lördag 31 juli 2010

Snaps och ...


... marmelad!

Det är inget bra när det är dåligt väder, man gör av med för mycket pengar då!
Igår var jag lite rastlös och körde därför till grannbyn för titta lite i affärer. Men kom hem med en tidningskorg, en ugnsform, en lampskärm, ett par skor, gardiner till jobbet och lite annat smått och gott!

Idag har jag varit på den sedvanliga loppisrundan, men gud vad folk! Jag fick nästan panik och kunde inte koncentrera mig, därför blev det inga fynd idag heller!

Kanske tar vi en loppistur till Österlen imorgon om vädret är bra. Vi får se hur dottern mår eftersom hon ska på fest ikväll *fniss*!

Har plockat mer hallon, det är hur mycket som helst. Häromdagen kokade jag en Nektarin- och hallonmarmelad och idag gjorde jag en hallonsnaps. Ska även göra lite hallonvinäger, men jag hade inte alla ingredienserna hemma, så det blir till att åka och handla.

Båda är väldigt lätta att göra! Recepten hittar ni här! Det är också en trevlig sak att ge bort "istället för en blomma"!


Ha det gott!


Susanne

onsdag 28 juli 2010

På resande...

... fot!

Var på bakluckeloppis förra helgen med dottern som skulle göra reportage åt lokaltidningen. Jag hittade inget av värde, förmodligen hade jag inte ställt in fyndradarn denna dag, men dottern köpte denna gamla resväska för en billig peng.

Ni som följt min blogg har tidigare sett att dottern också har ett intresse av gamla saker. Vi tycker inte alltid om samma saker, men det är väl tur det, så vi inte behöver slåss om prylarna.
Hon gillar bland annat gamla böcker, hattar, resväskor och gamla skrivmaskiner. Det passar jättebra in på hennes rum!

När jag köper gamla saker tänker jag ofta på vad de har varit med om. Vem de tillhört!

Man undrar vem som åkte tåg på 50-talet med denna resväska. Den sista incheckningsetiketten på väskan gäller en tågresa från Växjö till Sölvesborg via Ronneby. Var han försäljare kanske? Eller är det en dam som hälsat på släktingarna? Eller var det någon på väg till sin käresta?

Själv ska jag ge mig ut på en resa i slutet av augusti. Det är bara vår (dottern och jag) årliga sommarresa till Stockholm som blivit lite senarelagd. Fast resväskan får nog stanna hemma. Jag berättar mer när det är dags!

Ha en fortsatt härlig vecka!

Susanne

måndag 26 juli 2010

Blåbär och lime...

... är en väldigt god kombination!

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. Efter ett par dagar med välbehövlig regn är solen och värmen tillbaka. Kanske inte lika varmt som innan, men skönt ändå!

Nu är det min sista lediga vecka, ska försöka ta vara på den och bara vara och göra sådant som jag har lust till. Fast jag ska vara ledig en vecka i slutet av augusti också!

Vill visa mina härliga stockrosor som blommar för fullt nu i olika färger. De förökar sig ganska lätt och man vet aldrig vilken färg de nya plantorna har!



Nu har jag bakat igen. Man kan inte låta bli när det finns så många härliga bär just nu! Denna gång blev det en blåbärskaka med limesmul. Jättegod till vaniljglass! Jag inbillar mig att den är nyttig för den innehåller bla vaniljyoughurt och blåbär är ju bra för synen!

Så mina vänner, ha en bra vecka och strunta i alla måsten!

Susanne

fredag 23 juli 2010

Hallon och choklad!


Fy vad tiden går fort, nu är det fredag igen.!

Jag tyckte att det var någon dag sedan förra inlägget men insåg att det är flera dagar sedan. Här händer fortfarande ingenting, jag vet inte var pyssellusten har tagit vägen, men vila och läsning av böcker är inte helt fel det heller.

Nu är det bara en semestervecka kvar innan allvaret börjar igen! Jag har inget emot att börja jobba igen, men undrar var jag gjort under mina lediga veckor! Så nästa vecka får jag ligga i om jag ska hinna allt som jag planerat *fniss*!

