna och tog bilen till Höganäs med omnejd. 


Bland annat besökte vi den fantastiska Butiken Magasin 36 i Höganäs. Där fanns både inredning och kläder men framför allt en fantastisk saluhall i en underbar miljö. De sålde allt från härliga kryddor, såser, underbara bröd, lokalodlade grönsaker och kött till ja där fanns allt. Jag hade behövt haklapp för jag dreglade hela tiden. Det var ett paradis för en matnörd som jag! Och så var miljön så passande med underbara gamla tegelväggar. På ovanvåningen fanns en härlig restaurang som jag ska prova nästa gång jag kommer dit. För dit ska jag fler gånger... Tyvärr var jag för upptagen av allt det vackra så jag glömde fotografera! Men det blev en bild i alla fall, på de fina bröden med mobilen.

På hemvägen tog vi en avstickare till vackra Viken för att äta lunch i hamnen och titta på alla fantastiska hus som finns där! Och när vi ändå passerade Ikea i Helsingborg passade vi på att besöka det och även Väla centrum innan vi fortsatte mot Malmö!

På söndagen när alla andra låg på stranden tog vi ännu en tur i det skånska landskapet mot Harlösa och ett besök hos underbara Goa och hennes fantastiska butik "Mor Ágústas garage. Mer om detta besök kommer sen för det kräver ett eget inlägg! 


Nu hoppas jag att jag ska få lite tid att sitta i min "läshörna" och läsa och njuta av den sista lediga veckan! 

Hoppas ni gör detsamma!
Kram
Susanne

fredag 19 juli 2013

Det rullar...

...på!

Jaha, ännu en vecka av semestern har förflutit! Och det rullar på som vanligt utan några större hinder på vägen. Förutom hastigheten i så fall, det går för fort!

Efter en intensiv helg i boden med  mycket folk, fick jag ägna måndagen åt städning. Och eftersom det är semester pausar jag ofta och hittar på annat (som läsa bok). Det är inget effektivt sätt men skönt! Sen blev det även en liten utflykt för handling. Och tisdagen gick till jobb och lite annat. I onsdags åkte jag och mamsen till det stora varuhuset som säljer platta paket (det var delvis åt jobbet). Det blev en trevlig dag med lite egen shopping också! 

Igår var det lite tillverkning på agendan, fast inte till boden utan till dottern. Jag (med hjälp av mor o far) gjorde en stege som man kan hänga prylar på och en jättehäftig ramkonstruktion bestående av många småramar och en stor ram som är griffeltavla, jag visar en annan gång för det är svårt att förklara *fniss*! De blev jättebra båda två, tycker jag. Och dottern är nöjd och det är det viktigaste!


Idag är det min tur att stå för försäljningen i boden igen! Och även min tur att står för "dukningen" av vårt visningsbord. Denna gången ska mitt tema vara hav och strand, därav min lilla ljusinstallation, som ska stå mitt på bordet! Jag tog en av mina lådor och fyllde den med sand, snäckor, stenar, satte dit tre burkar som jag dekorerade med lite snöre och la även lite sand i dessa. Det blev väldig dekorativt tycker jag, Det är även trevligt att sätta på bordet när man dukar för gäster. Då kan man också göra servettringar av grovt snöre och dekorera med snäckor, och kanske till om med skriva namn på snäckorna som placeringskort!

Ikväll åker jag med dottern och svärsonen till Malmö för en helg i den stora staden. Fast imorgon planerar jag och dottern att åka till Helsingborg och eventuellt en tur över sundet! Man måste ju vidga sina vyer...
 
Ha en go helg mina vänner så hörs vi!
Kram
Susanne

fredag 12 juli 2013

Full...


... rulle!

Andra veckan på semestern börjar lida mot sitt slut och ännu har inte det där riktiga semesterlugnet infunnit sig! I måndags kommer jag faktiskt inte riktigt ihåg vad jag gjorde, förutom storhandlade (kanske ett bra tecken). I tisdags var det jobb hela dagen, först på vanliga jobbet sedan spenderades eftermiddagen i boden!

I onsdags var jag i boden hela dagen och träffade massor av härliga och pratglada människor, unga som gamla! Det är så roligt med dessa möten, en del glömmer man inte i första taget! Som den gamla damen med rullator, som var så glad att hennes barn var på besök så hon fick komma ut lite. Eller småbarnsmamman som tyckte det var skönt att komma hemifrån en stund, eller kvinnan som varit sjuk och nu var på bättringsvägen. Familjen från Värmland (en underbar dialekt) som var så trevliga! Ja, man har inte tråkigt i alla fall!

Igår ägnades åt tillverkning och den fortsätter även idag, vilket är roligt för det betyder att man säljer lite pryttel också *fniss*. För nu gäller det att ladda upp för imorgon lördag är det Kulturdag i lilla Hällevik. Det innebär många och förhoppningsvis köpglada besökare! Det händer en hel del i det lilla samhället imorgon, bland annat är det loppis och lite marknadsstånd där. Så har ni inget för er imorgon tycker jag absolut att ni ska ta en sväng till Hällevik! Även på söndag finns jag i boden!


På tal om loppis, förra året köpte jag det här franska flaskstället på en samlarmarknad, men då fanns det inga flaskor i det och jag kunde inte använda det. Men nu har jag fått ihop lite olika som passar (men originalen var nog inte så simpla) så nu pryder det köksbordet med blommor från trädgården! En eller två blommor i varje glas räcker tycker jag! En del tycker nog att man borde putsa det, men det är ju patinan som är det fina tycker jag! Undrar var det har stått någonstans när det var nytt...

Ha en härlig helg och njut!
Kram
Susanne

lördag 6 juli 2013

Oj...


...vad fel jag hade! 

Jag tänkte att när jag nu är ledig så ska det bli det lite mer aktivitet här på bloggen! Men denna veckan har jag faktiskt inte hunnit med, trots ledigheten.

Fast ledig och ledig. I måndags var jag på jobbet, i tisdags hade jag och dottern en mysdag tillsammans eftersom hon var ledig. Vi åkte till den lite större grannstaden och shoppade och myste!

I onsdag startade vår lilla stads stadsfestival "Killebom" med krämarmarknad och den måste besökas, det hör liksom sommaren till! I torsdags stod jag i boden och krängde varor *fniss* och så kom min kära syster ner från huvudstaden på en snabbvisit! Det är nämligen så man gör när det är "Killebom", man åker "him".

Igår kväll efter grillmys med familjen, blev det konsert (alla konserter är gratis) på torget med Amanda Jenssen, oj vad bra hon var! Och ett varv på stan för att kolla in mat- och drickatälten, tivolit och träffa folk. För det är det man gör, man möter folk från både förr och nu, det är tjusningen med "Killebom"!

Idag är det medeltidsmarknad, vilket jag nog tycker är det bästa inslaget under festivalen! Tyvärr ska inte jag vara med i år och det blir bara en snabbvisit för min del eftersom jag ska jobba i boden idag! (alla mina kollegor var upptagna idag). Så tröttnar ni på stan så gör ett besök hos mig i Hällevik!


Men nästa vecka ska jag ta det lite lugnt och sitta under mitt plommonträd och lukta på min honungsros. Den blommar för fullt nu och har nästan tagit över hela trädet, men det gör inget för den är sagolikt vacker och sprider en ljuvlig doft i trädgården!

Ha en härlig helg och njut av det fina vädret, så hörs vi!
Kram
Susanne