onsdag 19 februari 2014

Äntligen.......börjar jag se ljuset i tunneln!

Efter nästan två veckor i sjukdomens tecken (jag har jobbat förmiddagar och varit hemma på eftermiddagarna ) ser jag en ljusning och gråa februari börja lida mot sitt slut. Det är därför det inte blev några  inlägg förra veckan. Kände mig absolut inte på topp och då hade det nog blivit ett deppigt inlägg vilket strider mot mina principer. Detta är en positiv blogg!

Här i söder har vi sportlov och det är väldigt lugnt och tyst på jobbet (inga lärare och elever) fast jag gillar ju när det är lite fart (lagom), så jag saknar dem!

Apropå gråa februari, enligt meteorologerna är det nu möjligt att påstå att våren är här. Och visst känns det lite så, dagarna blir lite längre, fåglarna låter lite piggare och man hittar blommor i rabatterna. Nu är det bara solen som fattas!


Så för att skynda på vårkänslorna så får man fixa lite inne också. Ni som följt min blogg vet att en av mina favoritblommor är primula. Så det finns det en hel del i det Nilssonska hemmet. En (vit förstås) står på ljusfatet i vardagsrummet, där det spenderas en hel del tid nu i OS-tider! *fniss* Som vanligt har jag ingen kruka utan ett fint papper runt!

På fredag ska jag också ha lite lov och då bär det av söderut och ett besök med övernattning hos dottern och svärsonen. Givetvis står det shopping på schemat, hoppas man hittar lite vårnyheter, både när det gäller kläder och inredning. Ett besök på det stora möbelvaruhuset blir det nog också. Och massa med mys förstås!

Ha det gott!
Kram
Susanne

lördag 8 februari 2014

Det som göms i snö...


... kommer upp i tö!

Ännu en vecka i rasande tempo och med ett ostadigt väder. Men idag lyser solen och snön smälter fort och vad hittade jag inte i rabatten som hade gömt sig väl under all snön. Jo, underbara snödroppar som talar om att det finns hopp! Och visst märker man av att det är lite ljusare vissa dagar när man kör hem från jobbet!

Pratade med mina "bodenkollegor" i veckan och de är redan i full gång med sin tillverkning inför sommarens försäljning och jag har inte ens börjat tänka på det. Men det är kanske dags... För även om det känns långt borta, tills vi öppnar i början av juni, så vet vi hur fort tiden går!


Så jag hoppas dessa snödroppar kan ge mig lite inspiration så jag åtminstone kan börja skissa lite på vad jag ska hitta på. Lite av det gamla kommer jag att göra men man vill ju ha lite nytt också. Så det är det jag ska ägna helgen åt förutom titta på en massa härlig sport från OS förstås! Sen blir det lite bakning och smyckestillverkning också eftersom jag har lite beställningar!

Ha en härlig helg!
Kram
Susanne

lördag 1 februari 2014

In...


...snöad!

Hörde på stan att folk börjar undra varför jag inte uppdaterat min blogg på länge, ja, de var till och med lite oroliga. *fniss*. Men det är så att jag har bara gått i ide under januari. Det är en månad som jag inte är så förtjust i och all denna snö som har kommit under veckan har inte gjort saken bättre. Visst är det kul för barnen och det ger skön känsla av tystnad men nääää, denna gången var det inte min grej!

Men vilken tur januari är slut nu och vi är inne i februari, kanske inte heller den min favoritmånad men det går åt rätt håll i alla fall! Och idag är det plusgrader och snön har redan börjat smälta! Men jag vill ha lite sol också.

Nej nu får det vara slut med gnällandet. Februari har börjar bra med besök av dottern, visserligen jobbar hon hela helgen men vi hinner ändå umgås lite. Som en tur på stan för att få lite inspiration, men nä, den lyser också med med sin frånvaro!


Lite nytt har det dock blivit i köket, i form av de fina och praktiska burkarna som pryder skänken i köket. Det är mycket som är ändrat på den men jag är inte riktigt färdig ännu så ni får bara se en del idag. Men mer utlovas!

Nu ska jag och dottern ta en fika innan hon ska till jobbet igen!

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram
Susanne