söndag 22 januari 2012

Tea...

...time!

Är inte denna tekanna och koppar helt ljuvliga, de kommer från det engelska märket Disaster! Tyvärr tillhör de inte mig utan dottern fick dessa av mig i julklapp och födelsedagspresent. Det finns tre olika varianter på kopparna (hon har fyra koppar) som ändå passar ihop, och faten kan byta kopp. I den ena koppen står det hello Beautiful, det kan väl pigga upp den mest morgontrötte!


I vårt hus gillar vi  den engelska traditionen Afternoon Tea! Givetvis ska det ingå engelska scones (runda och höga) med sylt/marmelad och clotted cream , om det ska vara på riktig, men jag tar philadelphiaost i stället! Men det allra godaste är de små snittarna med fräsch fyllning. Gör snittarna gärna ett par timmar i förväg så blir de saftiga och fina. Brödet ska vara tunt skivat och smöret rumsvarmt så de blir lätt att bre. Bre snör på alla brödskivorna och lägg fyllningen på hälften av skivorna och täck med de ofyllda skivorna och pressa lätt. Skär bort kanterna och skär varje dubbelsmörgås i trekanter eller rektanglar. Slå in dem i plastfolie och lägg i kylen 3-4 timmar i förväg.

Här är några förslag på fyllningar;
Snittar med gurka, den enklaste och kanske godaste. Smöra vitt eller mörkt bröd. Lägg på 2 lager lövtunna skivor gurka och salta en aning. Kanske också lite kryddkrasse.
Philadelphiaost och rökt lax, min favorit. Använd vitt bröd och ersätt smöret med philadelphiaost. Tunt skivad rökt lax, gurkskivor, lite dill.
Cream cheese och rökt kalkon. Smaksätt philadelphiaost med mangochutney och bred på mörkt bröd, lägg på tunna skivor rökt kalkon.

Ha en härlig söndag med Afternoon tea! Imorgon är det mysiga måndag igen.
Kraam
Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar