söndag 30 mars 2014

Trevlig...

... resa!

Det var ett tag sedan! Men som jag skrev i förra inlägget har jag varit på en liten utflykt till Huvudstaden, för att hälsa på min kära syster av en speciell anledning. Jag åkte förra onsdagen och kom hem i måndag och har man varit borta från jobbet fyra dagar så har man lite att göra när man kommer tillbaka! Fast det får väl räknas som något positivt, det hade varit värre om det inte hade märkts att man varit borta!

Det var snökaos när jag kom dit men den försvann ganska snabbt och sen bjöd Stockholm på ett underbart vårväder! En del roligheter hann jag med; överst på listan stod ett besök på Leilas General Store! Vilken fantastisk butik, särskilt för en mat- och inredningsnörd som jag. Allt var så fint, interiören var som att komma in i ett annat århundrade. Ja, den måste upplevas....


Ett besök på Zetas trädgård blev det också, en vacker trädgårdsbutik och ett trevligt café i härlig miljö! Givetvis blev det lite handlat här också; bland annat köpte jag de här små vaserna. Perfekta för alla de härliga småblommorna som kommit upp nu. Här har jag satt i scillor av olika slag!

Lite spring på stan i de vanliga butikerna och en söndag på Söder med brunch och promenad hann jag också med!

Idag har vi blivit "lurade" på en timme, så det svårt att hinna med allt som är planerat..... *fniss*.  Men kanske det blir en stund i trädgården innan det är fotbollsdags! (jag erkänner, jag är lite av en fotbollsnörd också)

Ha en härlig söndag och en fortsatt bra vecka!
Kram!
Susanne

måndag 17 mars 2014

Mina...

 ... raringar!

Ännu en vecka i fullt tempo. Jag tror jag drabbats av vårtrötthet, tydligen kan man få för mycket ljus också! Men idag är det mysiga måndag och en ny spännande vecka. Jag ska ut på ett litet äventyr, för vissa är det säkert inget märkvärdigt men jag ser fram emot det iallafall. Jag ska besöka "systra min" i huvudstaden några dagar. Jag behöver inte så mycket, bara bryta vardagen lite, så är jag nöjd. Och lite shopping är väl aldrig fel...

I helgen tog jag lilla Mamsen på en liten utflykt, bland annat blev det ett besök i en stor tygaffär. Det var livsfarligt, där fanns det mycket roligt! Det blev lite till mina "Bodenprojekt", måste nog börja lite smått nu...


Jag är så glad över mina små raringar i köksfönstret, pelargoner betyder mycket för mig. De vita köpte jag för ett par veckor sedan och de rosa hittade jag i helgen. Sen hade jag sådan tur att jag hittade två vita plåtkrukor också som kompletterade de jag redan hade. Jag tycker det är fint att de inte är likadana bara materialet är samma! Det behövs inte så mycket för att man ska bli glad. Nu ska jag bara hitta nya gardiner till köket också, vem vet kanske jag hittar några i storstaden! *fniss*


Vet ni vad jag mer hittade i helgen? Mina första vitsippor. Tror inte det finns något bättre än att köra näsan i en nyplockad bukett med vitsippor!

Ha en bra vecka!
Ni vet väl att ni även kan följa mig på Instagram under franmittkok!
Kram
Susanne

söndag 9 mars 2014

I det enkla...


... bor det vackra!

... som Ernst skulle säga! Men där får jag nog hålla med honom, jag gillar att hålla det enkelt, utan krusiduller. Då tycker jag det är som finast, och kanske också det svåraste!

Igår började det klia i mina planteringsfingrar, så det fick bli en tur till både blomsteraffären och plantskolan.
Där inköptes penséer, bellis och en liten doftpelargon fick också följa med hem!


Så idag blev det lite plantering i den sköna solen. I kruka nummer ett och två blev det enkla vita penséer, en vit bellis och lite murgröna. Det är ju så fint med vitt och zink Och några mossiga grena förstås, jag gillar ju sådana som ni vet! *fniss* Fast de fyller faktiskt en funktion också, de håller murgrönegrenarna på plats! Dessa krukor pryder nu min trappa på framsidan.


Kruka nummer tre pryder bordet på verandan! I en blev det också vita penséer, fast mini och en rosa bellis med lite murgröna runtom! Så det är något fint att titta på så man inte ser allt skräp som samlats där under vintern!

När jag ändå hade "skitkläder" på mig blev det en liten promenad också eller snarare strövtåg i naturen. Jag gillar att gå i skogen i långsamt takt och filosofera! *fniss*

Imorgon är det mysiga måndag igen och ny vecka. Men visst känns allt lite lättare nu när solen börjat visa sig igen!

Ha det gott mina vänner!
Kram
Susanne

söndag 2 mars 2014

Goe...

... fika!

Är det någon mer än jag som tyckte att denna veckan gick fortare än vanligt? Men nu är äntligen februari över och jag hoppas att komma ur koman som denna gråa månad orsakat!

Även om det inte verkar så idag då allt är grått. Så för att pigga upp mig denna gråa söndag fick det bli lite goefika med en trevlig kollega. Idag bjöd jag på Marys Cupcakemunkar med limesocker. Låter kanske lite konstigt med de smakade bra, tyckte min fikagäst i alla fall!


Vi invigde även mitt fynd från förra helgen,då jag var i Malmö hos dottern. Jag hittade dessa trevlig koppar, som får mig att tänka på café, väldigt billigt. Jag gillar ju vitt porslin och de är goda att dricka ur också!

Som sagt tillbringade jag en del av förra helgen hos dottern i storstaden. Det blev några intensiva dagar med mycket shopping. Det är så roligt att handla med dottern, vi gillar ofta samma saker! Fast det gav mig även lite träningsvärk av allt promenerande och bärande av kassar. *fniss*

Imorgon är det mysiga måndag igen och ny vecka med förhoppningsvis lite vårsol!

Ha det gott!
Kram
Susanne