måndag 29 september 2014

Gott och......blandat!

Sista mysiga måndagen i september, det rullar på!

I lördags var jag på en trevlig utflykt, nämligen till Bokmässan i Göteborg, tillsammans med dottern och hennes kompis. Det är inte första gången jag är där, men det är alltid lika roligt. I år var den enda nackdelen att det fanns alldeles för mycket jag ville ha, jag kunde inte välja, så det blev nästan ingenting! Men jag fick i alla fall möjligheten att se och träffa några av mina idoler, nämligen gräddan av Sveriges kockelit. Sedan fanns det förstås en hel del andra mer eller mindre kända författare på plats! Med andra ord en toppendag men härligt sällskap, trevliga samtal i bilen, god mat och många kändisar!


Lite inspirerad blev man också, särskilt i mat och trädgårdshörnan! Bland annat så fick jag för mig (efter tips) att jag skulle göra egen äppelmust. Så igår köpte jag mig en råsaftcentrifug (de hade ett bra erbjudande i en av våra stora matvarubutiker). Givetvis var jag tvungen att prova genast när jag kom hem; så ut och plockade några äpplen som fallit ner och sen gjorde jag egen must! Det blev jättegott även om färgen på det första försöket (använde Signe Tillisch) inte såg såg så aptitlig ut. Sen provade jag med en annan sort, Cox Pomona, och då blev musten härligt rosa! Den blir nog ännu godare när äpplena faktiskt är mogna. *fniss* Vill man ha hållbar must eller spara den så måste man antingen frysa eller pastörisera den (är inte så svårt som det låter). Sen kan man ju förstås göra juice på andra frukter och grönsaker också….


Ha en fortsatt härlig vecka!
Kram
Susanne

tisdag 23 september 2014

Nytt....


.... i köket!

Då har hösten gjort entré med buller och bång, ena dagen gick man barbent i sandaler och nästa var det strumpor och jacka som gällde! Men jag gillar ju hösten (så länge det inte regnar)...

Lovade förra inlägget att det inte skulle bli så långt mellan inläggen, vilken lurendrejare jag är… Men det har varit fullt upp med annat. Bland annat hade jag finbesök förra helgen av dottern och hennes tyska väninna (som var på en veckas besök hos dem). Som tur var behövde jag inte damma av min gamla skoltyska för hon var väldigt duktig på engelska. Hon var väldigt imponerad och intresserad av vår inredningsstil (ville flytta in) så det blev besök i all inredningsbutikerna i vår lilla stad (vi har många och jättefina). Givetvis blev det traditionell svensk fika på bästa fiket med prinsesstårta (som är typiskt svenskt). Det blev även en tur till en av våra vackra fiskebyar där vi njöt av solen, havet och de vackra husen, där ville hon bo! Förhoppningsvis åkte hon hem full av inspiration… 


Jag lovade i förra inlägget att jag skulle visa mina nya gardiner, så här kommer de…. Tyget hittade jag i den enda tygaffären som finns på tre mils radie och min mamma var snäll och sydde dem till mig!När jag köpte tyget fick jag det sista på rullen och det räckte inte till knyt- och hissbanden så där fick det bli lite smårutigt tyg istället, vilket i mitt tycke gjorde dem ännu finare. Så det var tur att det inte räckte…. Köksbordet har också fått lite nygammalt; pumpor och lite höstlöv under kupan. De söta ljuslyktorna i form av koppar hittade jag på nätet när jag skulle köpa en annan sak. Så kan det bli ibland….

Ha en fortsatt härlig vecka!
Kram
Susanne

onsdag 10 september 2014

Ny...


... målat!

Oj, insåg att det var längre sedan jag skrev något än jag trodde, men nu är jag här!
Det har varit mycket jobb och lite inspiration, men nu känner jag att det börjar bli kul att "greja" lite hemma igen!

I helgen svämmade det nästa över av inspiration; jag putsade fönster och bytte gardiner i tre rum (visar sen) och gjorde lite höstmysigt!

Trogna läsare kanske kommer ihåg mitt halvmånebord som jag fick tag i förra hösten och alla sa till mig att jag absolut inte skulle måla det och jag lydde, tills nu. Det kändes inte rätt, jag gillade inte den bruna färgen. Så nu har jag målat det med en varmgrå kalkfärg och sen vaxat det med vit vax. Men jag lät alla skavanker och slitningar vara kvar så det har inte förlorat sin karaktär. Jag blev supernöjd! Nu känns det rätt....

Den fina flaskan som pryder bordet hittade jag i en lokal butik och den var som gjord att pryda mitt "nya" bord, färgen passar perfekt till!

Nu lovar jag att det inte ska dröja lika länge innan nästa inlägg, jag måste visa mina nya roliga köksgardiner...

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Susanne