måndag 20 maj 2013

Länge sen...


... sist!

Ja, det är ett tag sedan men det har varit fullt upp och just nu har inte bloggen prioritet ett, tyvärr!

Det har hänt en hel del en sist; jag har varit och hälsat på dottern ett par dagar, shoppat,  firat födelsedag, jobbat, varit i Köpenhamn, varit på möten, personalfest, födelsedagskalas och "pryttlat"! Nu kanske ni förstår att varför jag inte har hunnit med bloggen! *fniss*

Och på onsdag åker jag till vår huvudstad för att hälsa på min syster ett par dagar, det ska bli jättekul! Fast egentligen har jag inte tid till det; jag hade behövt vara hemma och tillverkat saker till boden, för snart öppnar vi!  Det är tur att vi bara har öppet på lördag och söndag första helgen!


Idag invigde jag min fina bunke som jag fick av min syster i födelsedagspresent. Jag hade önskat mig en sådan! Den är av porslin i en härligt grön färg som passar jättebra i mitt kök! Men den är inte bara snygg utan var bra till matlagning också *fniss*.

Jag hoppas jag får möjlighet att rapportera från mitt besök i Stockholm, jag har några trevliga saker planerade!

Ha en fantastisk vecka och njut av allt det vackra!
Kram
Susanne

torsdag 9 maj 2013

Lite smått...


... och gott!

Ja, då var det kort arbetsvecka igen, något som jag definitivt skulle kunna vänja mig vid! Och våren har kommit på riktig, ja det har faktiskt varit svensk sommarvärme ett par dagar! Och det räckte för att skogen skulle börja grönska, men nu går det nästan för snabbt. Jag hinner i alla fall inte njuta så som jag skulle vilja!

Men idag ska jag njuta när jag styr kosan söderut, ja inte utanför landets gränser men dock till Skåneland. Jag ska köra till Malmö och hälsa på dotter och svärson in spe, jag har saknat dem! Det ska bli skönt att komma hemifrån ett par dagar, bara för att "bryta vardagen" och göra något annat och lite shopping är aldrig fel! *fniss*


Så igår bakade jag några kakor att ta med mig, Det blev Smältande ögonblick, är inte det ett vackert namn på en kaka. Men det är ett passande namn för de smälter verkligen i munnen. Och så inbillar jag mig att de är lite nyttiga också; de innehåller nämligen smör (vilket ska vara nyttigt enligt vissa), grahamsmjöl och havregryn (bara nyttiga saker) men så var det förstås det här med sockret, inte så nyttigt men gott! Ibland måste vi få unna oss lite sådant också! En fin burk till söta kakor är alltid trevligt, denna har jag köpt i en lokal liten affär!
Är ni sugna på att baka dessa, så hittar ni receptet här!

Ha en riktigt go ledighet och njut av allt det vackra!
Kram
Susanne

onsdag 1 maj 2013

Sköna...


... maj!

Visst är det skönt med en extra ledig dag mitt i veckan! Skulle nog kunna tänka mig lite fler sådana *fniss*!
Hoppas ni hade en skön Valborg, själv hoppade jag över både grillning, brasa och skönsång!

Det duggar fortfarande inte tätt mellan inläggen på bloggen, svårt att säga varför. Kanske beror det på mitt motto för bloggen, att jag bara ska skriva om positiva saker! Och nu kommer en intensiv månad både på jobbet och hemma, så det blir nog inte så mycket bloggande, men jag tänker inte lägga ner den. Det blir kanske lite längre mellan inläggen eller så kommer inspirationen och då ...


Nu är vi redan inne i maj månad och nu kommer förhoppningsvis värmen också. Visst njuter man av vitsippsbackarna men jag vill ha lite grönt också! Idag skiner solen så det blir väl en tur ut i trädgården, det är mycket kvar som ska göras, och det är inte min favoritsysselsättning precis. Men jag tycker om att njuta av den när det är färdigt! Det blir nog även lite prytteltillverkning, det är ju inte så länge till innan vi öppnar  Boden och jag har inte gjort någonting ännu. Så det är väl dags att sätta fart!

Ha en skön dag och en fortsatt härlig vecka!
Kram
Susanne