söndag 30 juni 2013

Nu blir det...


...REKLAM!

Nu spelas det vacker musik, vågorna brusar och måsarna skränar!

Idag är det en perfekt dag för en liten utflykt och varför inte till Härliga Hällevik. Där kan ni promenera på stranden, äta glass, ta en sillamacka, besöka gallerierna men framför allt besöka mig i Hantverksbon!

Idag står jag för försäljningen och vi har öppet mellan 11.00 och 16.00!

VÄLKOMNA!

fredag 28 juni 2013

En orörd...


...dag!

Vet ni vad? Idag tjuvstartar jag min sommarledighet och det känns helt underbart! Och i år känns det extra välkommet efter en intensiv vår! Visserligen ska jag gå in och jobba en dag i veckan, med det är något jag bestämt själv och det gör mig ingenting!

Jag har inget inplanerat i sommar utan tar dagarna som de kommer och bara försöka vara! En och annan utflykt blir det säkert! Det är så härligt med orörda dagar utan krav och måsten och bara göra det som faller in! Lite jobb i Boden blir det ju förstås men det är bara roligt jobb! 

På tal om boden, jag jobbade där på midsommardagen och gissa om det var mycket folk, Det kom över trehundra besökare så ibland var det väldigt trångt i den lilla boden!


Så i söndags var jag lite trött, men jag orkade i alla fall plantera blommorna jag köpte förra veckan. Två krukor pryder framsidan vid trappen, i år går de i grått och rosa, det är så fint till zinkkrukorna! Jag är jättenöjd...

Idag ska dagen ägnas åt lite städning och handling, eftersom nästa vecka har jag två inneboende. Dottern har varit "hemma" i lite mer än en vecka, och nästa vecka kommer även "svärsonen", eftersom båda har sommarjobb här! Men det är bara roligt att ha dem här även om de stökar till lite.... 

Ha en härlig helg, nu kommer det fina vädret...
Kram
Susanne

fredag 21 juni 2013

Vill önska...


... er en glad Midsommar!

Tittar in för att önska er alla en riktigt skön midsommar och hoppas att ni får fira den som ni vill! Trots det utlovade regn- och åskovädret, som än så länge har hållit sig borta hos mig iallafall! Själv tycker jag det är skönt med en extra dag ledigt och i år utan några som helst krav!

Visserligen var jag ledig från jobbet igår också, men dagen ägnades åt att jaga dammråttor och annat som frodats i huset under de senaste veckorna när städningen inte hunnits med som jag önskat! Liten tur för att köpa lite uteväxter till mina krukor blev det också, något som jag heller inte hunnit med. Så dessa ska jag nog plantera idag om vädret håller i sig (just nu är det sol)!


Traditionen på midsommar är ju nubbe och jordgubbar, så varför inte göra "Jordgubbsnubbe", en väldigt god isglassdrink. Har du inga isglassformar hemma går det lika bra med muffinsformar i silikon, fryståliga glas, mindre plastbunkar eller liknande och sätt en pinne (men låt de frysa några timmar och sätt sedan i pinnen så får du den att stå rakt.)

Så här gör du:

Mixa 500 g rensade och delade jordgubbar med 3 msk florsocker, 4 dl vatten, 2 msk citronsaft, 2 msk koncentrerad flädersaft och 1 dl Hallands fläder snaps.

Häll upp i formar och frys i ca 8-10 timmar.

Så sätter ni igång nu så är det färdigt tills ni dansat små grodorna!

Ha det gott mina vänner!
Kram
Susannefredag 14 juni 2013

Nu är det...

... sommar!


En av fördelarna med att jobba i skolans värld är att man får uppleva skolavslutning fast man har stora barn.
Igår kväll var jag på avslutning i vår vackra kyrka med min ena skola. Det är något speciellt när man är i kyrkan och eleverna sjöng så fint att jag fick gåshud! Därefter hade vi lite personalsamkväm även det var trevligt även om sången inte gav mig gåshud *fniss*. Idag var det avslutning på nästa skola och vi har den utomhus och gissa vad; det regnade. Som tur var satt eleverna under tak och föräldrarna var utrustade med paraplyer. Men det har också sin charm! Och vid båda tillfällena kom såklart tårarna när det sjöngs "Den blomstertid nu kommer", det är något speciellt med den psalmen...


Som ni säkert vet går jag ofta går på loppis och jag använder ofta fynden till annat än de är tänkta att användas till. Som den här fina kannan, med sitt fina mönster, sirliga handtag och härliga patina som idag får agera vas till mina rosor. Jag tycker det är så fint med de skira rosa rosorna till den slitna kannan!

