lördag 24 maj 2014

Mys...

... helg!

Japp, nu var det helg igen! Dagarna bara springer iväg och jag hinner inte med.... Nästa helg ska vi öppna boden så jag har en hel del att stå i. Ja trodde nämligen att vi skulle öppna om två veckor! Så det blir till att ligga i under veckan!


Även om jag inte firade min födelsedag har jag blivit uppvaktat med blommor, presentkort och fina presenter. För en del av pengarna köpte jag dessa underbara glasklockor. Jag älskar glasklockor och när jag hittade dessa kunde jag inte motstå, de skiljer sig ganska mycket från de jag har. Dessa har bland annat hål upptill så man kan sätta växter i dem. Just nu fick det bli en fjäder och en falnad ros, jag tyckte den var så vacker i sin färg och form även när den vissnat.! Det som är så bra är att man kan lätt kan förändra inredningen genom att sätta något annat under dem, beroende på humör!

Snart ska jag hämta mina hjärtan på stationen, de ska vara hemma över helgen. Det är så roligt när de är här, det blir lite liv i huset! Min tanke var att jag skulle utnyttja dem till lite trädgårdsarbete, men nattens regn- och åskoväder ställer till det och det ska tydligen regna hela dagen. Så det får väl bli en mysdag inne istället. Men först ska det bli en runda i vår fina lilla stad!

Imorgon firar vi Mors dag, fast jag försöker uppskatta min mamma så ofta jag kan! Hon är verkligen en person som jag ser upp till och beundrar! Hon är min idol.....

Ha en härlig helg!
Kram
Susanne

lördag 17 maj 2014

En underbar...... resa!

Ja nu är jag hemma igen och har landat i vardagen fast jag går fortfarande lite på moln! Ni som läst tidigare inlägg vet att jag skulle på hemlig resa för att fira en speciell födelsedag, jag visste varken vart eller med vilka! Jag hamnade i Paris med världens bästa resesällskap; min dotter och syster!

Och vilka dagar vi har haft, vi har firat i fyra dagar, sett allt och lite till, ätit gott och promenerat mycket (har fortfarande träningsvärk) men framför allt har vi haft galet kul! Och det allra bästa var kanske att jag inte behövde bry mig ett dugg, jag bara hängde med! Denna resa kan jag leva på länge! Tack min älskade familj som gjorde detta möjligt för mig!


Som ni vet gillar jag loppisar och vad kan vara bättre än att hamna på en fransk Brocante i Paris, vilket vi gjorde en av dagarna. Det var en väldigt fin lopp- och antikmarknad med mycket "villha", tyvärr fanns det ingen möjlighet att ta med sig något hem, men för mig räckte det med upplevelsen!


Och även matnörden fick sitt lystmäte när vi sista dagen hamnade i gourmetbutikerna som till exempel senapsbutiken, ja de sålde bara senap och det fanns alla sorter både rosa, gröna och gula i olika nyanser!
När man gick in i tebutiken  var det som att komma in i 1800-talet, där de manliga expediterna bar vita linnekostymer! Fantastiskt....

Ja skulle jag skriva om allt vi upplevt hade det tagit ett tag!

Men nu är man tillbaka i verkligheten och idag står gräsklippning på schemat!

Ha en härlig helg!
Kram
Susanne

fredag 2 maj 2014

Vår...

... primörer!

Då vara sköna maj här, årets bästa tid om ni frågar mig! Man vill helst bara vara ledig och njuta av allt som händer i naturen nu. Och som tur är innehåller maj en del extra helg- och klämdagar!

Nästa vecka ska jag njuta extra för det blir en annorlunda vecka för min del!*fniss*.
Jag ska nämligen ut på en liten resa, fast först ska jag på tvådagars konvent med jobbet. Vart min lilla resa går vet jag faktiskt inte, låter kanske lite konstigt men så är det. Jag firar nämligen en lite speciell födelsedag (enligt andra) nästa helg och fått order (av min syster i Stockholm) att fixa pass och ta semester, samt ta tåget söderut vid ett speciellt klockslag. Någon annan information har jag inte fått, jag vet inte vem eller vilka som ska följa med (jag kanske ska åka själv), det ända jag vet är att jag ska ha bekväma skor och paraply... Jag försökte luska lite om jag skulle växla pengar men icke! Spännande....


Något annat som är härligt med denna årstiden är alla härliga primörer som kommer nu! Jag älskar dem och det finns så mycket gott att göra med dem. Idag blev det lite härlig sparris, vackra kronärtskockor, rädisor och späd salladslök! De får nog vara med i en fräsch matig sallad till den varmrökta laxen som jag planerar att ha till middag ikväll!

Ha en trevlig helg!
Kram
Susanne