Nu till något roligare! Mina fina, goda hallon är mogna och av den första skörden bakade jag en paj med smuldeg. De flesta kan göra smuldegspaj, det vet jag. Men prova att ha i råsocker och kokosflingor tillsammans med smör, mjöl och havregryn, det blir jättegott. Istället för strösocker på hallonen hackade jag vit choklad och blandade med hallonen. Mums!

Här är receptet:
1,5 dl vardera av råsocker, kokosflingor, havregryn
2,5 dl vetemjöl
200 g smör
Nyp ihop degen. Lägg i valfri fyllning i formen, täck med degen. Grädda i 200 grader i 25 minuter.

Nu ska jag städa mitt badrum för jag har fått (köpt) en ny toalettstol installerad. Mycket snygg och framför allt lättstädad!
Imorgon blir det loppis, hoppas på fynd!
Ha en trevlig helg!


Susanne

tisdag 20 juli 2010

Man är ingen ungdom...

...längre!

Igår körde vi, dottern, jag och kära modern, till den stora staden Malmö. Dottern hade äntligen fått en dag ledigt och vi skulle umgås. Vädret var perfekt, lagom varmt och en vind som fläktade lätt!

Men när vi närmade oss eftermiddagen så började jag bli gnällig. Benen och fötterna värkte, trots bra skor. Huvudet sprängde och det började bli allmänt jobbigt. Jag som älskar storstäder och shopping. Jag insåg att jag nog inte är någon ungdom längre, fast jag tror nog att det bara var igår som jag kände mig lite skruttig.

Efter stadsbesöket åkte vi vidare till det stora möbelvaruhuset med de platta paketen. Fast man bestämt att inte handla mer än det nödvändiga, så blev vagnen full. Det var mycket "bra att ha" och annat som var billigt (dock inga värmeljus)!

Så idag har förmiddagen ägnats åt upp-packning av alla shoppingkassarna, de var några stycken. Jag som tyckte att jag inte hittade något i stan! Bland annat köpte jag detta söta bröd-och kakfatet med glaskupa!

Eftermiddagen har jag spenderat i min "enmansberså" (jag ska berätta om den en annan gång) med att läsa lite nya inredningmagasin. Ja, jag vet att jag har ett beroende av sådana *fniss*!

Ni som älskar värmen njut, ni andra (vi finns faktiskt) får hålla ut i skuggan!

Ha en fortsatt bra vecka så hörs vi!

Susanne

torsdag 15 juli 2010

Lite nytt!

Nu har det äntligen hänt lite här hemma, orken och lusten har kommit tillbaka. Lite iallafall!

Jag har gjort färdigt mina nya kuddar till soffan i vardagsrummet! Jag tycker det blev fint med lite grårosa till det vita, gråa och gråblåa! De passar också fint till rosorna som jag plockar in och sätter på bordet!

Idag har jag varit på en liten snabbutflykt. Dottern hade fått tips om en lite butik nere i en av fiskebyarna utanför staden. De sålde inredningdetaljer och blommor som skulle passa mig, sa hon. Oj, vad rätt hon hade! En jättemysig liten gårdsbutik som sålde inredning helt i min stil!

Så gillar ni den lantliga, dansk-franska inredningen så ska ni definitivt göra ett besök på Handelsboden i Skoghagen!


Jag köpte lite smått och gott, bland annat denna söta ram. Bilden ska jag byta ut till en bild på dottern som jag ska göra lite gammaldags! (bilden alltså inte dottern)

Det var allt för idag!

Ha en fortsatt skön vecka!

Susanne

måndag 12 juli 2010

Här händer absolut...

... ingenting!

Det är inte lätt att göra något i denna värmen, trodde att nattens åskväder skulle lätta upp lite men det verkar vara tvärtom! Jag vet att jag inte ska klaga, men idag gör jag det ändå!

