söndag 30 augusti 2015

Bitterljuvt!


Oj, vad hände!

Plötsligt tog augusti slut..... men det är inte så konstigt att den gick fort för det har varit väldigt intensivt. Jobbstart med allt vad det innebär när man jobbar som administratör på skolor, jag brukar kalla de två första veckorna för "helvetesveckor". Men det är roligt att träffa alla kollegor och elever igen, det går två dagar sen är allt som vanligt igen....

Dottern tog sitt pick och pack och checkade ut från mitt sommarpensionat! Hon har bott hos mig nästan hela sommaren på grund av jobb, men nu har hon flyttat hem till sambon och sin vardag igen!

Vi har också stängt Boden för den här säsongen! Jag har alltid lite blandade känslor inför det, det är både skönt och ledsamt, det är liksom som man stänger sommaren!

Allt detta sammanfattade dottern med ett bra ord Bitterljuvt, tycker det beskriver känslorna bra!

Jag gillar hösten med allt vad det innebär så för mig är det inget problem att den är på intåg, skulle bara vilja ha lite mer tid att njuta av den!


Något som jag verkligen njuter av är alla härliga grönsaker som finns nu!  Jag är dålig på att odla själv men som tur är har vi några härliga butiker i vår lilla stad som säljer närodlat, och de gynnar jag gärna!

Denna gången blev det bland annat gulbetor och polkabetor. Tänk vad mycket gott man kan göra med dessa! Något som jag gillar att göra med mina grönsaker är att pickla dem! Supergott och passar till så mycket. Har ni inte testat detta så kan jag rekommendera det varmt, börja med att pickla rödlök, så gott till nästan allt! Till och med dottern som inte gillar lök, älskar min picklade rödlök!

Nu ska jag fortsätta med att måla och vaxa min bokhylla! Har börjat och det ser väldigt bra ut.....

Ha det bra, så hörs vi!
Kram
Susanne

lördag 1 augusti 2015

Plötsligt...


... händer det!

Här kommer ett inlägg från en usel bloggerska! Min tanke var att det skulle bli lite tätare mellan inläggen i sommar men så blev det inte....

Tiden går tyvärr lika fort när man i ledig och nästa vecka smygstartar jag allvaret med att börja jobba ett par dagar! Fråga mig inte vad jag har gjort på min ledighet för det vet jag inte. Jo, jag har varit i Boden en del och träffat massor av härliga människor. Som den underbara lilla tjejen i 11-års-åldern från England som "bara loved vår lilla shop och ville köpa allt"! En del tillverkning har också stått på programmet.


Det har varit mycket klagomål på vädret denna sommar. Jag hänger inte upp mig på det eftersom jag inte kan påverka det. Det är bara att göra det bästa av det som är, fast visst blir jag lite gladare när solen skiner. Det enda som jag tycker varit lite tråkigt är att jag inte har kunnat sitta på verandan och njuta på kvällarna, nu när jag har pimpat den med lite nytt!


Men jag får njuta av mina fina vimplar som lyser så fint på kvällen inifrån istället. Jag har nämligen satt vimplarna på en slinga med solcellslampor så det ser väldigt mysigt ut när mörkret faller och den lyser så fint. Jag har även skaffat mig en "ljuskrona". Den är inte färdig ännu för det är ett sådant projekt som ska ta tid. det enda som kommit dit är ljuslyktorna, tanken är att den ska fyllas på med fina saker efterhand!

Idag vet jag iallafall vad jag ska göra, för idag är det min tur att stå för försäljningen i Boden. Så har ni inget för er, ta gärna en tur till Hällevik och hälsa på mig! OBS! inget köptvång *fniss* Mer info hittar ni här!

Ha en härlig helg!
Kram
Susanne