lördag 30 november 2013

Advents...


... mys!

Nu är den här; första helgen i december. En härlig månad för oss som gilla mys!

Jag tjuvstartade helgen igår med ett besök på vår lokala Julmarknad anno 1840. Som vanligt var det jättemysigt med många fina och genuina hantverk. Nytt för i år var "Delikatesshörnan" i den gamla glashyttan, där lokala producenter visade upp sina mathantverk. Den var välbesökt, kanske för att man fick provsmaka allt.*fniss*

Tyvärr måste jag meddela att i år blir det ingen adventskalenderblogg, MEN jag kommer att ha min julblogg där jag kommer att dela med mig av allt möjligt som hör julen till. Det blir pysseltips, paketinslagning, godisrecept, dekorationer och annat smått och gott eller bara en trevlig bild. Jag hoppas att det ska inspirera er eller bara få er på lite gott julhumör! Den hittar ni HÄR!


Idag får jag fortsätta med mitt adventpryttlande, jag ligger lite efter. Det är inte likt mig men ibland kan det blir så...    Så i väntan på att mitt stora adventsfat ska bli färdigt, fick kakformarna vara ljuslyktor tillsammans med en hyacint på köksbordet. Fast jag tycker det är nästan lika fint, jag gillar det enkla!

Ha en riktig skön helg. Vi ses imorgon på Julbloggen!
Kram
Susanne

lördag 23 november 2013

Nytt...


... fast gammalt!

Nej, jag har inte övergivit er, fast man kan tro det med tanke på att det är ett tag sedan förra inlägget! Men inspirationen har lyst med sin frånvaro!

Fast i måndags kände jag att den var på väg tillbaka efter en mysig helg med dottern på besök, men vad händer? Jo, jag blir sjuk och sängliggandes nästan hela veckan, men nu är jag på gång igen om än på lite darriga ben!

Som sagt dottern var på besök förra helgen. Hon och hennes sambo ska uppleva sin första jul med eget boende; kommer ni ihåg känslan? Även om hon bor i en storstad åker hon hem till vår lilla stad för att köpa julpynt eller så ville hon kanske bara ha mamsen som smakråd! Så vi besökte ett stort antal butiker både i stan, i grannbyn och på landet. Jag kan avslöja att hon hoppade på tåget med en jättestor kasse fylld med härliga julsaker, helt i deras smak. En del var sådant hon haft när hon bodde hemma, så nu måste jag skaffa nytt! Så synd...


Jag hittade också lite nytt fast det var gammalt! Vi besökte den härliga butiken på Murarbacken, som är helt i min smak med både gammalt och nytt. Där hittade jag denna gamla "bordsspegel" och den fina, men något ömtåliga, lilla trumpeten!

I helgen ska jag jaga lite julkänsla, tyvärr har jag inte hittat den riktigt ännu! Men den dyker kanske upp och det är ju inte första advent förrän nästa helg...

Ha en mysig helg!
Kramar
Susanne


fredag 8 november 2013

Trevlig...

 ... helg!

Så var det fredag igen, härligt! Och en stundade helg som jag tyvärr inte kan jag inte tillbringa på det sätt som jag hade behövt på grund av en arm och axel som inte är så bra. Så både fönsterputsning, trädgårdsarbete och städning får skjutas på framtiden!


Så i helgen ska jag bara ta det lugnt och läsa alla härliga julmagasin som jag köpt på mig men inte har hunnit läsa så noga! Jag kunde inte låta bli att köpa denna vita hyacint, som nu hänger i en zinkstrut i köket. Som en påminnelse vad som komma skall *fniss*! Vi får se om jag får ännu mer inspiration i helgen!

Fast just idag så känns det långt borta med advent och jul när det är tolv grader varmt ute och strålande sol och blå himmel!

Ha en härlig helg mina vänner!
Kram
Susanne
lördag 2 november 2013

Vi tänder...


... ett ljus!

Denna veckan har tiden inte gått lika fort, vilket har varit skönt. Det beror kanske på att det inte har varit lika hektiskt på jobbet och att jag varit lite ledig! För det kan ju inte bero på stormen vi hade i veckan, det blåste ju lite grann *fniss*. Hoppas ni klarade er utan några större men. Det ända som åkte i backen hos mig var mitt plank på skyddade min uteplats och tyvärr gick det inte att rädda, och sen var det lite uppställt i trädgården!

Denna helgen är min syster hemma på besök, vilket är jättemysigt, även om anledningen kunde varit lite roligare. Men det ska nog bli bra det med! (vi tar det en annan gång) Så idag blir det en liten utflykt även om vädret kunde vara lite bättre, just nu är det väldigt grått och regnet öser ner hos mig!


Idag är det Alla helgons dag och vi tänder ljus och tänker lite extra på de som inte finns med oss längre!

Ljuslyktan är mitt senaste fynd, den hittade jag i en butik som vanligtvis säljer matvaror. Jag kunde inte motstå den och att den sen hade ett väldigt bra pris gjorde inte saken sämre. Jag tänker använda den till jul istället för adventsljusstake i ett av mina fönster. Då ska den fyllas med julgrönt och en ljusslinga! Men idag tänder jag den för nära och kära!

Ha det gott mina vänner och var rädda om varandra!
Kram
Susanne