Jag har varken ork eller lust att göra någonting, alla projekt läggs på hög och blogginläggen dröjer! Hjärnan fungerar helt enkelt inte! Sen går det inte att göra allt heller, skulle måla lite ramar men färgen torkar innan den kommit av penseln. Men ni som gillar värmen, njut!

Vi kanske ska vara glada att vi inte behöver vara iklädda samma kläder som den tjusige mannen på bilden. Den är tagen av dottern vid Loch Ness i Skottland. Just när hon var där pågick ett riktigt klanbröllop bland ruinerna. Denna säckpipeblåsande man gick först i brudföljet.

Jag tycker han är väldigt tjusig, har alltid varit svag för män i kilt *fniss*! (Det är jag med - Dottern)
Vill också visa en bild på min underbara honungsros som doftar ända in i huset. Den klänger runt plommonträdet och fyller hela trädet med gulvita blommor.

Nu ska jag sätta mig i skuggan och läsa min nya inredningstidning som kom med posten!

Ha det gott och drick mycket (vatten alltså) så hörs vi!
Susanne

onsdag 7 juli 2010

Sommarminnen på burk!

Oj, vad tiden går fort, insåg att jag inte skrivit något på bloggen sedan i fredags.

Men jag har inte glömt er!

Idag har året stora begivenhet börjat i vår lilla stad. Det är den återkommande "Killebomfestivalen" som håller på i fyra dagar. Idag var det krämarmarknad med allt som hör till, från strumpor till stekt sill (oj, det rimmade visst). Det var mycket folk, men jättetrevligt. Jag handlade dock ingenting!
De andra festivaldagarna är fyllda med evenemang, musik, mat och dryck. Och nästan ALLA är där; hemvändare, turister och självklart stadens invånare, både stora och små. Hela staden lever upp!

Ett litet pysseltips; Jag hittade en fin stor gammal syltburk på loppisen för en tia, där har jag börjat samla lite sommarminnen i form av fina snäckor och stenar som jag hittat. Jag ska fylla botten med lite sand men har inte hämtat någon ännu. Då blir det ännu bättre.

Sen är det bara att fylla på efterhand.

I min burk kommer stenar och snäckor bla. från Kivik och England!

Visst är det härligt med de ljumma sommarkvällarna, när man kan sitta ute med tända lyktor och mysa ... och jaga bort envisa mygg förstås!

Ha det gott i sommarvärmen!

Susanne

fredag 2 juli 2010

Idag gör jag som Ferdinand...

... jag sitter under mitt plommonträd och luktar på blommorna!

Vad allt är härligt ute just nu, solen skiner, det är nästan för varmt och alla blommorna lockar med sina härliga färger och dofter !
Idag sitter jag under mitt plommonträd där jag även har en honungsros som slingar sig runt stammen och grenarna. När den blommar med sina gulvita blommor blir hela trädet förvandlat och doftar ljuvligt!

Jag njuter av trädgården och läser en god bok, dricker saft och äter bullar!

Kan det bli bättre?

Ha en skön fortsättning på fredagen!

Susanne

torsdag 1 juli 2010

Ledighet och bullbak!

Idag började jag min semester, trodde jag. Det började redan tidigt imorse, jag vaknade klockan fyra med massor av jobbtankar och jag som var uppe länge igårkväll för jag kunde ju sova länge! Jag låg och vände och vred ett tag, men var tvungen att stiga upp för att kolla ett par saker och skriva komihåglista, sen kunde jag släppa det och sova någon timme till. Jag ska jobba på måndag, då får jag fixa lite av punkterna på listan!

Jag brukar nästan alltid baka bullar på min första semesterdag, ifall man skulle få oväntat besök. Det har jag även gjort idag, det blev kardemummasnurror! Men mitt under baket ringer telefonen. Det var jobbet så det blev lite samtal och mail att kolla. Trots detta blev bullarna ganska bra!

Jag fick två inredningstidningar med posten idag, så nu har jag något att se fram emot när jag diskat undan efter baket. Jag tycker att baka är jätteroligt, fast det där med disken är så tråkigt!


Ha det gott!


Susanne