söndag 26 september 2010

Då har man minglat...



... med sveriges bästa!

Som sagt igår var jag och dottern på Bokmässan i Göteborg. Wow, det var hur kul som helst! Förutom alla härliga böcker var det kul att titta på alla "kändisar" och till om med prata med dem!

Jag pratade kläder med Monika Ahlberg, sprang på Per Morberg, dotter fick ett leende av Christer Fugelsang (närmare rymden än så kommer hon nog inte) och sprang ner Ernst Billgren!

Jag tittade på när den svenska kockeliten lagade mat och fick även smaka!

Jag kan inte nämna alla kända och okända svenska författare och även en del skådisar som var där för då skulle det bli ett väldigt långt inlägg, för ALLA var där!

Utbudet av böcker var hur stort som helst, framförallt var det roligt att se alla barn-  och ungdomsböcker, tyvärr hade jag ingen att köpa till, men vilket utbud det finns!

Köpte jag något då? Ja lite blev det ju, det var tur att lönen inte kommer förrän den 27:e för då hade den varit slut. Det blev bland annat Monika Ahlbergs julkokbok! En härlig bok med enkla recept och ljuvliga bilder. Att jag sen fick den signerat gjorde ju inte saken sämre!

Idag blir det kakbak till den Italienska aftonen som jag ska ha på min ena arbetsplats i veckan. Jag kan inte avslöja för mycket ,eftersom många av dem som ska komma, läser min blogg! Men jag lovar att återkomma med mer detaljer när aftonen är över!

Ha en bra vecka, det blir nog inte så många inlägg denna vecka på grund av ovanstående event!

Susanne

fredag 24 september 2010

Nu känns det...


... lite bättre!

Idag känns allt mycket bättre, jag känner mig fylld av positiv energi! Förmodligen är det både det fina vädret och framförallt att det är fredag och helg som gör sitt till!

I eftermiddag passade jag på att utnyttja den fina höstsolen och tog en serie bilder på dottern!

Imorgon ska vi på utflykt, till Bokmässan i Göteborg! Det är ett par år sedan vi var där sist så det ska bli kul att komma dit igen. Tittade på programet och det var inte många av sveriges författarelit som inte var där!

 Får se om jag kommer hem med några signerade böcker, några av mina favoritkockar, som Monica Ahlberg, Leila Lindholm och Per Morberg ska vara där. Och Ernst *fniss*!

Jag återkommer på söndag med en kändisrapport!

Ha en riktigt trevlig helg!

Susanne

onsdag 22 september 2010

Idag blir det...


...inget långt inlägg!

Eftersom jag just nu har fått för mycket negativ energi kan jag inte komma på något trevligt att skriva, och på min blogg ska det bara vara trevligheter! Så ni får nöja er med en fin höstbild, vem har sagt att rost är fult?

Och sen får ni ett varmt tack för att ni tittar in på min blogg, det gör mig så glad! Se, nu blev det iallafall något postivt!

Ha det gott mina vänner!

Susanne

söndag 19 september 2010

Då var det över...

...för den här gången!

Igår plockade jag in mina utemöbler, med hjälp av mina snälla föräldrar eftersom jag fortfarande är justerad. Även dynorna och gardinerna på verandan är inplockade, för det brukar regna in när höststormarna drar fram!

Mitt olivträd, som jag köpte för en billig peng i våras och som stått på verandan, har fått flytta in, får se hur den klarar sig! Jag har även ett träd i köket som alltid står där och det har varit grönt i många år, så jag håller tummarna. Pelargonerna har flyttat ner i källaren, jag hoppas att några av dem överlever! 

Det ser väldigt tomt ut på verandan, jag får nog köpa lite höstblommor och sätta där ute! Man kan ju faktiskt sitta där fast det är kallt, man får väl klä på sig!

Ikväll ska jag göra en samhällsinsats, jag ska vara rösträknare! Jag hoppas att jag klarar det, kan bli lite problem på grund av min lilla skada, men det löser sig. Tur att det finns smärtstillande!

Ha en riktigt skön söndag  och en bra start på veckan!

Susanne

torsdag 16 september 2010

Kalla...

...fötter!

Detta ska inte bli något långt inlägg, jag är lite justerad efter ett fall,så all energi går åt att bemästra min smärta! Ah, det var väl lite väl överdrivet men ont som attan gör det iallafall!

Nu är hösten här på riktigt! Jag har fått börja använda inneskor igen. De har legat undangömda hela sommaren, men nu fick jag leta upp dem! Det börjar ju bli lite kallt på golvet om kvällarna! Och jag som är ett riktigt barfotabarn, avskyr att ha något på fötterna!

Men dessa små söta inneskor av ballerinamodell med härligt foder i varm ull, sydda av min kära mor, använder jag gärna! Jag har några stycken i olika färger, det ska ju matcha!

Imorgon är det äntligen fredag, IGEN!

Va rädda om varandra!

Susanne

söndag 12 september 2010

En riktig...

... slappesöndag!

Idag har jag inte gjort många knop, men det är skönt med dagar när man kan dra runt i mjukiskläder, utan göra sig iordning (fast jag har borstat tänderna) och inte göra någonting.  Läsa lite, titta på tv och blogga!
Jag vet att jag borde gått ut en runda i skogen, men tyvärr har jag ett knä som är lite skruttigt för tillfället!