Imorgon lördag bär det iväg med tåg till skåneland igen. Denna gången för att gå på teater i Malmö som dottern  har en roll i, det vill man ju inte missa!  Men först ska hon och jag ta en shoppingrunda och denna gången blir det i mysiga Lund!

Så på söndag ska jag ta tag i mitt liv igen *fniss* efter en hektisk period. Visserligen jobbar jag två veckor till men det är lite lugnare nu när elever och personal har ledigt. Sen måste jag tillverka lite till boden som från och med måndag har öppet alla dagar!

Ha en skön helg!
Kram
Susanne

måndag 10 juni 2013

Det är ...

... mycket nu!

Fortfarande duggar det inte tätt mellan inläggen men förra veckan var ganska stressig och den veckan ska vi inte tala om. Sista veckan innan skolavslutningen (vi slutar på fredag) är helt galen med allt som ska fixas! Så just nu finns inte varken tid och ork till något annat än jobb! Fast ikväll har jag faktiskt gjort lite i köket (bakat och lite annat hemligt), något som jag har saknat! Men nästa vecka så....

I onsdags var jag på studentuppvaktning, det är något visst med student. Man står på skolgården och väntar på ungdomarna och känner förväntan i luften. Och de hade tur med vädret också!

I lördags var jag på barndop i Malmö, även det är en speciell högtid. Man vet ju aldrig hur det ska gå under ceremonin , allt beror på dagsformen hos den lille. Lille Theodor, som han döptes till, var inte särskilt glad i kyrkan, men vad gjorde det, det blev en minnesvärt ögonblick ändå!

Som sagt är det mycket som ska fixas denna vecka när man jobbar på skola. Förutom det vanliga administrativa arbetet, så ska det mycket annat som ska fixas också! Och är man på två skolor så blir det dubbelt upp! Men det är roligt också!


Och det blir ingen vila i helgen heller, det är dags för en tur till Malmö igen. Denna gången för att titta på teater som dottern är med i, men först blir det en liten shoppingrunda. Så på söndag är jag nog ganska färdig! *fniss*

Nu börjar mina underbara rosor blomma, så nu är det sommar på riktigt! Buskarna är nästan två meter höga och nästan lika breda (jag har tre stycken), så de bildar en ljuvlig, väldoftande häck som blommar ända till frosten kommer!

söndag 2 juni 2013

Borta bra men...
...hemma bäst!

Oj, vilka intensiva dagar det var under mitt besök hos systern i huvudstaden! Det har varit mycket slit och släp eftersom jag har hjälp henne att rensa sitt överfulla förråd och köra det till miljöstationen. Och inte nog med det; det blev även inköp av ny soffa och lite annat som skulle packas in, packas ut, bäras upp fem våningar (men som tur var fick vi in delarna i den pyttelilla hissen). Tro nu inte att det bara var jobb på schemat, nej det blev ett par rundor på stan och god morsdagmiddag! Det är alltid roligt att åka iväg och bryta vardagen men det är skönt att komma hem igen. Och som vanligt när man varit borta från jobbet några dagar så ligger det mycket på hög! Så även resten av veckan gick i samma tempo *fniss*

I lördags slog vi upp den blå dörren till Hantverksboden, tyvärr har jag inte hunnit med att tillverka så mycket som jag önskat, men lite har jag till försäljning och de andra ha mer.Och när allt lugnat ner sig hinner jag tillverka mer pryttel. Jag stod där igår och det är alltid roligt att träffa både nya och gamla kunder! Mer om detta kommer!

Det blev även en  extra trevlig fredag, eftersom dottern var hemma på ett snabbesök  för att stadsvandra med några klasser från årskurs tre. Men hon åkte tillbaka redan igår men vi träffas igen om några dagar eftersom kusinen tar studenten i veckan! Det är alltid trevligt med student tycker jag...Nu är vi redan inne i juni... Mina små pelargoner som har växt bra har fått flytta ut och även mitt nya olivträd. Det är nog dags att plantera om dem till lite större krukor, men jag tycker de är så söta när de är lite små... I år har jag lite nya sorter bland annat stjärnpelargon, äggskalspelargon, vit rosenpelargon, en gul sort och ett par andra doftpelargoner samt en som jag alltid köper; den som ska hålla myggen borta!


Nu är det två intensiva jobbveckor kvar innan skolan slutar i vår kommun. Visserligen jobbar jag två veckor till men då brukar det vara lite lugnare .Och som jag skrev innan så ska det firas student, nationaldag och barndop i veckan!

Ha en bra vecka, jag hoppas det blir lite tätare mellan inläggen nu!
Kram
Susanne