fredag 27 september 2013

Läs...


... hörna!

Ja, nu var vi där igen! Fredag och sista helgen i september, vad är det som händer med tiden? Jag hinner inte med just nu, vill så mycket...

I förra inlägget skrev jag att jag hade haft turen att komma över ett halvmånebord som jag så länge velat ha. Det hade sin givna plats i matrumshörnet där jag sedan tidigare har en gammal fåtölj. Min tanke var att bordet skulle målas eftersom brunt inte tillhör mina favoritfärger när det gäller inredning. Men nu har bordet stått där i ett par veckor och det liksom smälter in och sen vänjer man sig. Nu har jag svårt att bestämma vilket jag ska, måla i en snygg grå färg eller låta det vara som det är. Bordsskivan har ju ett så härligt slitage och har varit med om så mycket, hmm får fundera lite till...


Den gamla öronlappsfåtöljen är ett loppisfynd som har flyttat runt lite i huset. Min tanke var att den skulle kläs om, men i väntan på det fick den en provisorisk klänning, och den sitter fortfarande på! *fniss*

Imorgon bär det av till dottern och svärsonen i Skåneland igen. Svärsonen fyller år sen står det även lite annat på agendan  (läs shopping)!

Jag hade tankar på att göra ett lite längre blogguppehåll, men så fick jag en så snäll kommentar på bloggen som värmde och gör det värt att fortsätta. Så ni får stå ut med mig lite till! Men som ni har märkt så kommer inte inläggen lika ofta, ibland blir det bara så!

Ha en gosig helg och njut!
Kramar
Susanne

tisdag 17 september 2013

Ny...


... tapetserat!

Oj, vad hände här då, ser att det är ett tag sedan! Men så kan det bli när man saknar både inspiration och ork, men nu är jag tillbaka! Och nu har även hösten kommit, men det gillar jag!

I helgen hade jag lite inspiration i alla fall! I lördags var det först loppisbesök och sedan en runda på stan med lilla mamsen. Det blev lite shopping också, inte på loppisen men i inredningsaffären. Men det får ni se en annan gång!

Till min stora lycka har jag äntligen fått tag i ett gammalt halvmånebord som jag länge letat efter. Det ska stå i matrummet, även om det ännu inte är fixat och målat, så är det redan på plats! Och det lilla vita bordet som stod där tidigare hittade en ny plats i dotterns rum (ja, det är fortfarande hennes rum).


Men när jag satte in det så kändes det inte helt rätt till resten av inredningen. Men så kom jag på en enkel och billig lösning; jag tapetserar bordsskivan. Tapeten hade jag sen innan, det var en sådan där  "bra att ha" sak. Det tog mig kanske femton minuter sedan hade jag ett helt nytt bord som passade perfekt i stilen! Jag blev väldigt nöjd!

Ha en fortsatt bra vecka, trots regn och lite rusk!
Kram
Susanne


fredag 6 september 2013

Vilken tur...


... jag har!

Jag har världens bästa familj! Idag när jag kom hem från jobbet vid tolvtiden, trött och lite irriterad, var det full aktivitet hemma hos mig! Min syster (som är himma över helgen igen) och pappa var i full färd med att klippa mina vildvuxna buskar och träd på uppfarten och även klippa gräset. Mamma hade putsat mina fönster och hängt upp mina nya gardiner i köket! Gissa om jag blev överraskad men framför allt jätteglad! Visst har jag världens bästa familj?!


Jag blev supernöjd med mina nya gardiner och jag har även klätt om köksstolar och soffa, jag visar mer från köket vid ett annat tillfälle! Jag blev givetvis även jättenöjd med klippningen av buskar, träd och gräs!

Imorgon tar jag hela gänget med mig och tar en tur till Skåneland och hälsar på dottern och svärsonen. Lite shopping ska vi nog också hinna med och sen är det inbokat en middag på stan innan vi åker hem igen! Jag längtar efter att få träffa dottern och svärsonen!

Ha en fantastisk helg!
Kram
Susanne