fredag 30 augusti 2013

Smyg...  
...start!

Detta har varit en vecka utan några utflykter eller annat roligt. Det har bara varit jobba, äta, sova och lite träning! Och hösten har börjat smyga sig på, med lite kyligare mornar med en härligt klar luft.

 Jag gillar hösten förutsatt att det inte regnar hela tiden förstås! Men jag gillar den klara luften, de fina färgerna och framför allt allt det goda ätbara som finns nu. En av favoriterna är svamp, tyvärr är jag inte så duktig på att plocka dem men däremot gillar jag att laga till och äta dem!De fantastiska svamparna på bilden är dock inte ätbara utan pryder min hall. De hittade jag i somras  när jag besökte den underbara butiken "Mor Augustas garage" och underbara Goa som äger butiken. En mer trevlig och omtänksam försäljare har jag nog aldrig träffat. Hon var genuint intressad av både mig och dottern och fick oss att känna oss speciella! Vi fick till om med en varsin kram när vi gick. Det borde finnas fler som hon!   

Ska ni hitta  något trevligt i helgen? Imorgon ska jag på gardinjakt. Jag ska försöka hitta något till köket, jag vet vad jag vill ha men har inte hittat det så då får man väl tillverka själv. Sen ska jag tillbringa kvällen hos en god väninna! På söndag blir det lite jobb eftersom jag har lite beställningar av lite allt möjligt!

Ha en skön helg! Vi hörs!
Kram
Susanne
   

fredag 23 augusti 2013

Ett avslut...

... på sommaren!

Vilken härlig vecka jag har haft! Visserligen var måndagen och tisdagen ganska stressiga, men eftersom jag skulle vara ledig halva onsdagen och halva torsdagen kändes det ändå bra!

Min syster var på besök (igen) och vi ville gör något trevligt tillsammans, så vi åkte ner till dottern med sambo i Malmö för lite shopping, festivalbesök och gratiskonsert! Och vi hade en härlig eftermiddag och kväll! Mycket shopping blev det, men det gäller att passa på när man hittar något *fniss*. Den varma kvällen tillbringade vi på festivalen där vi åt och strosade runt. Men det var inte lätt att välja mat för där fanns mat från hela världen att välja på! Det hela avslutade med ösig konsert på torget innan vi åkte hem till dottern igen! Efter en liten sovmorgon åkte vi hem till vår lilla stad igen för att återgå till jobbet! Men det kändes som ett bra avslut på sommaren och det behövs inte så mycket för att för att få uppleva det där lilla extra!

Denna helgen är den sista som vi har öppet i Hantverksbon, så även där blir det ett avslut på sommaren. Så nu är detta sista chansen att göra ett besök, men tyvärr hittar ni inte mig där!


Förra helgen besökte jag vår lilla stads Trädgårdmässa, oj vad mycket fint det var där! Jag kom hem med lite allt möjlig, lite av det får ni säkert se här framöver! Jag köpte bland annat lite inläggningsgurka så jag gjorde lite Ättiksgurka efter min mormors recept! Nu har det snart stått och gottat till sig en vecka, så det börjar bli dags för avsmakning.

Denna helgen ska ägnas åt städning både hemma och som sagt i boden! Kanske blir det en runda till stan imorgon för att se om de fått hem lite nytt att piffa med här hemma, jag är lite sugen på att ändra om lite!

Ha en underbar helg!
Kram
Susanne

fredag 16 augusti 2013

Äntligen...

... fredag!

Ja, och idag är det extra skönt att är fredag! Vilken vecka, jobbar man med administration inom skolans värld är veckan innan skolstarten en av de värsta veckorna på hela läsåret! Men nu är det äntligen fredag och en härlig helg väntar...

Dottern och svärsonen har åkt hem till sig, för nu var deras sommarjobb slut för den här gången, så nu det är tomt och tyst i huset igen!


Imorgon är det Trädgårdsdag i vår lilla stad och det är värt ett besök. Det brukar vara jättetrevligt och att det hålls i den fantastiska miljön kring våra slottslängor gör inte saken sämre! Den innehåller både utställningar, föreläsningar och framför allt försäljning av allt möjligt som hör trädgården till! Alltid hittar man något... Idag har jag tagit in lite av trädgården
i form av ormbunke, murgröna och tro det eller ej krondill och satt i en stor glasburk i hallen! Det ser välkomnande ut och så luktar det gott också. Sen att det står i många veckor gör ju ingenting...

Men innan det blir besök på trädgårdsdagen blir det en tur ner till boden för att leverera lite pryttel, det gick en hel del förra helgen! *fniss* På söndag är det sista chansen att handla av mig denna sommaren för det min sista dag att stå för försäljningen, det känns både skönt och ledsamt. Fast vi har öppet nästa helg också!

Ha en go helg så hörs vi!
Kram
Susanne


torsdag 8 augusti 2013

Smyg...


... start!

Jaha, då var man igång på allvar igen. Fast jag smygstartar lite med att arbeta tre dagar denna vecka! Men nästa vecka då börjar det på riktigt för då kommer även resten av personalen. Men jag ser fram emot att få träffa alla igen!

Trots jobb har denna veckan varit extra rolig. Min syster är på besök från Huvudstaden, så kvällarna har tillbringat hos mamma och pappa, med goda middagar och mycket skratt och tokigheter! Igår kväll hade vi vår årliga minigolfdrabbning och det är på blodigt allvar *fniss*! Denna gången testade vi nya banor i en fantastisk miljö, men det gick inte bättre för det! Men roligt hade vi och årets vinnare blev mamma, men det var hon värd! Ikväll ska vi på bio och se någon action film, men eftersom dottern övertygade mig att det var många snygga killar med så kunde jag väl följa med *fniss, fniss*!

Även lite prytteltillverkning har klämts in på schemat eftersom det i helgen är Jazzfestival i lilla Hällevik. Då invaderas samhället och vi räknar med mycket besökare i den lilla Boden! Själv ska jag stå där på lördag om ni har vägarna förbi!


Min lilla fjärilsbuske, som bara var en pinne när jag fick den, har tydligen också  tyckt om den varma sommaren för den den växer så det knakar. Så nu jag har massor av vackra fjärilar på besök, och eftersom den står precis nedanför min veranda så njuter jag av dem varje dag!

Ha en härlig helg, så hörs vi!
Kram
Susanne