Igår var jag en runda i den lilla staden för att se om butikerna hade fått hem något nytt. Och det hade de, det var mycket "vill ha"! Köpte lite nya blommor och krukor till köksfönstret iallafall, så nu åker pelagonerna ner i källaren på vintervila. Det behövs inte så mycket för att det ska bli en förändring!

Jag var också och fikade hos en mycket god väninna, hon har köpt hus och planerar renoveringarna, som ska påbörjas i helgen, för fullt. Blir också sugen på att göra om här hemma! Fast jag är ganska nöjd med det jag har, visserligen är det lite skavanker här och där som det blir efter 17 år, och smaken ändras ju också, men det duger. Hon har mycket jobb framför sig, men det kommer att bli så fint när det är färdigt!

Kom ihåg; Man kommer aldrig först genom att gå i andras fotspår!

Nu laddar vi för en ny vecka, ha det gott!

Susanne

fredag 10 september 2010

Härliga fredag ...

är här igen!

Nu ser ni väl till att fika och fredagsmysa ordentligt idag, så att ni står er hela veckan till nästa fredag!

Själv håller jag på att städa, kokar en burk kondenserad mjölk och bloggar (behövde en paus)!

Jag försöker städa varje fredag, det känns så skönt på fredagkvällen när allt är undanplockat, det luktar gott och inget damm som yr och man njuter av ett glas vin eller annat gott och vet att helgen kan ägnas åt annat! Då är det fredagsmys!

Den kondenserade mjölken förvandlas under den tre timmar långa kokningen till en härlig kolasås som ska serveras till god vaniljglass och lite honungsrostade nötter!

Imorgon blir det den vanliga loppisrundan och fika hos en god vännina och kanske lite fönsterputsning om vädret tillåter!

Ha en riktigt skön helg mina vänner!

Susanne

onsdag 8 september 2010

Jag gillar...


... hösten!

Mysiga måndag, trivsamma tisdag och onderbara onsdag försvann i ett nafs! Äntligen är jag ifatt på jobbet och förhoppningsvis lugnar det ner sig lite, för det har varit två jobbiga veckor! Så nu kanske jag har lite ork kvar till att börja höstmysa lite här hemma!

Jag gillar hösten jättemycket, särskilt när vi har sådana här härliga dagar!

Jag njuter av:
 - Alla vackra färger och den klara luften.
- Härliga skogspromenader fast utan svampletande, jag är usel på det.
- Att plocka äpplen och päron för att göra mos, marmelad och annat gott!
- Att få ta på sig nya mysiga höstkläder!

Jag vet att jag kanske är tjatig med mina äppelrecept, men det finns hur mycket som helst att göra med dem! Så här är ett recept på en kryddig äppelchutney som är god till bröd, ost och buffémat!

Ha en fortsatt härlig vecka!

Susanne

lördag 4 september 2010

Salt och sött...

.. och lite Ernst!

Vilken ljuvlig lördag det har varit, en härlig sensommardag med sol, blå himmel och härligt klar luft!

Förmiddagen inleddes, som (nästan) alla andra lördagar, med ett loppisbesök för att köpa lite glasburkar till mitt egengjorda fotsalt. Jag plockar rosenblad, det blir bäst om det är en ros med mycket doft, varvar dem tillsammans med grovsalt i en stor glasburk. Sen får den stå tills de har torkat och saltet har sugit upp den härliga rosendoften. Jag häller det i fina glasburkar, sätter band och etikett på!

En perfekt "gåbortpresent" eller att bara ta fram och lukta på en kall vinterdag. Det fungerar föstås även som badsalt. Experimentera gärna med att lägga i lite örter som rosmarin, timjan eller lavendel!

Jag har även gjort en Ernst! Jag såg att han plockade in några ormbunkblad och satte dem i en stor glasburk. Jag har en liten buske undanskymd i min trädgård där jag klippte några blad. Det blev ganska fint tycker jag!

En en fortsatt trevlig helg, ikväll ska jag laga en fiskgryta! Blir den lyckad lägger jag kanske ut receptet!

Susanne

torsdag 2 september 2010

Ville bara titta in...


... och säga hej och tacka för alla fina kommentarer jag får om min blogg!

Det var ett tag sedan förra inlägget, jag vet inte vad veckan tog vägen, men den bara försvann! Det har varit mycket jobb och sena kvällar!

Igår var jag på glasprovning, det var en intressant upplevelse som jag berättar om en annan gång. Det var jättetrevlig och jag fick helt nya kunskaper!

På bilden ser ni ett av mina Stockholmfynd, en zinkburk för bestick. I den förvarar jag bestick som jag köpt på loppis och använder när jag lagar mat. Vi äter inte med dem, för knivarna är väldigt slöa! De måste ha tilllagat maten väl förr i tiden, för det går inte så bra att skära med dem. Men de är bra till mycket annat!

Nu ska jag gå och laga min traditionella tordagssoppa och hämta dottern på stationen!

Ha en skön kväll, så hörs vi!

Susanne