fredag 25 april 2014

Det sa ...

... bara tjoff!

Det sa tjoff, tjoff och tjoff.! Påskledigheten var jättetrevlig men gick alldeles för fort, den ägnades åt familjen. Det blev ett par rundor på stan, mycket god mat och goa skratt. Men i måndags åkte mina nära och kära hem till sig igen och det blev väldigt tomt och tyst i huset!

Resten av veckan försvann i ett nafs, fast det är skönt med fyradagarsvecka, hade nog kunnat ha det lite oftare *fniss*! Och det sista tjoffet;  nu är det nästan helt grönt i trädgården  och fruktträden har börjat blomma, när hände det? Jag hinner inte med, det är ju den här tiden som jag tycker bäst om!


Nu är som sagt påsken över och pyntet undanplockat igen! Så då får man plocka fram lite annat, både gammalt och nytt! Dessa fina, pastelliga ljusstakar, lyktor och band fyndade jag (och då menar jag fynda) i
affären som börja på N och har gula påsar (ingen reklam här inte). Jag gillade de härliga färgerna och att de går att blanda. Var jag ska sätta dem vet jag inte ännu, men det finner nog sin plats!

I helgen står det bland annat trädgårdsarbete på schemat och sen måste jag nog börja ta tag i mina "Bodenprojekt" för som sagt tiden går fort. Fast nästa vecka är det kort vecka igen och man får en extra dag hemma!

Ha en härlig helg!
Kram
Susanne

lördag 19 april 2014

Äggstra...

... härlig lördag!

Nu har jag landat! Annars har det varit en lugn vecka, det blir så när man jobbar i skolans värld och det är påsklov. Jag har haft två lediga dagar, det var välbehövligt!

Igår kom dotter och svärson hem och i torsdags kom "systra min" från Huvudstaden med tåget. Så det blir mycket familjemys hela helgen!

Det jag gillar med påsken är att den är kravlös. Man umgås, äter gott och bara är! Igår var vi hos föräldrarna och åt det traditionella påsklammet, och idag kommer de hem till oss för den årliga påskbuffén. Fast jag vet inte om den är så traditionell, visst finns det ett par "måsterätter" men jag försöker hitta på lite nytt varje år!

Fast först blir det den vanliga lördagsrundan fast med sällskap. Det vill säga loppisbesök följt av en tur i vår lilla stad! Och vädret kan vi ju inte klaga på, klarblå himmel och strålande sol och de har lovat ganska höga temperaturer, det gillar vi!

Men något som är ett måste i det Nilssonska hemmet är att jag och dotter målar våra frukostägg på påskafton! Svärsonen hade slutat med det för nitton år sen så han tittade på oss lite skeptiskt...


Mina påskägg i den franska buren är också hemgjorda fast de har hängt med ett par år! Som ni vet så är jag inte så mycket för det gula påskpyntet utan det blir lite mer åt det vita, puderrosa och gråblåa hållet!

Ha en härlig påskhelg och njut!
Kram
Susanne

fredag 11 april 2014

Vår...


... pasteller!

Denna vecka har våren tydligen tagit en liten paus. Vi har haft regn och rusk, visserligen var det varmt i början på veckan men idag var det inte skönt. Kallt och regnigt! Men då får man fortsätta "våra" inne istället!

Förra helgen var jag på utflykt till dottern med sambo. Jag hade mamma och faster med mig och vi hade en toppendag med bra shopping ,goefika och supergod middag. Jag köpte tyg till nya gardiner i köket, som min snälla mamma har sytt till mig under veckan (hon är ju pensionär). Och idag har jag hängt upp dem!

Jag ville ha något nytt så därför blev det åt det turkosa hållet, men det finns ganska många turkosa färger. Fast jag visste vilken nyans jag ville ha, jag kallar den "Leilablå". Jag tror många vet vad jag menar *fniss*. Just den färgen jag hittade heter Aqua. Och modellen på gardinen är givetvis knytbandslängder. Jag blev jättenöjd, fast det tar nog någon dag innan jag vant mig, är inte riktigt van vid så mycket färg *fniss*. Nu ska det bara på lite nytt tyg på soffan och stolarna, men typiskt nog var häftklamrarna slut!


Visst passar de jättebra till de rosa pelargonerna och den vita pärlsponten på väggen!

I helgen ska jag bara ta det lugnt, en tur på stan blir det nog! Det är ett måste på lördagsförmiddagen...

Ha en härlig fredag och en avkopplande helg!
Kram
Susanne

fredag 4 april 2014

Färg...


... glatt!

Oj, vilken intensiv vecka full med jobb och möten. Fast jag tycker oftast jobbmöten är trevliga, man får mycket tillbaka. Särskilt sådana möten som man inte har så ofta, det blir erfarenhetsutbyte, ny information och förstås den obligatoriska fikan *fniss*. Men det är oftast under fikan som de bästa diskussionerna äger rum....

Så mycket annat har inte hänt under veckan, har somnat i fåtöljen varje kväll. Den där sommartiden tar ut sin rätt. Men förhoppningsvis blir det bättre nästa vecka.

Imorgon ska jag på "Tantutflykt", jag tar med mig mamma och faster på en tur söderut för att hälsa på dotter med sambo. Vi har sytt gardiner till dem som ska levereras och hängas upp. Sen blir det en tur till stora tygaffären och lite annan shopping!


Idag besökte jag den lokala handelsträdgården för att ha med mig lite till dottern och deras härliga balkong. Det blev färgglada Bellis och lite annat smått och gott! Visst blir man glad...

På söndag blir det nog lite äggtillverkning, det är ju snart påsk! Jag gjorde ett helt gäng förra året men de sålde jag så nu har jag inga till mig själv. Som vanligt....

Ha en härlig helg!
Kram
Susanne