onsdag 29 februari 2012

Mitt...

201:a inlägg! 

Har ni fått några vårkänslor?

Idag kom jag faktiskt hem från jobbet i hyfsad tid och hade tillräcklig med ork att gå en promenad i solen, tänk att, fast klockan var halv fem, var det 10 grader varmt. Underbart! Det hade varit en härlig promenad om det inte varit för (nu blir jag lite negativ) all hundbajs. Jag brukar gå en runda över ett område med gräs och träd innan man kommer till skogen. Och där fick jag verkligen gå zick-zack mellan högarna. Väldigt trist, det är inte lätt att njuta av solen när man måste titta ner hela tiden för att inte trampa i en hög!


Men jag blev lite gladare när jag hittade lite fina kvistar med vide, de fick även sällskap av några söta snödroppar! Nu kom helgens loppisfynd (se förra inlägget) till nytta, jag satte nämligen blommorna i en av de små kopparna, visst blev det fint?

Ha det gott!
Kram
Susanne

söndag 26 februari 2012

Jag är...

... tillbaka!

Nu så är jag här igen, jag har saknat er!
Vad gillar ni min nya layout?

Att jag har haft ett uppehåll beror på att jag varit och besökt min syster i den kungliga huvudstaden! Det har inte varit någon nöjesresa, kanske jag berättar anledningen vid ett annat tillfälle. Fast man kan ju inte besöka storstaden utan att en runda på stan (det blev faktiskt två)! Det blev ett litet besök på lördagen, fast då fastnade jag i Hötorgshallen dreglande över alla godsaker som såldes där (paradiset för en matnörd som jag)! Andra rundan blev på måndagen (lite mindre folk då), men hör och häpna, jag handlade ingenting. Förmodligen var fokuset på annat och shoppingradarn avstängd *fniss*!


Men denna helgen har varit en alldeles vanlig härlig helg! Dottern har varit hemma och naturligtvis blev det ett loppisbesök igår och då handlade jag! Jag hittade dessa moccakopparna (6 st) i de nya innefärgerna "smutsig pasteller" (det har varit mina färger i många år) för en väldigt billig peng. Jag har kollat lite på nätet och där kostar de ganska så mycket mer. Min tanke var ju som vanligt att använda dem till annat än de är till för och sälja dem i sommar i boden, men nu vet jag inte, får se! Visst är den rosa en riktig prinsesskopp?

Ha en härlig söndag och mysig måndag!
Kram
Susanne

onsdag 15 februari 2012

Tillfälligt...


... avbrott!

Hej mina fina läsare!

Jag har tagit ett tillfälligt blogguppehåll och beräknas vara tillbaka i slutet på nästa vecka *fniss*!

Ha det gott mina vänner och ta hand om er!

Vi syns!
Susanne

söndag 12 februari 2012

Hjärte...

...fint!

Har ni varit ute och gjort några snöänglar idag?

Denna helg har jag faktiskt varit lite nyttig! I lördags var jag en runda på stan med lilla mamsen, det blev även en snabbrunda på loppiset eftersom jag var ute efter något speciellt. Jag hittade det jag skulle ha till ett projekt som jag ägnat mig åt i helgen. Tyvärr kan jag inte avslöja vad det är eftersom det är en present till en som jag tror läser min blogg! Kanske jag avslöjar det längre fram, det beror på hur det mottogs *fniss*! Jag har också hunnit läsa ut min bok (se förra inlägget) och jobbat lite!


I veckan är det tydligen alla hjärtans dag! En dag som jag inte firar. Jag försöker däremot visa omtanke och värme varje dag istället! Jag ska faktiskt tillbringa kvällen tillsammans med några kollegor, vi ska gå på föreläsning med komikern Pia Johansson (det är jobbet som bjuder). Men för att visa er extra omtanke har jag gjort ett "Hjärtefint" till er!

Jag klippte tio stycken ganska stora hjärtan i olika fina papper. Nu är jag galen i fina papper så jag har lite att välja på! Men det går jättebra med till exempel gammalt bokpapper, kraftpapper, notpapper, bakplåtspapper. Jag gjorde mitt i lite vintagefärgat och svart, men det är jättefint med olika sorters vitt papper också, man kan skriva egna små kärleksord eller dikter på pappret!


Sätt ihop alla hjärtana och fäst ihop dem på mitten, vill du göra det enkelt för dig använd häftapparaten, jag sydde ihop mina hjärtan för hand! Jag hängde dit två pärlor och satte i ett matchande band att hänga det i! Sen är det bara att hänga upp eller ge bort till någon du håller kär!

Nu kommer jag att göra ett ofrivilligt blogguppehåll på två veckor! Jag ska ägna mig åt en annan mycket viktig sak! Men jag kommer tillbaka, jag lovar!

Ha en bra vecka!
Jättekram
Susanne

onsdag 8 februari 2012

Ni-na ni-na...

... ni-na ninna-ninna-ni-na-na! (dagens boktips)


Japp, då var det onsdag igen och fortfarande händer det inte mycket här hemma! Det känns som jag har gått i ide, men jag vaknar kanske nu när det börjar bli ljusare ute!

I helgen gick jag verkligen i ide, jag tror inte jag gick utanför dörren, men det var skönt att  göra ingenting. Jag började läsa min nya julklappsbok; En liten smula underbar av Dawn French. Jag önskade mig boken för Dawn French är en av mina stora tv-favoriter, särskilt i The Vicar of Dibley. Detta är hennes debutroman och den har toppat bestsellerslistorna i England och eftersom jag gillar brittisk humor måste den väl passa mig också!


Jag har inte läst så många sidor ännu, men den lovar gott!  En liten smula underbar handlar om den kaotiska familjen Battle; Mamma Mo, dottern Dora, sonen Oscar (egentligen Peter, men det vägrar hans sedan några år att kallas eftersom han anser sig vara ett medium för Oscar Wildes ande). Och så Pappa, namnlös. Det är mamman, dottern och sonen som står för berättandet i korta kapitel. 

Det är ingen bok med ett vacker språk så har man svårt för ett tufft språk med svordomar och fula ord är den kanske inte att rekommendera. Det förekommer ganska många sådana särskilt när det är dottern som berättar. Men än så länge har jag tyckt att den har varit mycket roande och ser fram emot att läsa mer!

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram 
Susanne

fredag 3 februari 2012

Ofrivilligt...

... uppehåll!

Även denna veckan har det blivit ett ofrivilligt blogguppehåll. All min energi har gått åt till jobbet! Men nu är det fredag och jag gick hem vid middagstid idag och en härlig helg helt utan planer väntar. Fast det är så jä*la kallt bara!

Jag gjorde ett försök att vara lite ledig i onsdagseftermiddag, då jag och dottern åkte till den större grannstaden för att kolla in lite vårnyheter både på inrednings- och klädfronten (men mycket av tiden gick till jobbsamtal). Hittade jag något vårnytt då? Nej inte ett dugg, men dottern däremot hittade massor som vanligt. Det måste vara mig det är fel på *fniss*!


Idag blev det inga tulpaner utan två söta primulor att sätta på köksborden. Jag planterade dem i min vita soppterrin, det blev fräscht och fint tycker jag. Skålen är verkligen ett riktig loppisfynd, den kostade mig endast några tior. Jag har sett likadana som kostar tio gånger så mycket! Duken med det fina monogrammet är egentligen en kökshanduk (det enda som inhandlades i onsdags) som jag förvandlade till en duk, som passar perfekt till mina gardiner!

Ha en riktigt skön helg!
Kram
Susanne