torsdag 16 juli 2015

Tankat....


... energi och idéer!             (bilderna är tagna med mobil)

Ja, här rullar dagarna på, men det är skönt att vara ledig med dagar då man bara kan lulla runt och göra som man vill! Men det är kul att hitta på lite annat också....

I fredags fick jag möjligheten att följa med en väninna på utflykt med övernattning till Falkenberg Standbad. Vi körde tidigt på morgonen och hela vägen upp var det ganska dåligt väder med kraftiga regnskurar men när vi kom fram möttes vi av blå himmel och sol. Visserligen blåste det kraftigt med det gillar ju jag...Jag hade inte varit där tidigare och för en inredningsnörd som jag hade det räckt att bara komma in i foajén. Det var så snyggt och smakfullt, ja hela hotellet var väldigt genomtänkt. Där fick man många idéer! Men nu hade vi inte åkt dit bara för att hänga i foajén, vi hade även bokat lite Spa, så härligt. Så nu är man verkligen ren och mjuk.... Det blev även god mat, trevlig promenad och härligt umgänge. Som sagt för min del behövs det inte så mycket! På hemvägen blev det en liten omväg till Ullared också. Jag hade inte varit där på 15 år så det var också en upplevelse *fniss*. Men det fanns gott om parkering, inga köer varken in eller ut! Och givetvis hittade jag lite att shoppa också, mest till dottern dock....


Igår blev jag medbjuden (vilken tur jag har) av en bodenkollega att åka på en utflykt till Skåne för att spana in konkurrenterna och leta inspiration och idéer!  Det var en härlig dag med fint väder och stopp på ställen som jag aldrig varit på. Och jag fick mycket inspiration. Bland annat tog vi ett fikastopp på Backagården som ligger längst ner i Skåne, ett underbart ställe som kan rekommenderas, fantastisk miljö i det stora växthuset och en underbar trädgård. Och deras fika gick inte av för hackor.... Det blev förstås även lite shopping, fast mest till dottern..... *fniss*.


Så idag får jag ta tag i vardagen, lite trädgårdsarbete och tillverkning till Boden! Imorgon är det min tur igen att stå för försäljningen och sen åker jag och dottern en tur till Malmö över helgen och tankar
mer energi och inspiration!

Ha det gott i solen!
Vi hörs!
Susanne

fredag 3 juli 2015

Äntlgen....... ledigt, sol och värme!

Detta blir inget långt inlägg, vill bara tala om att jag lever! Tänk att jag har efterlängtad semester, det har varit en tuff vår så det är välbehövligt med lite ledighet. Men jag har varit ledig i snart en vecka och har väl inte riktigt landat ännu. Vad jag har gjort denna vecka och vilken dag det är vet jag inte men det är kanske positivt.... Jo, jag har varit i boden en dag och haft lite tillverkning!

Nu kan jag även njuta av mitt nya fina plank (det andra föll i höststormen) som min kära far och mor har fixat med hjälp av en snäll farbror! Jag tycker det blev superfint iallafall, jag gillar den gråa färgen mot de vita stolarna!


I år har jag för ovanlighetens skulle valt en färgmix av pelargoner (jag som brukar hålla mig till vitt och rosa). Jag tog en av varje färg allt ifrån rött via aprikos till ljusrosa, tycker det blev kul. Allt är planterat i en zinkbalja (förstås) Tyvärr har de inte mått så bra av allt regnande men nu hoppas jag att de ska blomma för fullt när de får lite sol också!

Jag ser även fram emot att min luktärt ska blomma, det är en specialare med cremefärgade blommor och den ska visst lukta honung, får se om det stämmer!

Ha en trevlig helg!
Kram
Susanne