söndag 27 juni 2010

En solskenshistoria ...

... och rosor!

Jag måste berätta en liten solskenshistoria som jag tycker är rätt fantastisk! Min 20-åriga dotter E hade inte fått något sommarjobb och sanningen är väl den att hon inte sökt något heller. En lördag för ett par veckor sedan var vi i stan och då hör vi någon som ropar "Hallå, hallå!". Vi låtsas förstås som ingenting, undrar vad det är för dåre. Hallåandet fortsätter så vi vänder oss om och där står en reporter från den ena lokaltidningen. Han frågar dottern om hon har något sommarjobb, dottern ser mycket förvånad ut men svarar nej och blir då erbjuden ett som frilandsjournalist på lokalatidningen. Hon var där och praoade för fyra år sedan, men de kom ihåg henne så hon måste ha gjort ett bra jobb!

Efter ett par frilandsjobb blev hon erbjuden fast vikariat under hela sommaren! Det är sånt som bara kan hända henne! Så nu blir det helt andra planer för semestern, men det gör inget!

Nu blommar mina härliga rosor. Det är en sort som heter Ritausma, den blommar hela sommaren ända fram till frosten. Doftar underbart, enda nackdelen är väl de stora och vassa taggarna.

Idag blir det nog en liten utflykt till ett av de små fiskesamhällen som ligger utanför staden för att köpa lite fisk och titta in i den lokala hantverksboden!

Vi hörs!

Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar